بهترین تغییر مسیر برای صفحات 404 سایت
مقالات وردپرسراهنمای کامل تغییر مسیر صفحات حذف شده به مقاصد صحیح ! پس از روبرو شدن با خطای 404 برای یک آدرس مشخص ، باید به چه آدرسهایی تغییر مسیر دهیم ؟
صفحات 404 سایت همیشه یکی از صفحاتی هستند که علاقه نداریم نه در سایتی آن را مشاهده کنیم و نه در سایت خودمان ایجاد شوند . علت مشاهده صفحات 404 بسیار ساده است و تقریبا همگی آن را میدانیم . زمانی که یک آدرس از سایت شما که داخل موتور جستجو اصطلاحا ایندکس شده ( یعنی این صفحه در ننایج جستجو برای کاربران نمایش داده میشود ) اکنون دیگر حذف شده ودر دسترس نیست ، اما کاربران از طریق موتور جستجو وارد آن میشوند اما آن را پیدا نمیکنند ، صفحه 404 یا همان محتوا یافت نشد را مشاهده خواهند کرد .
البته این حالت رایج برای مشاهد خطای 404 است و احتمال دارد آدرس شما اصلا داخل موتور جستحو ایندکس نشده باشد و صرفا یک آدرس نوپا باشد ، با این وجود بعد از حذف کردن ، زمانی که شما خودتان آدرس صفحه را وارد کردید ، خطای 404 مشاهده خواهید کرد . درکل اگر آدرسی مشخص قبلا در سایت ما وجود داشته و اکنون وجود ندارد ، بجای آن صفحه ، باید خطای 404 را ببینیم !
با خطای 404 باید چه کرد ؟
مسلما اکثر شما دوستان به این موضوع واقف هستید که برای خلاص شدن از شر صفحات 404 ، سه راه اصلی وجود دارد که البته راه اول و دوم درصورت مسائل استثنایی ممکن است پیاده شود اما راه سوم مرسومتر است :
- راه اول ، اگر صفحه به صورت ناخواسته حدف شده است ؛ آن را از زبالهدان وردپرس بازیابی کنیم
- راه دوم ، اگر سایت وردپرسی نیست و یا امکان بازیافت محتوای صفحه وجود ندارد ، مجدد یک صفحه با همان آدرس بسازیم و محتوای آن را تنظیم کنیم تا مجدد به همان آدرس در یک صفحه دیگر دسترسی داشته باشیم
- راه سوم ، اگر قصد داریم تا صفحه برای همیشه در سایت وجود نداشته باشد ، باید آن را تغییر مسیر دهیم یا اصطلاحا Redirect کنیم
تصور ما در اینجا روی حالت سوم است که شما یک صفحه را برای همیشه حذف میکنید و اکنون دیگر آدرسی به مثال آدرس آن صفحه در سایت نخواهید داشت ، پس باید به فکر تغییر مسیر این آدرس به آدرس دیگری بود . اگر درمورد ریدایرکتها اطلاعات لازم را ندارید حتما در این بخش ، مطالعه این مقاله را متوقف کرده و به سراغ مطالعه محتوای زیر بروید :
اگر به این موضوع واقف هستید اکنون به مسئله اصلی میرسیم که صفحات 404 و حذف شده را به کجا و کدام صفحات ریدایرکت کنیم ؟
ریدایرکت کردن صفحات و برگه !
اگر محتوایی که توسط شما حذف شده است ، یک برگه یا صفحه است ( یعنی تک نوشته ، تک محصول ، دسته بندی و … نیست ) و صفحات مشابهی دارد ، اولین الویت شما ریدایرکت به آن صفحات مشابه است ( اگر قصد دارید تا سئوی خوبی داشته باشید ) . منظور از شباهت میتواند در الویت اول شباهت از نظر محتوایی باشد ، شباهت از نظر ساختار کلی محتوا و نزدیکی از نظر مفهوم برای ما الویت دارد . شباهت از نظر عنوان و مفهوم صفحه نیز میتواند در مرحله دوم باشد .
ریدایرکت دستهبندی ها
اگر صفحهای که حذف شده است ، یک دسته بندی بوده و در سایت شما یک دسته بندی فرزند میباشد ، میتوانید به دسته والد خود عمل ریدایرکت را انجام دهید که بهترین تصمیم است .
اگر سایت شما فروشگاهی است و دسته بندی شما یک دسته والد است و هیچ دسته دیگری مشابه به آن وجود ندارد ، میتوانید ریدایرکت خود را به صفحه فروشگاه انجام دهید !
اگر دستهبندی شما یکی از دستههای وسطی است ( یعنی هم والد دارد و هم خودش دارای فرزند است ) ، بهتر است بعد از حذف ، آن را به دسته والد خود 301 کنید .
ریدایرکت تک محصولات و تک نوشته
درمورد تک محصول ، اگر محصول خود را حذف کردید ، الویت 301 کردن با محصول مشابه آن است . اگر محصول مشابهی وجود ندارد ، میتوانید محصول را به دسته اصلی خودش 301 کنید و اگر دسته بندی ندارد ، به صفحه فروشگاه ! و اگر فروشگاه نیز نبود ، صفحه اصلی !
درمورد تک نوشته ، اگر محتوای مشابهی وجود دارد ، الویت اول شما ، مطالب مشابه است ( نوشته مشابه ) و اگر وجود نداشت ، 301 کردن به دسته نوشته بسیار خوب خواهد بود . در غیر اینصورت ریدایرکت کردن به صفحه بلاگ ( صفحه تمام نوشتهها ) و در غیراینصورت نیز ریدایرکت به صفحه اصلی سایت بهترین گزینه است !
ریدایرکت کردن بخشهای مشابه مثل تک نمونه کار ، دسته نمونه کار و .. نیز دقیقا قوانین بخش نوشته را شامل میشود .
ریدایرکت کردن به صفحه اصلی سایت !
برخی افزونه ها در وردپرس وجود دارند که تمامی صفحات 404 را پیدا کرده و سپس همه آنها را بسمت صفحه اصلی سایت تغییر مسیر میدهند . توجه داشته باشید که این کار شاید خطاهای قسمت گوگل سرچ کنسول شما را برای موارد 404 حل کند اما از نظر انتقال مفهوم ، هدایت کاریر ، کاهش نرخ پرش و رساندن کاربر به مقصد بسیار مشکل ساز خواهد بود .
تصور کنید شما یک دسته فرزند را حذف میکنید و تمام محصولات آن را در دسته بالاتر نگه داری میکنید . شما در این دسته والد 50 محصول دارید اما دسته فرزند که 50 محصول داشت را حذف کردید و طبق تنظیمات افزونه ، آدرس این صفحه به صفحه اصلی منتقل شده است .
کاربری که از طریق موتور جستجو وارد این آدرس شده است ، به دلیل 301 شدن آدرس ، بسمت صفحه اصلی سایت هدایت خواهد شد ، غافل از اینکه شما در دسته والد این دسته ، 50 محصول دارید اما به دلیل 301 کردن اشتباه ، مشتری خود را از دست دادید .
پس تا حد امکان از این افزونهها استفاده نکنید مگر اینکه قطعا تصمیم داشته باشید تا به هر دلیلی ، تمامی صفحات حذف شده بروی صفحه اصلی یا همان HomePage ساکن شوند . لذا در این مورد کمی دقت بیشتری به خرج دهید .
امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
برای حذف خودکار از زباله دان وردپرس چه تنظیماتی را باید انجام دهیم ؟ آموزش دو روش ساده و فوری برای حذف خودکار محتوا از داخل زباله دان در وردپرس !
متا تگ Generator وردپرس را با یک کلیک ساده حذف نموده و امنیت سایت خودتان را یک گام بالاتر ببرید !