بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
%20 تخفیف روز برنامه نویس برای تمام دوره ها با کد : mrprogrammer

تاکسونومی ( Taxonomy ) در وردپرس چیست و چه اهمیتی دارد ؟

مقالات وردپرس

تاکسونومی در وردپرس چیست و چرا باید درمورد آن اطلاع داشته باشیم ؟ چگونه می‌توان یک Taxonomy به وردپرس اضافه کرده و از آن استفاده کرد ؟ در این محتوای بسیار مهم و کاربردی همراه ما باشید .

0 96
تاکسونومی ( Taxonomy ) در وردپرس چیست و چه اهمیتی دارد ؟

قبلا در مقاله ” پست تایپ چیست و چه اهمیتی دارد ” به شکل مفصل در رابطه با پست تایپ و اینکه به کدام بخش‌ها داخل سیستم وردپرس یک Post Type گفته می‌شود توضیح دادیم و به ساده‌ترین شکل خدمت شما نشان دادیم که چگونه می‌توان یک پست تایپ جدید را داخل سیستم مدیریت محتوای وردپرس اضافه کرد و پس از افزودن آن ، چه اتفاقاتی در وردپرس رخ می‌دهد و باید چه تمهیداتی اندیشیده شود .

اما موضوع این مقاله ما در مورد تاکسونومی ( Taxonomy ) است . تاکسونومی مکمل موضوع پست تایپ است . در داخل مقاله پست تایپ به تاکسونومی اشاره نشد اما همانطور که گفتیم تاکسونومی مکمل و تکمیل کننده پست تایپ است .

زمانی که یک پست تایپ جدید داخل سیستم اضافه می‌شود ، می‌توان بخش محتوایی جدیدی را کنترل کرد . مثلا بخش کتاب ها را توسط پست تایپ به وردپرس اضافه کردیم و شروع به وارد کردن اسامی کتاب‌ها به همراه مشخصات آنها نمودیم .

اما سئوال اینجاست که این کتاب‌ها نباید دسته‌بندی شوند ؟ برای مثال دسته‌های رمان ، ترسناک ، کودکانه ، کمک آموزشی و …

اینجاست که موضوع تاکسونومی مطرح می‌شود . وردپرس در سیستم خود دو تاکسونومی به شکل پیشفرض دارد که اسم یکی ” دسته‌ها ” و یکی ” برچسب‌ها ” هستند و داخل بخش نوشته‌ها قرار دارند . اما شاید بپرسید که اسم این قسمت‌ها دسته و برچسب است و چه ارتباطی به تاکسونومی دارد ؟

تاکسونومی سیستمی است که وردپرس آن را به شکل یک بخش واحد همچون پست تایپ درنظر گرفته است و امکان متصل شدن تاکسونومی به پست تایپ را فراهم نموده است .

به عبارتی شما نمی‌توانید تاکسونومی را به شکل مجزا و منفرد به سیستم اضافه کنید مگر اینکه حتما یک پست تایپ داخل سیستم وجود داشته باشد و از آنجایی که نوشته یا برگه همواره داخل وردپرس وجود دارند ، می‌توان تاکسونومی جدید را به قسمت نوشته یا برگه اضافه کرد . به عبارتی ، انگار که یک دسته‌بندی جدید به بخش نوشته‌ها اضافه شده است .

ماهیت تاکسونومی چگونه است ؟!

تاکسونومی درکل بخشی شبیه به پست تایپ است اما با ساختاری ضعیف‌تر که قسمت پست تایپ شما را تکمیل کرده و امکان آرشیو شدن محتوای بخش پست تایپ را به شما خواهد داد . معروف‌ترین تاکسونومی های وردپرس قسمت دسته و برچسب داخل نوشته‌ها است .

ممکن است پست تایپ شما یک یا بیش از یک تاکسونومی داشته باشد و یا اصلا تاکسونومی نداشته باشد . همین بخش نوشته‌‍ها که از آن صحبت می‌کنیم ، شامل دو تاکسونومی به نام دسته‌ها با شناسه ( category ) و بخش برچسب‌ها با شناسه ( tag ) است .

اگر مقاله پست تایپ چیست را بخوبی مطالعه کرده باشید در آنجا اشاره کردیم که هر پست تایپ برای خود ، یک شناسه و آیدی دارد که روی همان پست تایپ فعال خواهد شد . برای تاکسونومی نیز باید شناسه تعریف شود تا هنگام کدنویسی و همچنین استفاده سیستم وردپرس از این بخش ، مشکلی وجود نداشته باشد . از این جهت تاکسونومی های دسته‌ها با شناسه ( category ) و بخش برچسب‌ها با شناسه ( tag ) داخل وردپرس قرار گرفته است . برای بخش محصولات فروشگاه ساز ووکامرس نیز این شناسه product_category نام دارد .

چگونه Taxonomy به وردپرس اضافه کنیم ؟

همانطور که گفته شد ، یک Taxonomy باید به یک پست تایپ متصل شود تا بتوان محتوای پست تایپ مدنظر را توسط این بخش در گروه مدنظر سازماندهی کرد .

ممکن است شما نیاز داشته باشید تا به قسمت فروشگاه ساز ووکامرس ، یک بخش بعنوان برندها اضافه کنید که هرمحصول را در برند خود دسته‌بندی و سازماندهی کنید . لذا بخش Taxonomy می‌تواند بسیار کارآمد باشد . برای افزودن پست تایپ به وردپرس ساده‌ترین و اصولی‌ترین راه ، استفاده از قطعه کد مخصوص به این کار است که باید داخل فایل functions.php این کار را انجام داد . کد استاندارد برای افزودن Taxonomy به وردپرس که توسط سایت توسعه دهندگان وردپرس ارائه شده به شکل زیر است :

function wporg_register_taxonomy_course() {
	 $labels = array(
		 'name'              => _x( 'Courses', 'taxonomy general name' ),
		 'singular_name'     => _x( 'Course', 'taxonomy singular name' ),
		 'search_items'      => __( 'Search Courses' ),
		 'all_items'         => __( 'All Courses' ),
		 'parent_item'       => __( 'Parent Course' ),
		 'parent_item_colon' => __( 'Parent Course:' ),
		 'edit_item'         => __( 'Edit Course' ),
		 'update_item'       => __( 'Update Course' ),
		 'add_new_item'      => __( 'Add New Course' ),
		 'new_item_name'     => __( 'New Course Name' ),
		 'menu_name'         => __( 'Course' ),
	 );
	 $args   = array(
		 'hierarchical'      => true, // make it hierarchical (like categories)
		 'labels'            => $labels,
		 'show_ui'           => true,
		 'show_admin_column' => true,
		 'query_var'         => true,
		 'rewrite'           => [ 'slug' => 'course' ],
	 );
	 register_taxonomy( 'course', [ 'post' ], $args );
}
add_action( 'init', 'wporg_register_taxonomy_course' );

در این کد شما باید به چندین قسمت دقت کنید که با تنظیم درست آنها ، تاکسونومی شما به درستی روی وردپرس و پست تایپ مدنظر فعال خواهد شد . قسمت ” $labels ” مربوط به تمامی متونی است که داخل وردپرس نمایش داده خواهد شد ، مثلا متن ” برندهای محصول ” که داخل داشبورد نمایش داده می‌شود . پس در این قسمت باید بجای متون انگلیسی پیشفرض ، متون مدنظر خودمان را بنویسیم .

در قسمت ” $args ” چندین بخش بسیار مهم است که باید به آنها دقت شود به این دلیل که پیکربندی صحیح تاکسونومی شما با بخش $args انجام خواهد شد . گزینه اول ، خط زیر است :

'hierarchical'      => true,

اگر این قسمت برابر با true باشد ، تاکسونومی شما امکان ساخت آیتم‌ها بصورت مادر و فرزند را خواهید داشت و در حقیقت قسمت ” آیتم والد ” داخل تاکسونومی شما نمایش داده شده و قابل انجام خواهد بود . نمونه بارز این گزینه قسمت دسته و برچسب در نوشته‌ها است . قسمت دسته‌ها امکان ساخت دسته بصورت دسته والد و فرزند را دارد اما قسمت برچسب‌ها این امکان را ندارد .

به عبارت ساده اگر قصد دارید تا یک بخش همانند دسته‌ها بسازید باید این بخش برابر true تنظیم شود و اگر قصد دارید تا بخشی همانند برچسب ها بسازید باید مقدار این بخش برابر false باشد . قسمت مهم بعدی در این کد ، خط زیر است :

'rewrite'           => [ 'slug' => 'course' ],

این بخش مربوط به همان شناسه تاکسونومی است که بالاتر اشاره شد . در این مقاله شناسه تاکسونومی را course درنظر گرفتیم و شما می‌توانید برای مثال آن را brand درنظر بگیرید ( دقت داشته باشید که تمامی کلمات با حروف کوچک نوشته شوند ) . نهایتا به مهم‌ترین قسمت در کد خواهیم رسید که بخش زیر است :

register_taxonomy( 'course', [ 'post' ], $args );

در این قسمت مشخص خواهیم کرد که تاکسونومی course روی کدام پست تایپ فعال شود . در این قسمت ” post ” را نوشته‌ایم ( یعنی همان شناسه پست تایپ نوشته‌ها ) و این تاکسونومی جدید شما پس از ایجاد شدن ، داخل قسمت نوشته‌ها و درکنار دسته و برچسب نمایش داده خواهد شد . اگر قصد دارید تا این تاکسونومی به بخش برگه‌ها اضافه شده و برگه‌ها نیز امکان دسته بندی داشته باشند ، باید این قسمت را برابر با ” page ” تنظیم کنید ( که البته اضافه کردن تاکسونومی به بخش برگه‌ها توصیه نمی‌شود ) .

زمانی که شما از افزونه‌هایی همچون ووکامرس استفاده می‌کنید ، درحقیقت همین قطعه کد داخل افزونه استفاده شده است که پس از فعال سازی پلاگین و نمایش قسمت محصولات داخل پیشخوان ، بخش دسته‌بندی محصول و برچسب محصول نیز امکان سازمان دهی محصولات را برای شما ایجاد خواهد کرد . این قطعه کد برای دوستانی کاربرد دارد که با کدنویسی در داخل وردپرس آشنایی دارند .

چگونه شناسه ( slug ) تاکسونومی را تشخیص دهیم ؟

شناسایی slug تاکسونومی نیز همانند پست تایپ‌ها ، یک روش ساده دارد . شما کافیست تا به قسمت تاکسونومی مدنظر بروید . به عبارتی اگر قصد دارید تا slug قسمت دسته‌ها در بخش نوشته‌ها را پیدا کنید ، ابتدا به صفحه مربوط به دسته‌ها در بخش نوشته‌ها مراجعه کنید . اکنون به نوار آدرس مرورگر توجه کنید و به دنبال عبارت زیر باشید :

?taxonomy=category

در این قسمت مشخص شده است که نامک و شناسه این taxonomy برابر با category است یعنی وردپرس به شکل اختصاصی ، شناسه بخش دسته‌های قسمت نوشته‌ها را برابر با category درنظر گرفته است . اگر به بخش برچسب‌ها مراجعه کنید ، این متن بصورت taxonomy=post_tag است . پس به این ترتیب می‌توان از پیشخوان وردپرس و بدون نصب افزونه یا مراجعه به بخش هایی همچون ویرایشگر پوسته و … شناسه یا نامک تاکسونومی را شناسایی کرد .

نکته مهم پس از افزودن تاکسونومی جدید به وردپرس

زمانی که شما یک پست تایپ یا تاکسونومی جدید به وردپرس اضافه کردید باید به قسمت ” تنظیمات ” و سپس قسمت ” پیوندهای یکتا ” مراجعه کرده و یکبار در این قسمت بروزرسانی انجام دهید تا شناسه‌های پست تایپ و تاکسونومی جدید که اضافه شده است توسط آدرس‌های سیستم شناسایی شود ( به این کار که شما به شکل دستی انجام خواهید داد در برنامه نویسی وردپرس ، فلاش گفته می‌شود ) .

درکل بحث پست تایپ و تاکسونومی موضوعی ساده اما بسیار حیاتی و راه‌گشا داخل وردپرس است . البته پس از اضافه شدن تاکسونومی جدید ، نیاز به یک صفحه آرشیو اختصاصی دارید تا محتوای شما داخل آن صفحه نمایش داده شود . اگر این فایل را داخل قالب خودتان نداشته باشید ، وردپرس به شکل هوشمندانه از قالب‌های بخش archive.php یا index.php استفاده خواهد کرد .

البته این نکته نیز حائز اهمیت است که اگر شما برای مثال به قسمت محصولات فروشگاه یک تاکسونومی اضافه کنید ، ظاهر نمایشی این بخش دقیقا مشابه با ظاهری خواهد بود که در صفحه دسته‌بندی محصولات مشاهده می‌کنید ، نتیجه این است که درصورت افزودن Taxonomy به بخش هایی که خودشان قبلا حداقل یک تاکسونومی داشتند نیازی به طراحی صفحات خاصی در قالب را ایجاد نمی‌کند و می‌توان یا خیال راحت این کار ( افزودن Taxonomy جدید ) را انجام داد .

این مبحث به شکل بسیار جذاب و البته کاربردی در ” دوره آموزش پست تایپ و تاکسونومی ” خدمت شما دانشجویان علاقمند در یک پکیج کاربردی و بروز تدریس شده است که می‌توانید تمامی سرفصل های مربوط به این حوزه را یکبار برای همیشه آموزش دیده و در طراحی قالب یا افزونه‌های خود به کار گیرید .

درحقیقت می‌توان اینگونه گفت که اگر به حوزه طراحی قالب وردپرس یا افزونه نویسی علاقه دارید ، اولین و مهم‌ترین مباحثی که باید به یادگیری آنها به همراه تمامی مشتقات بپردازید ، قسمت پست تایپ و قسمت تاکسونومی است .

امید قدیمی

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

آیا میدانید کدام وب سایت ها را نمیتوان توسط وردپرس حتی با وجود این هسته قدرتمندش طراحی کرد ؟ در این مقاله خدمتتان توضیح دادیم که چه وب سایت هایی را هرگز نمیتوانید با وردپرس طراحی و اجرا کنید !

2 187

خطای 503 ممکن است شما را اذیت کند ! میتوانید با بررسی 3 مورد اصلی در سایت خودتان ( خصوصا سایت های وردپرسی ) این مشکل را از میان بردارید .

2 122
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است

آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود
کانال آپارات سئو نود چنل یوتیوب سئو نود