آیا یادگیری css برای طراحی وب کافی است ؟؟
مقالات طراحی سایتآیا امکان طراحی قالب و کسب درآمد تنها با یادگیری و تمرین زبان Css امکان پذیر است ؟ یا در این بین باید به سراغ زبان های دیگری نیز رفت ؟ به این سوال مهم در این مقاله به شکل کامل پاسخ خواهیم داد !
یکی از سئوالات محتمل برای برخی از دوستان که به تازگی قصد دارند تا در زمینه طراحی سایت فعالیت کنند این است که آیا یادگیری زبان css برای طراحی وب کافی است یا باید زبانهای طراحی دیگری نیز آموخت ؟ دوستانی که تصمیم دارند وارد دنیای یادگیری طراحی سایت شوند با دو مسیر متفاوت در پیش روی خود روبرو هستند .
مسیر اول مسیر طراح شدن ( فعالیت در زمینه فرانتاند ) و مسیر دوم مسیر برنامه نویس شدن ( فعالیت در زمینه بکاند ) است که اگر شخصی قصد داشته باشد تا از ابتدا وارد مسیر شده و اصطلاحا از نقطه اول همه چیز را شروع به یادگیری نماید از بخش طراحی شروع خواهد نمود و اولین قدمی که باید طی کند یاد گرفتن مباحثی همچون مفهوم سایت ، هاست ، دامنه ، آشنایی مختصر با زبانهای سمت کاربر و زبانهای سمت سرور و … است .
پس از اینکه کاربر مورد نظر داستان کلی طراحی یک سایت را درک نمود ، اگر قصد داشته باشد تا یک وب سایت را توسط کد نویسی طراحی کند باید برای گام اول با زبان Html کار خود را شروع کند .
زبان html یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه برای نشانه گذاری در صفحات وب سایت است که البته این زبان پایه و اساس تمامی وب سایتهای دنیا بوده و اگر این زبان نشانه گذاری در صفحات وب نباشد قادر نیستیم حتی یک صفحه از وب سایت را داشته باشیم و اصطلاحا برای اینکه بتوانیم دادههای مختلف در صفحات وب را نمایش دهیم به یک سند html نیاز داریم .
یادگیری زبان نشانه گذاری html در صورتی که شما تصمیم داشته باشید تا واقعا با اراده در این زمینه پیشروی کنید با در نظر گرفتن تمرین و تکرار و درک مفاهیم نهایتا یک الی دو هفته از شما زمان خواهد گرفت .
پس از یادگیری html قطعا به سمت یادگیری زبان Css خواهید رفت که موضوع بحث ما نیز در این مقاله همین است . Css نیز یک زبان برنامه نویسی نیست اما شما برای طراحی ظاهری مناسب برای سایت حتما به یادگیری این زبان نیاز دارید .
البته یک نکته را نیز نباید فراموش کرد و آن هم این که آیا قصد دارید تا طراحی و برنامه نویسی وب را برای بازار کار و اشتغال یاد بگیرید یا اینکه صرفا جهت گذراندن برخی دورهها و آشنایی برای آینده !!!
برخی از دوستان که به دلایلی همچون خدمت سربازی و … قصد دارند تا قبل از رفتن به وظیفه عمومی چندین ماه به سمت یادگیری اچ تی ام ال و Css بروند تا در چند سال بعد با یک ذهنیت مناسب وارد کلاسهای آموزشی و یا دورههای آموزشی شوند .
برای این دست از دوستان در پاسخ به سوال آیا یادگیری css برای طراحی وب کافی است میتوان فعلا پاسخ بله داد چرا که مهمترین گزینه فعلا برای آنها یادگیری و تمرکز هرچه بیشتر بروی Css است . این صرفا یک مثال بود که شما دریابید درصورت داشتن چه شرایطی یادگیری Css برای شما کافی است و فعلا نیازی به رفتن سمت فریمورکهایی همچون بوت استرپ و … نیست .
اما این حرف به این معنی نبود که شما زبان طراحی Css را صرفا به صورت گذرا مطالعه کنید و وارد یادگیری عمیق در آن نشوید . دوستان عزیز Css مهمترین عنصر در طراحی ظاهر قالب سایت است و شما تنها با یادگیری Css میتوانید تقریبا ظاهر نمایشی هر پوستهای راطراحی کنید . اما در ادامه از یک نگاه دیگر نیز به این قضیه نگاه کنیم .
ورود به بازار کار با یادگیری Css
اگر شما قصد دارید تا یک حرفهای واقعی در زمینه کاری خودتان باشید باید زبان طراحی Css را بسیار مناسب و عمیق مطالعه کنید . البته که یادگیری تمامی قسمتهای یک زبان طراحی و یا حتی برنامهنویسی ممکن نیست . نکات بسیار زیادی وجود دارند که باید سالها به دنبال آنها دوید و بسیاری موارد دیگر نیز با تجربه و کار روی پروژههای مختلف بدست خواهند آمد . اما برسیم به سوال اصلی که آیا یادگیری css برای طراحی وب کافی است یا نه !
اگر مقصود از طراحی را تنها بخش فرانت درنظر بگیریم و اگر واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم باید گفت بله تنها یادگیری Css کافی است تا شما بتوانید هر نوع قالبی را پیاده کنید . تمامی فریمورکها همچون بوت استرپ و TailwindCss یوآی کیت و … همگی و همگی فریمورک هستند یعنی بستری سادهتر تا بتوانیم کدهای Css را ساده و سریع بنویسم .
تمامی این فریمورکها بر اساس زبان طراحی Css هستند و اگر داخل فایلهای این کتابخانهها را باز نموده و مشاهده کنید خواهید دید که جز کلاسهای Css و دستورات مدیا و … چیزی داخل آنها نیستند که کاملا برای شما آشنا هستند .
درواقع جمعی ازطراحان با هم فکریهای گروهی و طراحی یک سیستم منظم ، کتابخانهای را به کمک Css ایجاد نمودهاند تا شما با بخشهای زیادی از Css روبرو نشده و صرفا قسمتهایی که کمی نیاز به کار بیشتر دارند را با نوشتن اسامی چندین کلاس استفاده کنید . پس اگر شما زبان طراحی Css را بخوبی مطالعه کنید میتوانید حتی خودتان یک فریمورک طراحی کنید . کسانی که فریمورکهایی همچون بوت استرپ را طراحی و در اختیار جامعه جهانی قرار میدهند بالاتر از شما نیستند .
پس توجه داشته باشید که اگر شما تنها زبان طراحی Css را به شکل کامل فرا بگیرید میتوانید ازپس طراحی پوسته هر پروژهای برآئید .
دلیل استفاده از فریمورکهایی همچون بوت استرپ چیست ؟
اگر خودمان با یادگیری آموزش های Css می توانیم همه کاری را انجام دهیم پس چه لزومی به استفاده ازفریمورکهایی همچون بوت استرپ و … است ؟ درست است که شما با یادگیری زبان طراحی Css میتوانید هر نوع قالبی را طراحی کنید اما اگر قصد دارید تا در بازار کار فعالیت نمائید باید به نوعی کد نویسی کنید که اگر شخص دیگری پس از شما وارد پروژه شد و قصد انجام تغییرات در داخل آن را داشت بتواند کدهایی که شما قبلا نوشتهاید را درک نموده و تغییرات لازم را بروی آن اعمال کند .
زمانی که از فریمورکهایی همچون بوت استرپ استفاده میشود این استاندارد سازی انجام میشود به این دلیل که تمامی طراحانی که از بوت استرپ استفاده میکنند با دیدن کدهایی که شما نگارش نمودهاید فورا ساختار قالب را بدست آورده و تغییرات را متناسب با نیاز انجام خواهند داد .
پس اولین مزیت و دلیل اساسی استفاده از فریمورکها نطم بخشیدن ، سازماندهی و استاندارد سازی کدها میباشد . دلیل دوم که بسیار مهمتر نیز میباشد افزایش سرعت در کدنویسی است . اگر شما قصد داشته باشید تا وب سایتهایی با طراحی بهتر و همچنین واکنشگرایی اصولی طراحی کنید باید روزها و شاید هفتهها بر پای کدها نشسته و سیستمی را طراحی کنید تا طرح نهایی شما را بوجود آورد .
یعنی همان درگیر شدن با قسمتی از Css که زمان زیادی از شما خواهد گرفت و اگر سفارش چندین پروژه مختلف را داشته باشید مسلما فرصت اختصاص زمان کافی به همه آنها نخواهید داشت . نمونه کوچکی از کدنویسی توسط فریمورک بوت استرپ را در زیر مشاهده میکنید :
<div class="border bg-dark rounded p-5 overflow-hidden position-relative"></div>
از این جهت فریمورکها بستری را فراهم میکنند که پروژه دارای استانداردهای لازم باشد و ما با استفاده از کلاسهایی که از قبل آماده شدهاند متناسب با قالبی که مدنطر داریم صرفا با محیا کردن شرایطی که فریمورک مدنظر طراحی نموده است ، به ساخت ظاهر قالب نهایی بپردازیم . پس دو مزیت مهم ، یعنی استاندارد سازی و افزایش سرعت فاکتورهایی فوق العاده مهم ، حاصل استفاده از فریمورکها هستند .
پس تمرکز خودتان را در وهله اول بر روی یادگیری اصولی و کامل Css قرار دهید و در نهایت اگر قصد دارید تا در بازار کار فعالیت نمائید حتما یکی از فریمورکهای محبوب را فرا بگیرید تا بتوانید به شکلی استاندارد در بازار کار کد بزنید . برای یادگیری اصولی Css و همچنین فریمورک بوت استرپ یا تیلویند و … میتوانید ازدورههای آموزشی وب سایت ما استفاده نمائید که در این بستر صفر تا 100 ابزارهای طراحی را جهت ورود به بازار کار آموزش خواهید دید .
بوت استرپ یا تیلویند ؟
ممکن است در این بین برای شما سئوال باشد که اگر پس از یادگیری Css قصد داشتیم تا یادگیری یکی از فریمورکها را نیز استارت بزنیم ، کدامیک بهتر است ؟ امروزه نام دو فریمورک بنامهای بوت استرپ و TailwindCss بسیار به گوش میرسد ، اما در این بین علاقمندان دو دل هستند که از بین اینهمه فریمورک بسمت یادگیری کدام ابزار باید حرکت کرد ؟
علاوه بر این دو فریمورک ، ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که برای سهولت در کدنویسی زبان سی اس اس میتوانید شروع به یادگیری آنها کنید . اما این دو فریمورک به نسبت امکانات بهتر و بیشتری را جهت طراحی پروژهها بصورت استاندارد فراهم میکنند .
خوشبختانه برای هردو فریمورک ، دوره آموزشی کامل و جامعی در سایت سئو نود خدمتتان ارائه شده است . بسته به پتانسیل و علاقه خود ، میتوانید نسبت به مشاهده دورهها و شروع یادگیری اقدام کنید . در دنیای امروز طراحی سایت ، هردو فریمورک مناسب بوده و برای اجرای پروژهها کاربردی هستند .
این دو ابزار امروزه در مارکتهای معتبر همچون تم فارست و … شناخته شده هستند و باخیال راحت امکان استفاده از آنها وجود دارد لذا نگران نباشید که درصورت استفاد از تیلویند ، قالب شما مورد پذیرش نباشد .
سمانه دانشی هستم ، علاقه بسیار زیادی به تولید محتوا و سئو دارم و همین موضوع باعث شد تا اشتیاق به تولید محتوا ، انتقال تجربیات و دانش خودم را در سئو 90 با شما شریک باشم . فعال در زمینه فرانت و طراحی قالب های وردپرس
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
کاربرد انتخاب کننده required در زبان css را شناخته و در طراحی های خود از آن بخوبی استفاده کنید !
کاربرد انتخابگر link در استایل دهی بهتر به تگ های a و همچنین المان هایی که دارای صفت target در صفحه وب شما هستند ! استایل دهی اصولی به فهرست های سایت به کمک سلکتورهای قسمت target .
با سلام خدمت شما دوست عزیز شما میتوانید از دوره نابغه جی کوئری استفاده کنید