تغییر مسیر پیش فرض آپلود در وردپرس
مقالات وردپرسچگونه و چرا مسیر پیشفرض وردپرس برای آپلود فایل های رسانه را تغییر دهیم ؟ نکات مهم درمورد تغییر مسیر بارگذاری فایلها در وردپرس
اگر با سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنایی داشته باشید حتما اطلاع دارید هر رسانه تصویری ، ویدیویی ، صوتی یا اسناد که توسط شما داخل بخش رسانه بارگذاری شود ، نهایتا در مسیری به شکل زیر آپلود خواهد شد :
wp-content/uploads
این مسیر پیشفرض است و وردپرس این مسیر را از ابتدا برای ذخیره رسانه های بارگذاری شده توسط شما درنظر گرفته است . البته تا نسخه 3.5 وردپرس برخی امکانات جهت تغییر مسیر پیش فرض آپلود در وردپرس وجود داشت که اکنون این تنظیمات در داخل وردپرس نیست و اگر قصد تغییر مسیر پیش فرض آپلود در وردپرس را داشتید باید توسط کد این کار را انجام دهید .
توجه داشته باشید که تغییر مسیر پیش فرض آپلود در وردپرس به هیچ عنوان توصیه نمیشود خصوصا اگر مدتی از شروع فعالیت سایت شما گذشته باشد ، این روش در ابتدای استارت پروژه ممکن است با اهداف خاصی انجام شود اما توجه داشته باشید که با چه هدفی قصد دارید تا تغییر مسیر پیش فرض آپلود در وردپرس را انجام دهید .
تغییر مسیر پیش فرض آپلود در wordpress
برای تغییر مسیر پیش فرض آپلود در وردپرس ابتدا باید تعیین کنید که قصد دارید تا مسیر جدید شما در کدام بخش از دایرکتوری شما باشد ، سپس توسط دستور define که برای php است ، مسیر قسمت UPLOADS را تغییر دهید .
اینگونه تصور کنید که قصد داریم تا در داخل قسمت wp-content یک فولدر تحت عنوان myuploads داشته باشیم . پس قبل از هرچیزی در داخل دایرکتوری wp-content فولدر myuploads را ایجاد کرده و سپس به سراغ فایل wp-config.php که در روت اصلی است ( ریشه اصلی در داخل public html ) خواهیم رفت .
در داخل فایل wp-config.php باید قطعه کد زیر را جهت تغییر مسیر پیشفرض آپلود به فولدر جدید یعنی myuploads قرار دهید :
define( 'UPLOADS', 'wp-content/'.'myuploads' );
توسط این دستور ، در داخل فولدر wp-content که قبلا از پوشه uploads برای ذخیره رسانه استفاده میکرد ، یک فولدر جدید تحت عنوان myuploads برای بارگذاری فایل ها در این مسیر ایجاد کردیم . اما حالت دیگری نیز وجود دارد !
اگر قصد دارید به هر دلیلی ، دایرکتوی شما کلا از داخل wp-content بیرون باشد و برای مثال در روت اصلی قرار گیرد ، میتوانید دستور را به شکل زیر تغییر دهید :
define( 'UPLOADS','myuploads' );
مجدد توجه داشته باشید که فولدر myuploads حتما باید ایجاد شده باشد ( توسط خود شما در داخل مسیر مدنظر ) و حتما خاصیت writable داشته باشد و اگر درمورد سطح دسترسی فایلها در وردپرس اطلاعی ندارید میتوانید مقاله مجوز دسترسی فایل ها در وردپرس را مطالعه کنید . اگر به این لینک در رفرنس خود وب سایت وردپرس نیز مراجعه کنید ، دقیقا درمورد این موضوع توضیح بسیار مختصر اما دقیقی در رابطه با تغییر مسیر و ایجاد صحیح این دایرکتوری و آدرس دهی اصولی آن ارائه شده است .
چرا تغییر مسیر پیشفرض آپلود ممکن است انجام شود ؟
موضوع امنیت در وردپرس یک اصل مهم است اما نه اینکه به هر بهایی قصد داشته باشیم تا امنیت سایت را افزایش دهیم . همانطور که گفته شد وردپرس از نسخه 3.5 به بعد ، گزینه تغییر مسیر آپلود را حذف کرد و دلیل حذف این گزینه نیز ، عدم کارایی آن بود به این دلیل که فایل های شما در هرمسیری که قرارگیرند ، نهایتا از داخل سایت کاملا قابل مشاهده خواهد بود .
به عبارتی اگر شما در داخل یک سایت وردپرسی آدرس یکی از تصاویر یا ویدیوها را بررسی کنید خواهید دید که دایرکتوری آپلود رسانهها دقیقا مشخص است و این موضوعی است که نمیتوان از آن فرار کرد .
اگر براساس اصول و منطق صحبت کنیم ، اساسا دلیل منطقی برای تعییر مسیر پیشفرض آپلود فایلها در وردپرس وجود ندارد و خود این سیستم مدیریت محتوا نیز در نسخه های بسیار قدیمیتر ، عدم کارایی آن را دریافته و این گزینه را حذف کرد مثل دهها گزینه دیگر که قبلا در وردپرس وجود داشتند ( مثلا گزینه nofollow کردن لینک ها در داخل ویرایشگر وردپرس و یا لینک های کوتاه وردپرس ) و اکنون دیگر شاهد آنها نیستیم اما میتوانیم توسط کدهای هسته خود وردپرس ، مجدد آنها را داشته باشیم .
روش هایی که در اینگونه مقالات خدمت شما دانشجویان عزیز ارائه میشود تماما مختص دوستانی است که به کدنویسی در داخل وردپرس آشنایی دارند و افراد مبتدی به هیچ عنوان نباید اقدام به اجرای اینگونه تغییرات در داخل وب سایت های خود کنند .
قبل ار انجام هرگونه تغییر در داخل فایل های وردپرس ، توصیه میشود حتما از خود آن فایل در داخل یک فایل متنی در سیستم خودتان بکاپ و نسخه کپی داشته باشید و اگر قصد محکم کاری دارید ، از تمام دایرکتوری پروژه یک بکاپ مناسب تهیه نموده و سپس اقدام به ایجاد تغییرات کنید چرا که درصورت ایجاد هرگونه مشکل در عملکرد وب سایت ، قادر به بازگشت به نسخه های قبلی باشید .
نکته مهم دیگر اینجاست که با شنیدن هر حرفی از هرکسی سریعا اقدام به اجرای آنها نکنید . اگر قصد افزایش امنیت وب سایت خودتان را دارید باید درجریان باشید که موارد امنیتی بسیار بسیار مهم تر و شناخته شده تری وجود دارد که باید ابتدا آنها را در الویت خودتان قرار دهید و میتوانید در مقاله زیر آنها را مطالعه کنید .
زمانی که وب سایت شما موارد اصلی امنیتی را اجرا کرده باشد نیاز به انجام مواردی همچون ایجاد تغییرات در هسته اصلی وردپرس نیست و لازم است در جریان باشید که هرگونه تغییر در اصول کدنویسی وردپرس ، نه تنها بر یک بخش ، بلکه روی چندین بخش مختلف تاثیرگذار خواهد بود لذا انجام اینگونه تغییرات را حتما در وهله اول با مشورت و در مرحله دوم با کمک فردی متخصص در زمینه وردپرس انجام دهید .
امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
با کدام روش ها میتوان فرمت های فایل جدیدی همچون svg ، json و ... را داخل رسانه وردپرس آپلود کرده و از آنها استفاده کرد .
خطاهای Notice و Warning را چگونه در وردپرس برای همیشه غیرفعال کنیم تا در داخل پیشخوان و قالب سایت نمایش داده نشود ؟ آموزش غیر فعال کردن خطایابی وردپرس با فایل wp-config