صفحات زامبی
مقالات سئوآیا صفحات زامبی سایت خودتان را میشناسید ؟ دراین مقاله 5 عامل ایجاد صفحات زامبی را به همراه روش های ازمیان برداشتن آنها خدمتتان توضیح دادیم تا با انجام آنها شاهد تاثیر شگرف در نتایج جستجوی گوگل باشید !

صفحه زامبی چیست و چگونه یک زامبی پیج تولید می شود ؟
یکی از موضوعاتی که در دنیای سئو ممکن است به گوش ما بخورد صفحات زامبی یا همان زامبی پیج ها هستند . در وهله اول از اسم این ویژگی مشخص می شود که چیز خوبی نیست . اما اینکه تا چه حد خوب نیست و چگونه می توان آن را شناسایی کرد و با آن مقابله کرد را در ادامه با هم خواهیم خواند .
صفحات زامبی در واقع صفحاتی هستند که مانع رشد ما در موتور های جستجو هستند . گاهی اوقات ما تمام اصول سئو را رعایت می کنیم ، بک لینک های خوبی میگیریم و یا به شکل دائم خریداری می کنیم ، سئو داخلی بسیار مناسبی را ایجاد میکنیم اما بازهم در صفحات مناسبی از نتایج جستجو ( SERP ) در یک کلمه کلیدی هدف قرار نداریم .
در اکثر موارد این بررسی ها به یک اسم مشخص ختم می شود . صفحات زامبی ! صفحات زامبی شامل این موارد هستند : صفحاتی که مطالب آنها کمتر از 300 کلمه است ، صفحات برچسب ها و دسته بندی های خالی از محتوا ، مطالبی که بازدید ندارند ، صفحات 404 و لینک های شکسته و محتواهای تکراری ! تمامی این موارد باعث تولید صفحات زامبی و بی ارزش در سایت شما خواهند شد .
صفحات زامبی همان صفحاتی هستند که از نظر ارزش و اعتبار ، به شکل کامل و یا بیش از 90 درصد فاقد ارزش هستند و معمولا در گوشه دوری از سایت افتادهاند که همین صفحات باعث خواهند شد تا اعتبار کل صفحات شما پایین آید . در ادامه به بررسی هریک از عوامل صفحات زامبی خواهیم پرداخت تا دقیقا با روش از میان برداشتن این صفحات آشنا شوید .
صفحاتی که مطالب آنها کمتر از 300 کلمه است
این صفحات که اکثرا در بخش نوشتهها و یا توضیحات یک محصول با آن روبرو میشویم ، از لحاظ محتوایی کاملا بی ارزش تلقی می شوند . طبق استاندارد محتوا نویسی ، اگر محتوای ما به هر دلیل کوتاه است ، نباید از 300 کلمه کمتر باشد زیرا در اینصورت از نظر موتور های جستجو باتوجه به الگوریتم های خودشان ، این مطلب را برای کاربران مفید تلقی نمیکنند و اینگونه تصور دارند که محتوای شما نمیتواند نیازهای کاربر را از لحاط بار آموزشی و انتقال موارد لازم به او تامین کند و جامعیت خاصی هم ندارد . اگر به دنبال داشتن رتبه خوب از یک محتوای خوب و مفید هستید حتما مقالات خود را جامع بنویسید . جامعیت مهم تر از طول مطلب است اما داشتن محتوا هایی با بیش از 1000 تا 1500 کلمه و همچنین محتوای ارزشمند ، وب سایت شما را بسیار معتبر خواهد نمود .
صفحات برچسبها و دسته بندی های فاقد محتوا
همانطور که میدانید هنگام انتشار مطالب یا محصول و … آنها را دسته بندی کرده و یا برچسب گذاری میکنیم . گاهی اوقات این صفحات ممکن است خالی از محتوا باشند . این اتفاق زمانی خواهد افتاد که شما دستهبندی های خود را پیشاپیش بدون اینکه در آنها محتوایی قرار دهید داخل سایت ایجاد کرده باشید . با توجه به اینکه این دسته ها و برچسب ها داخل گوگل ایندکس شده و یک impression در نتایج مرتبط با آن محسوب خواهند شد ، درصورتی که کاربر وارد این صفحه شود محتوایی را مشاهده نخواهد کرد ! که نتیجه آن افزایش نرخ پرش است ( البته باید گفت چون این صفحات محتوایی ندارند در صفحات بسیار بالای موتور جستجو قرار دارند و عملا کلیکی نخواهد داشت از این جهت یکی از بدترین حالت زامبی پیج ها محسوب میشوند ) .
مطالبی که بازدید آنها در یک دوره مشخص بسیار کم است
ممکن است محتوای وب سایت شما روزانه ، هفتگی و یا مطابق با برنامه خاص خود وب سایت ارسال شود ( این مقاله به شما کمک خواهد کرد : تقویم محتوایی چیست ؟ ) . در این شرایط باید حتما مطالب و محتوا بررسی شوند . اگر مطالب ، مقالات یا محصولات برای مثال در 2 ماه یا 3 ماه گذشته بازدید بسیار کمتری را داشتهاند پس عملا نوعی صفحات زامبی ( نه کاملا ) محسوب میشوند . برای مثال دو محصول را در نظر بگیرید که با فاصله زمانی 3 روز از هم ارسال شدهاند . یکی از محصولات در یک ماه اخیر 50 بازدید داشته است و دیگری تنها 5 بازدید . البته این به برخی از سیاست های محتوایی و نوع محصول نیز مرتبط است اما در اینجا فرض بر این است که هردو محصول نزدیک به هم بودند . در قدم اول سعی کنید تا هر دو محصول را از نظر بهینه سازی و سئو بررسی کنید و اگر مشکلات خاصی را مشاهده کردید حتما آنها را رفع نموده و مجدد در کنسول موتور جستجوی خود ایندکس کنید . پس از یکماه ، مجدد وضعیت سایت را بررسی کنید . اگر تعداد بازدید محصول مجدد افزایش خاصی نداشت پس این محصول هم جز صفحات زامبی سایت محسوب میشود و یا باید حذف شده یا کاملا برنامه اساسی بروی آن پیاده شود .
صفحات 404 و لینک های شکسته
صفحات 404 مهم ترین نوع صفحات زامبی محسوب میشوند . برای شناسایی صفحات 404 که معمولا در اثر لینک های شکسته و یا صفحات حذف شده ساخته میشوند ( یعنی لینک هایی که به صفحه خاصی اشار دارند اما آن صفحه اکنون به شکل کامل حذف شده است و دیگر وجود ندارد ) میتوانید از کنسل موتور جستجو استفاده کنید و آدرس صفحات را بدست آورید در نهایت نسب به حذف این صفحات اقدام کنید و در صورت امکان تمامی این صفحات را به شکل 301 به صفحات مرتبط و یا در صورت نبود صفحه مرتبط به صفحه اصلی سایت ریدایرکت کنید . ( حتما ریدایرکت 301 . انواع ریدایرکت ها در سایت )
البته میتوانید برای شناسایی لینک های شکسته از افزونههای کمکی وردپرس نیز استفاده کنید ، این افزونه ها نیازی ندارند تا همیشه در سایت شما نصب باشند میتوانید به شکل دورهای این افزونه ها را نصب کرده و پس از بررسی لینک های شکسته و حل مشکل ، آن را از سایت حذف کنید . میتوانید در مخزن وردپرس عبارت ” Broken Link Checker ” را جستجو نموده و از این افزونه استفاده کنید :
کار با این افزونه بسیار ساده است و میتوانید در عرض کمتر از چند دقیقه ، تمامی لینک های شکسته سایت را شتاسایی نموده و نسب به رفع مشکل آنها و ریدایرکت به مسیر درست اقدام کنید .
محتواهای تکراری
مطالب و محصولات تکراری نیز نوعی صفحات زامبی محسوب میشوند . برخی بر این باور هستند که صرفا کپی برداری مطالب از سایت های خارجی ( منظور سایر سایتها ) و انتشار آن در سایت خودشان ، به سایت و سئو آن آسیب خواهد زد ( که البته این مطلب صحیح است ). در حالی که از این موضوع غافل هستند که کپی برداری حتی در داخل سایت هم از لحاظ سئو کاملا غیر اصولی است . بدین معنی که شما نمی توانید دو برگه یا محصول یا مطلب با محتوای دقیقا یکسان داشته باشید . ممکن است در داخل وب سایت صفحات یا مطالبی وجود داشته باشند که از نظر محتوا و معنی بسیار به هم نزدیک باشند اما لزوما کاملا مشابه هم نیستند . در اینصورت باید محتوای ناقص تر را بوسیله تگ Canonical به محتوای جامع تر لینک نمود تا موتور های جستجو هنگام ایندکس کردن مطلب یا محصول بخوبی متوجه شوند که این محتوا ، در جایی دیگر یک مقاله کامل تری دارد و لزوما این محتوای مشابه با تگ Canonical علامت گذاری شده است . ( این کار بسیار مهم است ) . صفحات با محتوای تکراری مسبب ایجاد تناقض در SERP شده و اجازه رتبه گرفتن به شما روی یک صفحه مشخص را نخواهد داد .
پیدا کردن صفحات زامبی و راه های مقابله با آن
برای یافتن صفحات زامبی بهترین ابزار در حال حاضر ابزار Google Search Console است . زمانی که شما وب سایت خود را جهت تحلیل و همچنین بهبود سئو در ابزار Google Search Console ثبت می کنید تمامی گزارش های مربوط به وضعیت سایت در اختیار شما قرار میگیرد . با توجه به بخش های مختلف گوگل کنسول معمولا در بخش Coverage ( یا در کنسول جدید بخش Pages ) میتوان تمامی خطاهای موجود مثل صفحات 404 و یا سایر خطا های کل سایت را مشاهده کرد . برای بررسی مقالات کم ارزش و کم بازدید نیز میتوانید از بخش مدیریت وب سایت و همچنین ابزارهای آمار سایت ، بخوبی اطلاعات لازم را بدست آورید .
بعد از یافتن آدرس صفحات زامبی باید چه کرد ؟
در مورد صفحاتی که به شکل 404 یا لینک شکسته هستند :
سعی کنید از ریدایرکت 301 استفاده کنید . ریدایرکت را در قدم اول برای صفحات مرتبط انجام دهید . برای مثال اگر مقاله خاصی حذف شده است و در وب سایت مقاله مشابه با آن وجود دارد ، مقاله حذف شده را بر روی مقاله مشابه ریدایرکت 301 کنید .
- در مورد مقالات یا محصولاتی که بازدید کمی دارند :
در رابطه با این مقالات میتوانید چند مقاله را که موضوعات آنها تقریبا با هم یکی هستند در داخل یک مقاله جمع آوری کنید . اگر 5 مقاله مختلف برای بررسی گوشی آیفون 10 دارید اکنون میتوانید تمام آنها را در یک مقاله گردآوری کنید و تمام مقالات دیگر را حذف کرده و ریدایرکت 301 روی مقاله کلی قرار دهید تا هم نتایج SERP شما بهبود یابد و هم تمامی مقاصد و بازدید ها نهایتا به یک صفحه ختم شود .
اگر هم مقاله شما یک مقاله منفرد است و مقالات مرتبطی با آن وجود ندارد ، خود همین مقاله را توسعه داده و آنرا بروز رسانی کنید ، البته سعی کنید محتوای بسیار خوبی برای آن بنویسید . بعد از اعمال هرگونه بروزرسانی حتما ایندکس مجدد در گوگل کنسول را انجام دهید !
نکات مهم در رابطه با زامبی پیج ها
ریدایرکت های 301 را تماما به یک صفحه انجام ندهید . ریدایرکت ها باید به صفحات مرتبط با صفحه حذف شده باشند . ریدایرکت کردن تمام مقالات یا محتواهای حذف شده ، به صفحه اصلی یا به صفحه مشخص دیگری به تعداد زیاد حتما افت رتبه و به هم خوردن وضعیت ایندکس و SERP را به همراه خواهد داشت .
تمام پروسه حذف صفحات زامبی را در یک روز انجام ندهید و سعی کنید کم کم و به مرور زمان این کار را انجام شود .
سعی نکنید تا هرروز مقالات بی ارزش داخل سایت ارسال کنید . مقالات شما همانگونه که گفته شد هر اندازه جامعتر باشند حتی اگر در ماه یکبار هم ارسال شوند بسیار با ارزش تر هستند و در نتیجه نرخ CTR شما همیشه بالا خواهد بود .
هر چه سریعتر نسبت به شناسایی و حذف صفحات زامبی اقدام کنید به این دلیل که سئو شما به وسیله این صفحات بسیار در خطر خواهد افتاد .
در وب سایت های بسیار بزرگ معمولا شناسایی صفحات زامبی اندکی مشکل به نظر میرسد اما در وب سایت هایی که به شدت با هم در حال رقابت هستند و بهینه سازی ، کلید اصلی برای رشد آنها میباشد تک تک پارامترها باید بررسی شوند که مهم ترین آنها همین صفحات زامبی هستند . برای داشتن سئو مناسب در کلمات کلیدی مدنظر ، لازم است تا تمامی فاکتورها کنار هم قرار گرفته و موارد مشکل ساز تا جایی که امکان دارد از میان برداشته شوند . متاسفانه صفحات زامبی از آن دست مشکلاتی هستند که اطلاعات کمی در رابطه با آنها وجود دارد و در مباحث آموزش سئو هم به اندازه کافی به این موضوع و اهمیت آن اشاره نمیشود از این جهت اکثر وب مستران و صاحبان وب سایتها به شکل ناخودآگاه صفحات زامبی با محتوای ارزش بسیار پایین تولید میکنند . درصورت داشتن هر سوال در مورد این مقاله ، حتما در بخش نظرات و دیدگاه ها همراه ما باشید .

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
چگالی کلمه کلیدی ( Keyword Density ) چگالی کلمه کلیدی یکی از موضوعات مهم در تولید مقالات در وب سایت است . برخی از صاحبان وب سایت با واژه چگالی کلمه کلیدی ناآشنا هستند البته این موضوع به قدری مهم است که تعیین کننده بخش بزرگی از سئو شما خواهد بود . هنگامی که قصد […]
هشتگ هشتگ چیست . چگونه باید از آن استفاده کنیم ؟ اگر به واقعیت امر نگاه کنیم برای اولین بار در توئیتر استفاده شده و توسط توئیتر هم به شکل رسمی آغاز به کار نموده است . کاربران برای اینکه کلمات کلیدی و محتوای مقصد را بتوانند در جستجو ها سریع تر پیدا کنند ، […]
سلام وقت بخیر این افزونه به شکل خودکار برای شما کاری انجام نمیده ، فقط لیست لینک های شکسته رو خدمتتون میده تا شما بدونید کدوم آدرس ها در سایت شما در دسترس نیست و برای اونها فکری کنید !