آموزش سلکتور focus: در css
مقالات طراحی سایتچگونه توسط سلکتور focus: در css ، تغییر استایل های مختلفی را روی المان های فرم ایجاد کنیم ؟ بررسی تفاوت focus و hover در طراحی با css !
یکی از حالتها یا بهتر است بگوییم event و رویدادهایی که داخل سایت و خصوصا طراحی فرم میتواند وجود داشته باشد حالت focus است . focus زمانی اتفاق خواهد افتاد که شما روی یک المان کلیک کنید ، به نوعی میتوان گفت تشابه زیادی با حالت click در جاوا اسکریپت و جی کوئری دارد .
توسط حالت focus میتوانیم مشخص کنیم که وقتی روی المان خاصی روی صفحه وب کلیک شد ، چه اتفاقاتی رخ دهد . ویژگی focus عموما روی المان های فرم و تگ هایی همچون input و textarea بخوبی قابل مشاهده است .
جهت ایجاد یک تجربه کاربری مناسب یا به عبارتی یک UX خوب ، باید تا حد امکان به واکنش های کاربر داخل صفحه پاسخ داد ، دو حالت بسیار کاربردی برای ایجاد واکنش در صفحه وب حالت های focus و حالت های hover هستند که بازهم کارایی حالت hover بیشتر از حالت focus است . بخش مربوط به hover را در مقالات آتی خدمتتان آموزش خواهیم داد .
چرا باید از حالت focus استفاده کنیم ؟
همانطور که گفته شد حالت focus بیشتر برای المان های فرم کاربرد دارد و زمانی که شما بروی المان های خاصی از فرم مثلا input کلیک کردید ، یک تغییر استایل جزئی داخل آن ایجاد شود تا کاربر متوجه شود که اکنون در داخل این input قرار گرفته و باید آن را تکمیل کند .
معمولا استایل هایی که برای این رویداد یعنی focus استفاده میشوند ، تغییر در قسمت border مثل رنگ و یا بهتر از هر استایلی ، تغییر در حالت box shadow است .
تغییر در ضخامت border مسبب به هم ریختگی استایل خواهد شد از این جهت اگر قصد دارید تا با focus شدن روی input تغییر حالتی در border آن ایجاد کنید ، بهتر است روی رنگ border انجام دهید .
input:focus {
border-color: blue;
}
اما همانطور که گفته شد ، بهترین حالت برای ایجاد تغییر روی المان های فرم استفاده از دستور box-shadow است که مسبب به هم ریختگی در نظم ساختاری صفحه شما نخواهد شد :
input:focus {
box-shadow:0 0 0 5px #818181;
}
اینکه چه استایلی را برای این بخش ایجاد کنید کاملا بستگی به سلیقه خود شما و روانشناسی و تم رنگ سایت داشته و هیچ اجباری در استفاده از طرح های مشخص برای این بخش وجود ندارد .
در فرم های فریمورک بوت استرپ دستورات focus به شکلی زیبا استفاده شده است و دستوری که داخل این فریمورک برای بخش focus درنظر گرفته شده است به شکل زیر است :
.form-control:focus {
color: var(--bs-body-color);
background-color: var(--bs-body-bg);
border-color: #86b7fe;
outline: 0;
box-shadow: 0 0 0 0.25rem rgba(13,110,253,.25);
}
خروجی این تصویر بروی input ها و درکل هر المانی از بوت استرپ که کلاس form-control را داشته باشد به شکل زیر است :
همانطور که مشاهده میکنید با اعمال شدن این دستور برای المان های فرم ، خاصیت active شدن آنها بیشتر مشخص خواهد شد لذا بعنوان یک طراح باید جهت بهبود تجربه کاربری به آن توجه داشته باشید . بنابراین هنگام کدنویسی برای طراحی پروژه ، بهتر است حالتی را برای focus شدن و یا کلاس خاصی را برای آن تعریف کنید تا وجه فرم های پروژه شما بسیار زیبا باشد .
این انتخاب کننده بسیار کاربردی و در عین حال ساده ، تاثیر بسزایی در UX سایت شما دارد و لذا دوستانی که بعنوان طراح قالب سایت قصد فعالیت دارند باید برای قسمت فرم های سایت که اهمیت بسیاری را یدک میکشد ، حالت های focus و disabled و read only و … را به درستی طراحی کنند تا هرزمان صاحب وب سایت داخل فرم های سایت از چنین بخش هایی استفاده کرد ، بتواند طراحی متمایزی نسبت به سایر المان های ساده در فرم داشته باشد . برای مطالعه سایر سلکتور های جذاب در css میتوانید قسمت مقالات طراحی سایت در بلاگ ما را مشاهده کنید .
امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
چگونه یک فرم اصولی برای صفحه تماس با ما در سایت ایجاد کنیم ؟ اکثر قصد دارید تا یک تجربه کاری استاندارد در صفحه تماس داشته باشید ، پس حتما این مقاله را با دقت مطالعه کنید .
سایت شرکتی چیست و چرا به سایت شرکتی نیاز داریم ؟ یکی از وب سایت هایی که بسیار در بستر اینترنت در حال فعالیت هستند ، وب سایت های شرکتی می باشند . وب سایت های شرکتی از جمله وب سایت هایی هستند که می توانند قدرتمند تر از هرنوع وب سایت دیگری در سطح اینترنت عمل کنند . هم از لحاظ محتوا و هم ازلحاظ سود دهی برای شرکت .