بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
کد تخفیف اختصاصی دوره نابغه سئو پلاس : seoplus50

انواع ریدایرکت در وب را بشناسید

مقالات وردپرس

چقدر درمورد ریدایرکت ها ( Redirects ) یا همان تغییر مسیرها اطلاعات دارید ؟ آیا میدانید وظیفه هر شماره از ریدایرکت ها چیست و چگونه و چه زمان باید آنها را انجام دهید ؟!

0 18
انواع ریدایرکت در وب را بشناسید

ریدایرکت یا همان تغییر مسیر یکی از مهم ترین موضوعات در وب و خصوصا موضوعات سئو است ! ریدایرکت ( Redirect ) به معنی تغییر مسیر است . تصور کنید شما در حال رفتن به سمت یک مقصد هستید و در بین مسیر مجبور هستید تا مقصد خودتان را تغییر دهید ( دقت کنید مسیر را تغییر ندادید ، مقصد را تغییر دادید ) ، در موضوع ریدیرکت‌ها ، مسیر اهمیت چندانی ندارد و این مقصد است که برای ما مهم است ، یعنی اینکه نهایتا به کجا خواهیم رسید .

پیشنهادی : دوره آموزش رایگان سئو

اگر موضوع ریدایرکت را ساده خدمتتان توضیح دهیم به این معنی است که اگر شما یک صفحه وب دارید و اکنون به دلایلی آن را حذف کرده‌اید ، کاربر شما هنگام ورود به این صفحه با یک خطای 404 مواجه خواهد شد . دیدن صفحه 404 به هیچ عنوان برای کاربران خوشایند نیست و علاوه بر کاربران موتورهای جستجو همچون گوگل نیز علاقه ندارند تا تعداد این صفحات ( 404 ها ) داخل سایت شما زیاد شوند ، بنابراین لازم است تا یک صفحه جدید را جایگزین صفحه پاک شده کنیم که وقتی کاربران قصد ورود به یک صفحه پاک شده را دارند ، با 404 مواجه نشده و به یک صفحه دیگر که در سایت وجود دارد منتقل شوند و مقصد آنها تغییر کند ، این عمل را ریدایرکت کردن می‌نامیم .

ریدایرکت ها انواع مختلفی دارند و شما میتوانید یک آدرس از سایت را به مدت محدود و یا برای همیشه ریدایرکت کنید ، لذا از این جهت باید بدانید که به کدام نوع ریدایرکت نیاز دارید . ریدایرکت‌ها با شماره های مشخصی نام گذاری می‌شوند برای مثال ریدایرکت 301 و 302 و … بهتر است هریک از این موارد را شرح داده و کارایی هرکدام را دقیقا بررسی کنیم ! اما اول ببینیم که چه زمانی به ریدایرکت نیاز داریم ؟

  • زمانی که یک صفحه از سایت حذف شده است ( به هر دلیل )
  • زمانی که صفحه 404 در سایت دارید
  • زمانی که دامنه سایت خودتان را کلا تغییر داده‌اید
  • زمانی که داخل سیستم هایی همچون وردپرس ، ساختار پیوندهای یکتا را تغییر داده‌اید
  • وقتی برای یک سایت ، چند دامنه با پسوندهای مختلف داریم

در تمامی این موارد میتوانیم از ریدایرکت‌ها استفاده کنیم و ساختار های قبلی که اکنون در دسترس نیستند را به آدرس‌ها و اصطلاحا مقاصد جدید جایگزین کنیم پس این موضوع بسیار مهم است و باید دقیقا اطلاع درستی از نحوه انجام و همچنین شرایط هریک داشته باشید . اما اکنون به شرح هر یک از این ریدایرکت‌ها بپردازیم .

ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 زمانی استفاده خواهد شد که شما قصد دارید تا یک آدرس را برای همیشه به یک آدرس جدید منتقل کنید و هرگز قصد ندارید تا به آدرس قبلی بازگردید . فرض کنید شما یک صفحه جشنواره داشتید و این صفحه مدت ها روی سایت شما در دسترس بوده و در داخل گوگل ایندکس شده است ( یعنی داخل صفحات نمایش جستجوی گوگل رتبه داشته و در حال نمایش بود ( دیده شدن توسط گوگل ) ) اکنون به این صفحه نیازی نیست و قصد حذف آن را دارید ، این صفحه را میتوانید توسط ریدایرکت 301 به صفحه اصلی سایت خودتان یا هر صفحه مرتبط دیگری که در سایت دارید تغییر مسیر دهید . پس زمانی که قصد داریم تا یک آدرس از سایت برای همیشه به یک آدرس جدید منتقل شود باید از ریدایرکت 301 استفاده کنیم .

ریدایرکت 302

ریدایرکت 302 در حقیقت تغییر آدرس موقت است ! زمانی که شما ریدایرکت 302 را انجام میدهید ، به این معنی است که هم به کاربران و هم به موتورهای جستجو اطلاع میدهید : این صفحه فعلا به این آدرس متتقل شده است اما هنوز تصمیم قطعی نداریم که آن را 301 کنیم ( حذف کنیم و 301 کنیم ) یا اینکه دوباره از آدرس قبلی استفاده کنیم و به همان برگردیم ( حذف صفحه انجام نمی‌شود ) ! یعنی گفته می‌شود موقتا در این آدرس جدید تغییر مسیر داشته باشید تا درمورد آن فکر کنم ! در هرصورت در ریدایرکت 302 نیز ما شاهد یک آدرس جدید هستیم اما این درس موقت است و بزودی باید تصمیم بگیریم که آن را 301 کنیم و یا به همان آدرس قبلی برگردیم !

شاید اکنون سئوال کنید که تفاوت بین ریدایرکت 301 با 302 در چیست ! اگر حقیقت را بازگو کنیم میتوان گفت ما همواره از ریدایرکت 301 استفاده می کنیم به این دلیل که اگر یک صفحه از سایت ما حذف شده است و یا قصد داریم تا آدرس ها را کلا تغییر دهیم ، میدانیم که آدرس جدید کجاست و به چه صورتی است پس از همان ابتدا به شکل 301 آدرس های خود را منتقل می‌کنیم . اگر شما تغییر مسیر های خود را بصورت 302 انجام دهید ، موتور های جستحو و خصوصا گوگل این موضوع را فهیمده و از امتیاز شما کسر خواهند کرد .

ریدایرکت 307

ریدایرکت 307 تقریبا شبیه به 302 است و یک آدرس را موقتا به آدرس جدید منتقل می کنید اما ریدایرکت 307 کمی هوشمندانه تر و واضح تر است یعنی به موتور های جستجو اعلام می‌کنید که هنوز یک صفحه داریم که آن را موقتا به یک آدرس جدید منتقل کرده‌ایم اما احتمال دارد که در گذشته به آدرس قبلی نیز بازگردیم و از آن استفاده کنیم .

مثلا در جشنواره‌های عید تا عید شما ممکن است برای عید نوروز یک صفحه در سایت خودتان داشته باشید و در عید قربان نیز از آدرس همین صفحه قصد دارید برای جشنواره استفاده کنید ( مثلا آدرس این صفحه را در جایی گذاشته و یا اعلام کرده‌اید که فعلا قابل تغییر نیست ، مثلا در سطح بیلبوردی در شهر یا هر حالت دیگری ) ، زمانی که کاربران وارد آدرس صفحه جشنواره عید نوروز شدند ، صفحه جشنواره عید قربان را خواهند دید ، اما این تغییر مسیر موقت است و شما مجدد در عید نوروز ، به محتوای قبلی نیاز دارید و به آن بازخواهید گشت و دوباره از آن صفحه و آدرس قبلی برای جشنواره نوروز استفاده خواهید کرد . پس ریدایرکت 307 کامل‌تر ، دقیق‌تر و برای موتورهای جستجو معنی درست تری دارد .

چگونه ریدایرکت انجام دهیم ؟

اگر قصد دارید تا یک تغییر مسیر در سایت ایجاد کنید میتوانید برای سادگی کار ، از افزونه یوست سئو پرمیوم استفاده کنید . البته یک نکته مهم وجود دارد که یوست سئو در نسخه های قبلی ، قسمت تغییر مسیر را آزاد گذاشته بود و نیازی به پرداخت هزینه نبود ، اما در آپدیت های جدید قسمت تغییر مسیر را در نسخه پرمیوم خود قرار داده است و باید حتما از نسخه ” یوست سئو پرمیوم ” استفاده کنید .

اگر این افزونه با حالت تغییر مسیر در سایت شما فعال باشد ، بمحض حذف یک دسته بندی ، یک نوشته ، یک برگه و هرچیزی که به نوعی دارای پیوند یکتا در سایت است ، در بالای همان صفحه و پس از انجام عمل حذف ، از شما سئوال خواهد کرد که این صفحه حذف شده است و قصد دارید تا آن را به چه محلی تغییر مسیر دهید که یک ریدایرکت 301 انجام خواهد شد .

اگر احیانا بعدا قصد داشتید تا تغییر مسیرها را عوض کنید میتوانید به منوی تغییر مسیر داخل افزونه یوست رفته و لیست تمامی تغییر مسیر هایی که انجام دادید را مشاهده کنید .

البته توصیه می‌شود از همان ابتدا این کار را به درستی انجام دهید تا بعدها دچار مشکل نشوید . پس یکی از ساده ترین راه ها برای انجام ریدایرکت‌ها در سایت های وردپرسی استفاده از افزونه یوست سئو پرمیوم است .

استفاده از افزونه Redirection

یکی ازمعروف‌ترین افزونه‌ها برای انجام ریدایرکت ، افزونه Redirection است . این افزونه را کافیست از مخزن وردپرس نصب کنید که کار با آن بسیار ساده است و میتوانید خودتان به راحتی تغییر مسیر های سایت را کنترل کنید . همچنین یکی از خاصیت های بسیار خوب این افزونه اینجاست که تمامی صفحات 404 موجود در سایت را برای شما نمایش خواهد داد تا تکلیف آنها را مشخص کنید لذا بسیار کاربردی است .

افزونه Page Links To

افزونه Page Links To نیز یکی دیگر از افزونه‌های وردپرس است که به شما کمک خواهد کرد تا بسادگی کار تغییر مسیر را در سایت وردپرسی خودتان انجام دهید . این افزونه یک باکس متا ( متاباکس ) به قسمت تنظیمات هر نوشته برگه و … اضافه خواهد کرد که یک ویژگی خوب را به همراه دارد ! شما میتوانید بدون اینکه برگه یا نوشته خودتان را حتی حذف کنید ، در باکس نمایش توسط افزونه ، آدرس جدید را وارد کنید و تغییر مسیر انجام شود . پس محتوای شما نیز هنوز در داخل دیتابیس سایت وجود دارد ولی در عین حال ریدایرکت نیز شده است .

انجام ریدایرکت بدون افزونه

اگر تمایلی به استفاده از افزونه ندارید و کمی با کدنویسی آشنا هستید ، میتوانید توسط کد ( در سایت های غیر وردپرس و سیستم های اختصاصی ) عمل ریدایرکت را انجام دهید . حتما دقت داشته باشید تا این کار با نهایت دقت انجام شود وگزنه میتواند مشکلات جدی برای شما ایجاد کند .

برای انجام ریدایرکت مثلا از نوع 301 باید فایل htaccess. خود را داخل هاست باز کنید ، و سپس همانند دستور نمونه زیر ، تغییر مسیر ایجاد کنید :

Redirect 301 /oldPath /newPath

البته باید توجه کنید که ساختار دستورات تغییر مسیرها از داخل htaccess. بسیار زیاد هستند و حتی میتوان کل دامنه و همچنین آدرس فایل ها را از داخل htaccess. تغییر داد ، و این نمونه صرفا برای نمایش روند کاری در داخل htaccess. بود . برای انواع روش های تغییر مسیر در فایل htaccess. یک مقاله کامل تر و مفصل در سایت منتشر کرده‌ایم که میتوانید در داخل بخش مقالات آن را مطالعه کنید .

امید قدیمی

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

توابعی که تقریبا در تمامی قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس کاربرد دارند را بشناسید ! از این توابع در اکثر قالب‌ها و پلاگین‌های وردپرس باید استفاده کنید پس شناخت آنها بسیار ضروری است !

0 26

روش های نصب افزونه در وردپرس امروز در یک مقاله خیلی خوب قصد داریم تا روش های نصب افزونه در وردپرس را با هم یاد گرفته و مطالب کلی را در رابطه با افزونه ها و مشکلاتی که در حین نصب افزونه ممکن است برای ما پیش آید را بررسی و راه حل آنها را […]

2 999
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است
آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود
کانال آپارات سئو نود چنل یوتیوب سئو نود