بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
پیش فروش دوره جدید " چگونه در سئو شکست بخوریم ؟! " جزئیات بیشتر

بهترین ادیتورها برای طراحی سایت

مقالات طراحی سایت

ادیتورهایی که بین طراحان و کدنویسان محبوب هستند را بشناسید ! کدام ادیتورها برای استفاده دیگر کارایی لازم را ندارند و می‌توان آنها را جایگزین کرد ؟ معرفی بهترین Editor حال حاضر برای کدنویسی در اکثر زبان‌های طراحی و برنامه نویسی !

2 1,312
بهترین ادیتورها برای طراحی سایت

بهترین ادیتورها برای طراحی سایت را در این مقاله خدمتتان معرفی کرده و خصوصیات هریک را شرح خواهیم داد پس همراه ما باشید ؛ همانطور که ممکن است اطلاع داشته باشید ، یکی از مهم‌ترین ابزار طراحان و برنامه‌نویسان دنیای وب ، محیط هایی برای نوشتن بهتر و راحت‌تر کدها هستند و بدون این ابزارها توسعه برنامه‌ها بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد شد ، حتی شاید هم غیرممکن باشد ! امروزه در دنیای کدنویسی دو دسته نرم‌افزار کاربردی جهت طراحی و توسعه برپایه زبان‌های مختلف وجود دارد ؛ این دو دسته را اصطلاحا نرم‌افزارهای ادیتور ( Editor ) و IDE می‌نامند که هریک ویژگی‌های خاصی را داشته و دارای امکاناتی متناسب با کدنویسی در زبان‌های مختلف است که پروسه کدنویسی را بسیار تسهیل کرده و سرعت خواهند بخشید .

این نرم‍‌افزارها اکثرا رایگان هستند و از این جهت محدودیتی برای استفاده کنندگان از آنها ندارند و لذا حرف و حدیث‌های بسیاری پیرامون اینکه از چه نرم‌افزاری استفاده کنیم وجود دارد . این نرم‌افزارها عموما با رنگی‌کردن کدها براساس یک ساختار مشخص و همچنین داشتن شورتکات‌هایی برای مرتب سازی ظاهرکدها و نیز افزونه‌هایی جهت کدنویسی سریع ( Extension ) ، اجرای پروژه و درک‌کردن هرچه بهتر کدها را تسهیل خواهند نمود . علاوه برا این ، فرآیندهایی همچون جستجو و مدیریت فایل‌ها و پوشه‌ها لذت بخش شده است . اما کدام دسته از این نرم‌افزارها برای کارهای شما مناسب‌تر است ؟ Editor یا IDE ؟

شاید برای شما جالب باشد : مسیرطراحی سایت

ادیتورها در مقابل IDE ها قرار دارند و به نوعی می‌توان گفت این دو دسته نرم‌افزار روبروی هم هستند اما هردو در اصل همان نتیجه مورد انتظار را برای استفاده کننده برآورده خواهند کرد . اگرچه IDE ها از لحاظ امکانات پیشرفته‌تر ، کامل‌تر ، قدرتمند‌تر و گاهی بسیار هوشمند‌تر از ویرایشگرهای کد هستند ولی همین امر باعث کاهش سرعت IDE ها و همچنین حجم بسیار بالای نرم‌افزار اصلی در مقابل ویرایشگرهای کد شده است .

علاوه براین موارد ، چون یک طراح ( شخصی که با برنامه نویسی سروکار ندارد ) نیاز به بسیاری از ابزارهای نرم‌افزار IDE مثل دبباگ ( عیب یابی ) و یا بیلد ندارد ، لذا استفاده از IDE ها برای طراحان سایت که در حوزه فرانت‌‍اند فعال هستند و صرفا با زبان‌های سمت کلاینت کار می‌کنند یا طراحان اپلیکیشن که صرفا کار آنها طراحی پوسته است ، مناسب بنظر نمی‌رسد .  البته به‌مرور زمان ویرایشگرهای کد نیز پیشرفت‌های زیادی کردند و در نسخه‌های جدیدتر ، پلاگین‌های حرفه‌ای برای این ویرایشگرها توسعه داده شده است که همین امر باعث شده تا دربرخی مواقع حتی برنامه‌نویسان نیز ویرایشگرهای کد را انتخاب مناسب‌تری برای خود در مقابل IDE بدانند و استفاده از آنها را ترجیح دهند .

معرفی ادیتور Notpad++

در این مقاله قصد داریم چند گزینه از بهترین ادیتورهای طراحی سایت را برای طراحان وب معرفی کنیم . البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست ، همانطور که در بالا نیز اشاره شد ، ویرایشگرها برای اکثر برنامه‌نویسان نیز علاوه بر طراحان ، مناسب می‌باشند و از این جهت معرفی بهترین IDE ها برای کدنویسی را به مقالات بعدی موکول می‌کنیم . ( مقالات طراحی سایت و … )

این معرفی براساس محبوبیت ادیتورها طبق آمارهای رسمی که حاصل نظرسنجی مخاطبین است انجام شده است ، اما درنظر داشته باشید که مورد آخر محبوب‌ترین ادیتور ازنظر مخاطبین و کاربران است .

ادیتور بسیار محبوب ++Notepad

بهترین ادیتورها برای طراحی سایت و NPP !!! اکثر برنامه‌نویسان و کدنویسان باسابقه ، بدون شک اولین ویرایشگر کدی که با آن شروع به‌کار کردند و خاطره دارند برنامه دوست داشتنی نوت‌پد پلاس‌پلاس است و این برنامه دین بزرگی را برگردن جامعه کدنویسان دارد . به همین خاطر وظیفه خود می‌دانیم که همیشه این آفتاب پرست دوست داشتنی در اول لیست معرفی قرار داشته باشد که البته طبق نظرسنجی رسمی سال 2023 نیز این ادیتور رتبه 2 را داشته است . حتی درحال حاضر بسیاری از برنامه نویسان ، کار با این نرم‌افزار را به بسیاری از برنامه‌های معروف ترجیح می‌دهند .

این نرم‌افزار تقریبا تمامی زبان‌های برنامه نویسی ، اسکریپتی ، طراحی و حتی اس کیو ال ( SQL ) را پشتیبانی می‌کند . پلاگین‌های بسیاری نیز برای این نرم‌افزار توسعه داده شده است که یکی از پلاگین های معروف آن NppFTP می‌باشد و جهت ارتباط با سرور با استفاده از پروتکل ftp استفاده می‌شود . کار با این ادیتور بسیار ساده است و از دیگر قابلیت‌های این برنامه محبوب ، می‌توان به شناسایی خودکار تگ‌های برنامه‌نویسی و کامل کردن خودکار آن‌ها ( Auto Complete ) اشاره کرد . برخی از ویژگی‌های بارز نوت‌پد پلاس‌پلاس :

  • قابلیت نمایش و همچنین ویرایش چندین سند و فایل متنی به صورت همزمان
  • قابلیت Drag & Drop ، اجرای اسناد بصورت Drag & Drop به داخل نرم افزار یا انتقال اسناد در داخل محیط نرم افزار به وسیله Drag & Drop
  • قابلیت بزرگ نمایی و کوچک نمایی روی متن
  • قابلیت باز کردن چندین فایل در یک پنجره و امکان فراخوانی آنها با باز کردن مجدد نرم‌افزار
  • جستجوگر منظم ، با قاعده و قابلیت جایگزینی متن
  • پشتیبانی از زبان‌های مختلف از جمله فارسی در منوهای نرم‌افزار
  • پشتیبانی از قابلیت Bookmark
  • قابلیت ضبط و اجرای Macro برای تسهیل امور
  • حجم کم نرم‌افزار جهت نصب و همچنین اجرا
  • حافظه داخلی جهت نگهداری فایل‌های پیشین که داخل نرم افزار باز شده‌اند

این موارد حداقل ویژگی‌های نرم‌افزار نوت‌پد پلاس‌پلاس هستند که ذکر شد اما حقیقتا این نرم‍‌افزار به دلیل سرعت اجرای بالا ، یک گزینه فوق‌العاده برای ویرایش و بررسی آنی کدها هستند و توسط برنامه نویسان یا طراحان ماهر ، همیشه روی سیستم عامل نصب می‌شود . اگر با هر نرم‌افزار ادیتور یا IDE دیگری مشغول به کار هستید یا قصد کدنویسی دارید ، توصیه داریم حتما این نرم‌افزار را نیز نصب کنید . حجم کم این نرم‌افزار مسبب ایجاد هیچ مشکلی در سیستم عامل شما نخواهد شد .

ادیتور Atom

امروزه نام گیت‌هاب ( Git Hub ) پرآوازه شده است و پروژه‌های موفق بزرگ و زیادی استارت کاری خود را از گیت‌هاب شروع کردند که از این پروژه‌ها ، بوت استرپ یکی از محبوب‌ترین فریمورک های طراحی وب و همچنین لاراول یکی از محبوب‌ترین فریمورک های Php در کشورما هستند . اتم ( Atom ) یک ویرایشگر قدرتمند با فضای گرافیکی خیره کننده اما در عین حال ساده و کاربر پسند نیز یکی دیگر از محصولات موفق شرکت گیت‌هاب است .

معرفی ادیتور Atom

این ادیتور نیز همانند سایر ادیتورها دارای پکیج‌های زیادی می‌باشد که کار را برای کدنویسان راحت‌تر از قبل می‌کند . این ویرایشگر از  قابلیت تکمیل خودکار ، جستجو در فایل سیستم ، ویژگی پیدا و جایگزین کردن ساده و موارد بسیار حرفه‌ای دیگری برخوردار است .

این نرم‌افزار از زبان فارسی بخوبی پشتیبانی می‌کند و باتوجه به اینکه بروی سیتستم عامل های MAC نیز قابلیت اجرا دارد ، لذا از این جهت نیز محبوبیت بیشتری کسب کرده است .

ادیتوری که هرگز قدرت نگرفت ! Sublime Text

بهترین ادیتورهای طراحی سایت و ساب لایم تکست !؟ یکی از محبوب‌ترین ویرایشگرهای کد که با ورود خود در زمان ارائه به دنیای ویرایشگرها ، تحول بزرگی ایجاد کرد . سابلایم تکست بود که اولین‌بار با پوسته‌های زیبای گوناگون و سرعت بسیار بالایی که داشت کدنویسان را غافلگیر کرد .

این ویرایشگر به کمک پلاگین‌های مختلف موجود در قسمت پلاگین منیجر ( Plugin Manager ) ، قابلیت گسترش پذیری زیادی را ارائه کرد . این نرم‌افزار نیز همانند نوت‌پد پلاس‌پلاس و سایر ویرایشگرهای کد از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلفی پشتیبانی می‌کند ( اما دایره پشتیبانی نوت‌پد پلاس‌پلاس بیشتر است ) .

معرفی ادیتور sublime text

یکی از قابلیت‌های خوب این ویرایشگر استفاده از ویژگی Emmet است که سرعت نوشتن کد‌های HTML و CSS را در بخش فرانت‌اند تا حد بسیار زیادی افزایش می‌دهد . تنها مشکل اصلی این نرم‌افزار مقداری ناسازگاری با زبان فارسی در داخل متن کدها می‌باشد که البته همین تنها مورد ، مسبب این شد که این نرم‌افزار بین ما ایرانی‌ها ، یک گزینه اصلی برای ادیت و کدنویسی نباشد و NPP را ترجیح دهیم . اما چند پلاگین خوب برای سابلایم تکست را نیز بشناسیم :

  •  Package Manager برای نصب آسان پلاگین‌ها ( ابتدا باید این پلاگین را نصب کنید )
  • CSS Format این پلاگین امکان فشردن کردن کدهای Css و جاوا اسکریپت در کنار فایل اصلی را برای طراحان ممکن می‌سازد
  • SublimeLinter با این پلاگین امکان استفاده از autocomplete در سرتاسر پروژه ممکن می‌باشد
  • SublimeLinter امکان نمایش رنگ کد را به ادیتور اضافه می‌کند
  • Sidebar Enhancement افزایش سرعت جستجو در پروژه و امکان کپی پیست و تغییر نام فایل در سایدبار

دلیل معرفی ساب لایم تکست بعداز نوت‌پد و اتم این بود که همه این نرم‌افزارها با حداقل حجم ممکن روی سیستم شما نصب شده و هنگام اجرا نیز نیاز به میزان حافظه ram زیادی ندارند و از این جهت فایل‌هایی که در لحظه نیاز به ویرایش یا بررسی آنها دارید ، توسط این دو نرم‌افزار راحت‌تر و سریع‌تر مدیریت می‌شوند . Sublime Text نرم‌افزاری است که بیشتر توسط فرانت‌اند کاران ترجیح داده می‌شود .

ادیتور متن BRACKETS ( براکتس )

شاید اسم برنامه دریم ویور ادوبی را شنیده باشید ( DreamWeaver ) . این‌بار شرکت بزرگ ادوبی با یک برنامه مخصوص کدنویسی دربخش فرانت‌اند پا در دنیای ادیتورها گذاشته است و این برنامه ، براکتس ( BRACKETS ) می‌باشد . بدون شک براکت یکی از برنامه‌های محبوب طراحان است . یکی از قابلیت‌های خوبی که این نرم‌افزار دارد ،نمایش live تغییرات در مرورگر حین کدنویسی است . محیط این نرم‌افزار نیز همانند ویرایشگر اتم ، بسیار ساده ، کاربرپسند و جذاب است و لذا از این جهت محبوبیت زیادی از طرف مخاطبین هدف خصوصا افراد تازه‌کار و مبتدی بدست می‌آورد .

معرفی ادیتور Brackets

نرم‌‌افزار براکت نیز شامل افزونه‌های بسیاری است که می‌توان بروی آن نصب کرده و قدرت آن را چندین برابر کرد . ویژگی‌هایی همچون Emmet و Code Formatting و … دراین نرم‌افزار به شکل کامل پشتیبانی می‌شوند . همچنین باید اشاره کرد که این نرم‌افزار با زبان فارسی مشکلی ندارد لذا از این جهت ، محبوبیت آن در بین فرانت‌اند کاران بسیار بسیار بیشتر از ساب لایم است .

BRACKETS نیز ازجمله ادیتورهایی است که بیشتر توسط فرانت‌اند کاران ترجیح داده می‌شود و به دلیل سبکی حجم نرم‌افزار و همچنین سرعت بالای اجرا ، تا مدت‌ها یک گزینه اصلی برای کدنویسی بود تااااا اینکه یکی از نرم‌افزارهای قدرتمند که دراصل Editor است اما درحد یک IDE برای شما کارایی دارد پا به میدان گذاشت ! VISUAL STUDIO CODE !

VISUAL STUDIO CODE ، شاهکار تمامی ویرایشگرها

در بین تمامی ادیتورهای طراحی سایت که تاکنون معرفی شده و توسط طراحان و برنامه نویسان مورد استفاده قرار گرفته است ، درحال حاضر یک گزینه بیشتر از همه محبوبیت دارد و رکوردشکنی قابل توجهی انجام داده است !!! هرزمان که درمورد کامپیوتر و برنامه نویسی صحبت می‌شود بدون شک نام مایکروسافت ( Microsoft ) بیشتر ازهمه خودنمایی می‌کند چراکه از روز اول با سیستم عامل ویندوز با دنیای فناوری آشنا شدیم و بواسطه آن توانستیم با دنیاهای جدیدی روبرو شویم . این شرکت که همیشه جز پیشگامان دنیای برنامه‌نویسی و کامپیوتر بوده است کمک شایانی به برنامه نویسی و توسعه تکنولوژی در تمامی دنیا نموده است . در ابتدا بدنیست تا لینک صفحه رسمی دانلود این نرم‌افزار را خدمتتان ارائه کنیم : صفحه دانلود Vscode

برنامه ویژوال استودیوکد ، یکی از قدرتمندترین‌ها در زمینه تولید و توسعه انواع نرم افزارها می‌باشد . چندین سال پیش مایکروسافت با معرفی نرم‌افزار ویژوال استودیو کد ، حقیقتا دنیای ویرایشگرهای کد را متحول کرد . نرم‌افزاری که به جرات می‌توان گفت کدنویسی در آن چندین برابر بیشتر لذت‌بخش خواهد شد و به راستی ، هم در ظاهر و هم ازنظر امکانات با سایر نرم‌افزارها متفاوت است . این نرم‌افزار قدرتمند پای را فراتر از دنیای ویرایشگرها گذاشت و می‌توان گفت درنقش یک IDE سبک ایفای نقش می‌کند که تاکنون این اندازه از سادگی و امکانات در یک Editor بسیار نادر بود .

معرفی ادیتور Vscode

در این ویرایشگر که تقریبا برنامه‌نویسی و طراحی در اکثر زبان‌ها داخل آن امکان پذیر می‌باشد ( حتی برنامه نویسی اندروید ) امکانات بسیار زیادی داشته و پلاگین‌های حرفه‌ای زیادی را پشتیبانی می‌کنند که روز به روز بر تعداد این پلاگین‌ها افزوده می‌شود . ویژوال استودیو کد در مدت کوتاهی بسیاری از کاربران را به سمت خود جذب کرده است و جالب است بدانید که با این تعداد ویژگی ، این برنامه بصورت رایگان در اخیتار توسعه دهندگان قرار گرفته است . این نرم‌افزار توسط ویندوز ، لینوکس و مک به شکل کامل پشتیبانی می‌شود و همچنین دارای نسخه تحت وب نیز می‌باشد که یک مزیت فوق العاده بزرگ است .

این واقعا جای تعجب است ! نرم‌افزاری با این کیفیت چگونه رایگان است ؟ این ویرایشگر دارای ویژگی‌های بسیار خوب و منحصر بفردی است . به راحتی می‌توان گفت همه امکانات سایر ویرایشگرها را بصورت یکجا در این نرم‌افزار دارید ( آنچه خوبان همه دارند ، تو یکجا داری ) .

محیط این ویرایشگر بسیار جذاب بوده و با پوسته‌های مختلفی که به شکل پیشفرض روی آن قرار گرفته است ، بسیار جذاب‌تر نیز خواهد شد و از این جهت منطبق با اکثریت سلیقه‌ها است . از قابلیت‌های جذاب این ویرایشگر می‌توان به داشتن ترمینال داخلی و اجرای مستقیم دستورات گیت اشاره کرد . همچنین در این نرم‌افزار به کمک قابلیت IntelliSense تکمیل کدها و پارامترها در برنامه‌نویسی بسیار آسان شده است . این ویرایشگر به شکل پیشفرض دارای ویژگی مرتب‌سازی کد می‌باشد که  فقط با یک کلیک می‌توانید کدهای خود را مرتب کنید .

یکی از پلاگین‌های جذاب برای این ویرایشگر که برای طراحان بسیار کاربردی است ، live server می‌باشد که همانند ویژگی لایو براکتز عمل می‌کند . در پروژه‌های فرانت‌اند که به نسبت دیزاین سنگین‌تری دارند ، استفاده از live server بسیار کاربردی است . برای تمامی زبان‌های طراحی و همچنین برنامه‌نویسی می‌توانید افزونه‌های جانبی را بروی ویژوال استودیوکد نصب کنید .

برای تمامی زبان‌های طراحی و برنامه‌نویسی قطعا vscode آماده بوده و انتظار شما را می‌کشد . این ویرایشگر حقیقتا از بسیاری IDE ها نیز بهتر عمل می‌کند و امکانات قابل قبولی دارد . همینقدر که حجم کم این نرم‌افزار و سرعت اجرای بالای آن در لحظه توانست خودی نشان دهد ، به کاربران آن نشان داد که می‌توانند از سمت IDE هایی همچون PhpStorm به سمت Vscode کوچ کنند و نگران هیچ چیزی نباشند .

سرعت این ویرایشگر گرچه در مقایسه با سایر ویرایشگرها ممکن است هنگام اجرا شدن کند باشد ( البته این کندی تاکنون نه گزارش شده است و نه احساس و درحد احتمال است ) اما پس از بارگذاری کامل نرم‌افزار ، سرعت بسیار خوبی داشته و بخاطر ویژگی‌های بسیاری که دارد می‌توان از کندی بسیار ناچیز آن در مقابل سایر ویرایشگرها چشم پوشی کرد .

پس از بررسی‌هایی که انجام شده و همچنین تجربه چندین سال استفاده از نرم‌افزارهای مختلف ، پیشنهادما در زمینه ادیتورهای متن ، VSCode می‌باشد . برای مطالعه بیشتر درمورد این نرم‌افزار می‌توانید منابع رسمی مایکروسافت را مطالعه نمائید . جهت آموزش کار با این نرم‌افزار نیز می‌توانید از دوره معرفی شده در بالا استفاده کنید .

مدیر سئو نود

فیروز بیگلری ، 10 سال است که در زمینه برنامه نویسی وب سایت و همچنین سیستم های عامل فعالیت می کنم . متخصص وردپرس ، PHP کار ، علاقمند به فرانت اند ، تولید محتوا و سئو

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

آشنایی با کاربردی‌ترین فیلترهای تصویر ( Filter ) در زبان طراحی CSS و نحوه عملکرد هریک با مثال عملی و توضیحات کامل در این مقاله !

0 35

Sass چیست و چرا باید از آن استفاده کرد ؟ بررسی ویژگی ها و روش های استفاده از پیش پردازنده Sass ، مزایا و معایب

0 567
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است

دیدگاه های شما
زهرا انویدی ۰۶ / ۱۳۹۹

نت بینز هم خوبه ها

امید قدیمی ۰۶ / ۱۳۹۹

بله نت بینز هم یکی از IDE های خوب هستش که برای اکثر زبان ها میتونیم استفاده کنیم . سرعت مناسبی هم داره البته مقاله در مورد ادیتور ها هست و نت بینز ادیتور نیست .

آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود
کانال آپارات سئو نود چنل یوتیوب سئو نود