بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
پیشفروش دوره آموزش نابغه سئو پلاس در سایت آغاز شد جزئیات بیشتر 1.000.000 تومان تخفیف برای دوره از طریق اینستاگرام

نرخ پرش چیست

مقالات سئو

نرخ پرش چیست ( Bounce rate ) یکی از سولات مهم در زمینه سئو و بهینه سازی این است که نرخ پرش چیست . چرا ما باید مراقب آن باشیم ؟ موضوع Bounce rate یکی از موضوعات مهم در روند بهینه سازی سایت است که می توان گزارش آنرا از سایت های معتبر دریاقت نمود […]

0 497
نرخ پرش چیست

نرخ پرش چیست ( Bounce rate )

یکی از سولات مهم در زمینه سئو و بهینه سازی این است که نرخ پرش چیست . چرا ما باید مراقب آن باشیم ؟ موضوع Bounce rate یکی از موضوعات مهم در روند بهینه سازی سایت است که می توان گزارش آنرا از سایت های معتبر دریاقت نمود . نرخ پرش یکی از فاکتور های مهم است که وب سایت معتبر را از غیر معتبر تفکیک می کند . دراقع نرخ پرش و عددی که به ما نشان می دهد میزان اعتبار این وب سایت چقدر است و چه اندازه میان کاربران محبوب است . اگر بخواهیم در یک جمله کوتاه نرخ پرش را توصیه کنیم می توان گفت :

نرخ پرش عددی است که درصد محبوبیت را نشان می دهد , کاربران چقدر در سایت ما حضور دارند و آنرا مفید می دانند .

زمانی که کابران وارد وب سایت ما می شوند خیلی مهم است که چقدر در سایت ما ماندگار هستند و چه مدت زمان را به گشت و گذار در سایت ما مشغول می شوند .حرکت کردن بین صفحات مختلف سایت و خواندن مقالات متعدد ، برای سایت بسیار مفید است . این موضوع به موتورهای جستجو خواهد فهماند که وب سایت ما واقعا در زمینه کاری خود موفق عمل کرده است و اطلاعات مناسبی را در اختیار کاربرانر قرار داده است و خوانندگان یا کاربرانی که به دنبال مطلب خاصی هستند پس از وارد شدن به سایت به مقصود خود می رسند .

باید به این نکته توجه داشت که برخی کارها باعث می شوند تا نرخ پرش کاهش یابد که برای ما مفید است و برخی کارها باعث افزایش نرخ پرش می  شوند که بر علیه وب سایت ما عمل خواهد نمود . اما کارهایی که نرخ پرش را افزایش می دهند کدام هستند ؟

  • 1.استفاده از عناوین فریب دهنده و کاذب
  • 2.داشتن محتوای بسیار کم
  • 3.تغییر آدرس به آدرسی دیگر
  • 4.استفاده از تبلیغات زیاد و پنجره های پاپ آپ تبلیغاتی
  • 5.استفاده از قالب نامناسب
  • 6.ارائه محتوای غیر مفید و سردرگم کننده
  • 7.داشتن تعداد زیادی صفحات 404 و لینک های شکسته

استفاده از عناوین فریب دهنده و کاذب

این یکی از مهم ترین عوامل در افزایش نرخ پرش است . از انجا که عنوان مطالب ، هم برای موتور های جستجو و هم برای سایر خوانندگان مهم است ، مدیر سایت ممکن است سعی کند تا برای جذب مخاطب از عناوین فریب دهنده استفاده کند . برای مثال سایت قصد دارد تا در رابطه با روش های نگهداری از لپ تاپ مطلبی را توضیح دهد . از آنجا که ترفند های زیادی برای جذاب کردن عناوین سایت وجود دارد ، نویسنده در عنوان این مطلب از این تیتر استفاده می کند : ” 10 نکته مهم برای نگهداری اصولی از لپ تاپ ” .

مخاطبان ناخودآگاه تحت تاثیر واژه 10 نکته قرار خواهند گرفت و به سرعت روی سایت شما کلیک خواهند نمود . خب تا اینجا همه چیز درست است و شما توانستید تا یک کلیک طبیعی از موتور جستجو دریافت کنید و در نتیجه نرخ کلیک یا همان CTR را افزایش دهید . اما موضوع مهم بعد از این است .

محتوای مناسب و کاربر پسند

کاربر که وارد سایت شد می خواهد تا آن 10 نکته ای که در عنوان سات دیده بود را مشاهده کند . اما حالا که وارد صفحه سایت شما شده در ابتدای سایت فعلا لیست های بلندی از عکس ها و تصایر تبلیغاتی را مشاهده می کند و در ادامه آن هم مطلب به گونه ای قرار دارد و قالب به گونه ای به هم ریخته است که متوجه نمی شود باید کجا دنبال آن 10 نکته و مطلب مورد نظر بگردد ، پس چند ثانیه بعد از ورود به سایت سریعا آن را ترک کرده و به جستجوی سایت بعدی خواهد رفت . از این جهت چون کاربر در کمتر از 1 دقیقه سایت شما را ترک می کند میزان نرخ پرش سایت شما افزایش خواهد یاقت .

البته منظور از گفتن 1 دقیقه این نبود که اگر کاربر یک دقیقه بعلاوه یک ثانیه در سایت بماند نرخ پرش برای شما نخواهد افتاد . این موضوع را در ادامه بررسی خواهیم کرد . پس عجله نکنید . پس تا اینجا فعلا فهمیدیم که عناوینی که برای جذب مخاطب انتخاب می کنیم باید حتما محتوای مناسب هم در ادامه داشته باشند و کاربر به محض ورود به سایت بتواند آن مطلب را مطالعه کند . این شاید مهم ترین عامل در افزایش نرخ پرش است و تعداد زیادی از وب سایت ها دقیقا بخاطر استفاده از عناوین کاذب باعث افزایش Bounce rate خود می شوند .

داشتن محتوای بسیار کم

یکی دیگر از دلایل مهم که باعث می شود نرخ پرش در سایت افزایش پیدا کند این است که ما محتوایی بسیار کم را در سایت نوشته باشیم . همانگونه که ممکن است بدانید ، محتوا پادشاه وب سایت است از این جهت باید محتوایی که ارائه میشود جامع و کامل باشد . اگر شما تمامی نکات در رابطه با روش های نگهداری از لپ تاپ را ارائه نکنید کاربران مسلما به دنبال مطالب بیشتری خواهند گشت از این جهت به محض ورود به یایت و کمی بالا پایین کردن خواهند فهمید که شما محتوای مناسب و بدرد بخوری ننوشته اید و از این جهت سریعا از وب سایت شما خارج خواهند شد . این کار شما منجر به تولید صفحات زامبی هم خواهد شد . ضفحات زامبی زمانی اتفاق می افتند که شرکت قصد در پرکردن وب سایت خود با مطالب مختلف دارید اما هر مطلب شما طول بسیار کمی دارد و خواننده با خواندن آن سیراب نخواهد شد و دوباره در ذهن او سولات بسیاری راجع به این مطلب باقی خواهد ماند که جهت یافتن پاسخ آنها باید به سایر سایت ها مراجعه کند . ( البته یکی از دلایل ایجاد صفحات زامبی داشتن محتوای ضعیف است )

از این جهت حتما تولید محتوای خود را مناسب و متناسب با فعالیت خود انجام دهید . اگر شما محتوای کاملی داشته باشید توانسه اید تا کاربر را مدت زیادی در سایت نگه دارید و از این جهت هم به اعتبار خود اضافه نمائید و همچنین هرگز نرخ پرش نداشته باشید . پس لازم است مقالات به گونه ای تهیه شوند تا کاربر هنگام استفاده از آن بخوبی درگیر شود و در صورت نیاز مقالات راهنما هم در میان محتوا در اختیار کاربر قرار گیرد تا کاربر بعدا به سراغ خواندن آنها هم برود و در نتیجه خواهیم دید که کاربر ممکن است 1 ساعت در سایت ما بوده و مشغول مطالعه و استفاده از محتوا است .

تغییر آدرس به آدرسی دیگر

تغییر آدرس به آدرسی دیگر درواقع همان موضوع ریدایرکت ها هستند که یکی از مهم ترین عوامل در افزای نرخ پرش هستند . همانگونه که گفته شد ممکن است کاربر روی عنوان 10 روش نگهداری لپ تاپ کلیک نموده و وارد سایت می شود ، حالا مطلبی که در این صفحه می بیند مربوط به معرفی برند خاصی از لپ تاپ است . خب آیا این مطلب همانی بود که کاربر به دنبال آن می گشت ؟

مسلما جواب خیر است . این حالت ممکن است دلایل متعددی داشته باشد اما در اکثر حالات آدرس قبلی و اصلی ممکن است خذف شده است و صفحه ای دیگر جایگزین آن شده است . در این حالت و برای رفع این مشکل راه هایی زیادی وجود دارد اما زمانی که آدرس حذف شده به یک آدرس جدید نقل مکان می کند ( ریدایرکت 301 می شود ) ، کاربران هنگام ورود با محتوای دیگری روبرو می شوند که اصلا آنرا نمی خواهند در نتیجه وب سایت را ترک خواهند نمود و ترک وب سایت به شکل فوری یعنی افزایش نرخ پرش .

ریدایرکت 301 و نرخ پرش

استفاده از تبلیغات زیاد و پنجره های پاپ آپ تبلیغاتی

یکی از موارد بسیار اعصاب کش همین پنجره های پاپ آپ هستند که به شکل تبلیغاتی باز می شوند . اگر کسب و کار شما برایتان مهم است لطفا به هیچ وجه از پنجره های پاپ آپ استفاده نکنید . زمانی که کاربر با اشتیاق وارد سایت شما می شود تا مطلب مورد نظر را مطالعه کند در همان لحظه چند پنجره پشت سر هم باز می شوند و کاربر نمی داند که چی اتفاقی افتاد و پنجره اصلی کجارفت ! همچنین تبلیغاتی باز می شوند که ما هیچ علاقه ای به مطالعه آنها نداریم از این جهت نه تنها کاربر خواننده ، آن پنجره ها را به سرعت خواهد بست بلکه وب سایت خود ما را هم بسته و به سراغ سایت دیگری خواهد رفت . لذا یکی از مخرب ترین موارد در سایت می تواند همین پنجره های پاپ آپ باشد که در سایت باز می شوند .

همچنین پاپ آپ ها باعث می شوند که کاربران نام وب سایت ما را به خاطر سپرده و بعد ها هنگام دیدن نام وب سایت ما ، به آن مراجعه نکنند . مورد دوم تبلیغات زیاد هستند که در ابتدای سایت قرار داده می شوند . البته درست است که تبلیغات یک منبع درآمد برای وب سایت های بزرگ است اما در سایت های کوچک داشتن تعداد زیادی تبلیغات در ابتدای سایت باعث خواهد شد تا کاربر تصور کند که تمام وب سایت این است و دیگر به پایین صفحعه مراجعه نمی کند تا ادامه مطالب را مطالعه کند . اینها در ظاهر موارد ساده ای هستند اما مسلما نرخ پرش را افزایش خواهند داد .

استفاده از قالب نامناسب

یکی دیگر از مواردی که در افزایش Bounce rate تاثیر گذار است استفاده کردن از قالب نامناسب است . معمولا قالب های اختصاصی چنین مشکلی ندارند اما قالب های آماده به این دلیل که عمومی نوشته می شوند و هنگام نصب پبکربندی آنها به خوبی درست انجام نمی شود ، از همین جهت ممکن است مطالب یا سایر محتوا در قالبی درست به کاربر نشان داده نشوند . همچنین حالت موبایل قالب ها بسیار مهم هستند . همه تمرکز طراحان روی بهینه سازی قالب برای نمایش صحیح در نسخه های موبایل است اما قالب های آماده ممکن است مشکلات زیادی هم در نسخه دسکتاپ و هم در نسخه موبایل داشته باشند که اگر شما به برنامه نویسی قالب آشنا نباشید به تنهایی قادر به رفع این مشکلات نخواهید بود . از این جهت نامناسب بودن قالب و عدم نمایش محتوا در یک ستون مناسب باعث فرار کاربران از سایت خواهد شد .

ارائه محتوای غیر مفید و سردرگم کننده

یکی از مهم ترین دلایل در سایت همانگونه که گفته شد محتوا است . محتوا به هر اندازه که خوب باشد به همان اندازه ما اعتبار داریم . زمانی که کاربر وارد سایت شد بسیار مهم است که محتوا را با چه زبانی می خواند . اگر زبان محاوره به شکل خوب بیان شود کاربر بیشتر از آن خوشش خواهد آمد . اما اگر در زبان محاوره ضعف داریم باید مقاله را با لحن مناسب و کتابی ینویسم . همچنین بخش بندی عناوین ، رعایت طول کاراکتر ها و همچنین رساندن کاربر به مقصود خود بسیار مهم است .

پرهیز از محتوای غیرمفید

متاسفانه برخی کاربران برای تولید مطلب به وب سایت های خارج مراجعه می کنند و چون ترجمه به شکل خوب بلد نیستند عینا مطلب را در ابزار های ترجمه وارد کرده و مطلب ترجمه شده را بدون کارکردن روی ساختار جمله آنرا در سایت قرار می دهند . آیا می توان جملاتی که فعل و فاعل آنها درست در جای خودش نیست را خواند و از آن چیزی یاد گرفت ؟ مسلما خیر . کاربر باید بتواند مقاله شما را به راحتی مطالعه نماید . داشتن هرگونه محتوایی که کاربر را سردرگم کند و یا هرگونه مطلبی که او را از هدف خود دور کند باعث خواهدشد کاربر ادامه مقاله را مطالعه نکند و در نتیجه از سایت خارج خواهد شد . شروع کردن محتوا با تعاریفی کاربر پسند بسیار تاثیر گذار است و خیلی مهم است که شما چگونه در همان ابتدای مقاله کاربر را در سایت خود ماندگار کنید تا این مطلب را به پایان ببرد !  برای اینکه تمامی موارد مربوط به تولید محتوا را به خوبی درک کنید می توانید مقاله زیر را مطالعه کنید :

مقاله پیشنهادی : تولید محتوا

داشتن تعداد زیادی صفحات 404 و لینک های شکسته

یکی دیگر از مواردی که بسیار در افزایش نمره نرخ پرش تاثیر گذار است لینک های شکسته و صفحات گمشده یا همان 404 هستند . این صفحات علاوه بر نرخ پرش اثرات بسیار مخرب دیگری هم دارند که درواقع یک بلای خانمان سوز برای سایت هستند . صفحاتی که در سایت گم می شوند اصلا مورد علاقه کاربران نیستند . زمانی که کاربر مطلبی را که مقصود اوست پیدا می کند و با اشتیاق روی آن کلیک می کند بجای اینکه وارد صفحه مد نظر شود ، وارد صفحه ای می شود که داخل آن نوشه است : ” متاسفیم محتوای مورد نظر یافت نشد ! ” .

404 و نرخ پرش

درست است که صفحات 404 تا حد زیادی قابل کنترل هستند اما بازهم مدیر سایت باید ابن صفحات را مدیریت کتد و از ماندن آنها جلوگیری کند . در واقع می توان گفت صفحه 404 ، یکی از اصلی ترین صفحات در افزایش نرخ پرش است به این دلیل که کاربر به محض ورود به سایت و دیدن صفحه 404 همان لحظه آن را ترک می کند و به سراغ سایت دیگری می رود . البته طراحی کاربر پسند و راهنمایی کاربران در صفحه 404 به سمت منابع محتوایی سایت ، یک راه مقابله با ترک سایت توسط کاربر است اما درصد کمی از کاربران این کار را انجام می دهند یعنی در همان سایت به دنبال سایر صفحات و محتواها می روند . پس لازم است تا طراحی این صفحه به شکل مناسب صورت گیرد تا کاربر در صورت قرارگرفتن در این صفحه ، بیش از حد سردرگم نشود و به گشتن در سایت ترغیب شود .

اگر هریک از موارد گفته شده رعایت شوند می توان با افزایش نرخ پرش در سایت مقابله کرد .

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد . باتشکر سئو 90

امید قدیمی

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

تعداد لینک داخلی برای هر برگه در سئو یکی از سوالات چالش برانگیز در زمینه سئو این است که تعداد لینک داخلی برای هر برگه باید چه تعداد باشد . برای محتوا هایی که داخل سایت نوشته می شوند چه تعداد لینک داخلی استاندارد است و باید رعایت شود ؟ یکی از سوالات مهم در […]

0 1,101

چرا رتبه نمی گیریم برخی از دوستانی که خودشان در حال سئو سابت هستند و علاقه دارند تا به این طریق سئو را هم یاد بگیرند ممکن است دچار استپ رتبه شوند و برای مثال مدت زمان زیادی را در صفحه مثلا 5 گوگل متوقف شده باشند و از خود سوال کنند که چرا رتبه […]

6 1,108
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است
آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود
کانال آپارات سئو نود چنل یوتیوب سئو نود