بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
پیشفروش دوره آموزش نابغه سئو پلاس در سایت آغاز شد جزئیات بیشتر 1.000.000 تومان تخفیف برای دوره از طریق اینستاگرام

22 کار ضروری که پس از نصب وردپرس باید انجام دهید!

مقالات وردپرس

پس از نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس انجام چه کارهایی ضروری است ؟ معرفی 22 آیتم اصلی که حتما بعد از نصب وردپرس باید آنها را انجام دهید .

0 11
22 کار ضروری که پس از نصب وردپرس باید انجام دهید!

همه شما دوستان که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس آشنا هستید و با آن کار می‌کنید ، مطمئنا تاکنون بیش از 1 بار این سیستم مدیریت محتوا را بروی لوکال هاست یا دامنه خودتان نصب کرده‌اید . وردپرس یک سیستم امن و قدرتمند است اما در عین حال بعد از نصب ، لازم است تا یکسری کارها انجام شود تا هم امنیت سیستم افزایش یابد و هم اینکه مقادیر پیشفرض که هنگام نصب وردپرس به شکل خودکار تنظیم می‌شوند نیز تغییر کنند . این کارها ترتیب خاصی ندارند اما بهتر است تمامی موارد ارائه شده در ادامه مقاله را پس از نصب وردپرس انجام دهید تا سیستم شما پس از بالا آمدن وب سایت ، دارای مشکلات امنیتی یا تنظیماتی نباشد .

اولین قدم ، تغییر نام نمایشی شما!

پس از نصب وردپرس ، یعنی زمانی که قسمت‌های مربوط به معرفی دیتابیس را رد کرده و سپس یک نام کاربری و کلمه عبور برای ورود به بخش مدیریت ایجاد می‌کنید ، وردپرس به شکل پیشفرض ، شما را وارد صفحه wp-login نموده و از آنجا فرمی به شما نمایش خواهد داد که با وارد کردن نام کاربری و همچنین کلمه عبور ، وارد بخش مدیریت سایت شوید . در این بخش شما با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور به شکل صحیح وارد بخش مدیریت سایت خواهید شد ، اما پس از ورود به پیشخوان وردپرس فارسی ، به گوشه بالا در سمت چپ دقت کنید ، که نوشته است : سلام ! در مقابل سلام نیز نام کاربری شما را نوشته است .

برای مثال اگر نام کاربری شما adminWeb باشد ، در گوشه بالا و سمت چپ صفحه مدیریت داشبورد ، به این شکل خواهد نوشت :

adminWeb

اکنون میتوانید به داخل قسمت مقالات ساید بروید و یکی از مقالات که معمولا مقاله سلام دنیا است را باز کنید ! در این صفحه اگر کمی دقت کنید مشاهده خواهید کرد که در بخش نویسنده اینگونه نوشته است :

adminWeb

خب این یک باگ است و وردپرس نام کاربری شما را بعنوان نام نویسنده مطلب نمایش می‌دهد . برای حل این مشکل به قسمت کاربران رفته و وارد ویرایش حساب کاربری خودتان شوید . در این قسمت در داخل بخش نام ، یک نام فارسی مثل ” مدیر سایت ” برای خودتان تنظیم نموده و سپس در قسمت نام نمایشی ، نام نمایشی خود را روی ” نام ” ، یعنی مدیر سایت تنظیم کنید .

تغییر نام نمایشی در وردپرس

با ذخیره کردن این قسمت ، دیگر نام کاربری شما بعنوان نام نویسند در سایت نمایش داده نخواهد شد . پس اولین کار پس از ورود به بخش داشبورد مدیریت ، انجام این کار است !

حذف پست سلام دنیا !

وردپرس به شکل پیشفرض یک مطلب با نام ” سلام دنیا ” در داخل بخش نوشته ها ایجاد می‌کند که تاریخ انتشار آن ، همان تاریخ راه اندازی وردپرس توسط شما است . این مطلب اگر داخل سایت شما باقی بماند در طولانی مدت به سئو سایت شما آسیب خواهد زد ، بنابراین بامراجعه به بخش نوشتهه ها حتما این نوشته را حذف کنید . مطمئنا با روش حذف پست در وردپرس آشنا هستید و نیازی به توضیح این قسمت نیست . پس این نوشته حذف شود .

برگه نمونه و برگه های اضافی

همانند نوشته سلام دنیا ، داخل قسمت برگه ها نیز یک برگه با نام ” برگه نمونه ” وجود دارد که لازم است تا این برگه را نیز حذف کنید . بسیاری از وب سایت ها با اینکه چندین سال است سایت خود را راه اندازی کرده‌اند ، هنوز هم مطلب سلام دنیا یا برگه نمونه در سایت آنها باقی مانده است .

همچنین اگر قالب خود را توسط بسته نصبی یا درون ریز وردپرس نصب کرده باشید ، تعدادی برگه اضافی که ممکن است برای شما لازم نباشد نیز وارد بخش برگه ها یا نوشته ها شود . مثلا اگر شما از قالب وودمارت که قالب فروشگاهی است استفاده می‌کنید و آن را با بسته نصبی ، روی ورردپرس خود نصب کرده باشید ، و قصد ندارید تا از قسمت فروشگاه سایت استفاده کنید و تنها از دموهای شرکتی سایت استفاده کنید ، پس به برگه های فروشگاه و سبد خرید و تسویه حساب احتمالا نیازی ندارید ، و لازم است تا آنها را از بخش برگه ها حذف کنید !

ساخت برگه های صفحه اصلی و وبلاگ

پس ازنصب وردپرس ، اگر هر نوع قالبی روی سیستم خودتان استفاده کنید ، باید دو برگه اصلی را در سایت ایجاد کنید . به قسمت برگه ها رفته و یک برگه با نام صفحه اصلی ، و یک برگه با نام وبلاگ یا اخبار ایجاد کنید . پس این دو برگه باید ایجاد شود . پس از ساخت این دو برگه باید به قسمت تنظیمات وردپرس بروید .

پیکربندی برگه ها در وردپرس

پس از ورود به بخش خواندن ، لازم است تا از بخش مربوط به تنظیمات ” صفحه اصلی شما نمایش داده می‌شود ” ، تیک مربوط به قسمت ” آخرین نوشته‌های شما ” را برداشته و روی گزینه ” یک برگه یکتا (از پایین برگزینید) ” قرار داده و سپس برای قسمت صفحه نخست ، برگه‌ای که برای صفحه اصلی ساختید را انتخاب کنید و برای قسمت برگه نوشته ها نیز ، برگه‌ای که برای قسمت وبلاک ساختید را ! این اقدام برای نمایش درست دموهای قالب وردپرسی بسیار مهم است .

تکمیل بخش توضیحات و عنوان سایت

در داخل بخش تنظیمات و قسمت عمومی ، لازم است تا قسمت های عنوان سایت و توضیحات را تکمیل کنید . برای قسمت عنوان سایت میتوانید 70 کاراکتر و برای قسمت توضیحات حداکثر 160 کاراکتر (حرف ) را بنویسید . برای مثال یک نمونه به شکل زیر است :

عنوان سایت : سئو نود – مرجع آموزش های جامع و تضمینی برای بازار کار

توضیحات : دوره های آموزش پروژه محور طراحی سایت ، آموزش های فرانت و طراحی قالب وردپرس جهت ورود به بازار کار ، آموزش های vip ، پشتیبانی کامل دانشجویان

آدرس صفحه ورود به بخش داشبورد را عوض کنید !

در حالت پیشفرض ، آدرس صفحه ورود به پیشخوان وردپرس به شکل wp-login با پسوند php است ! پس اگر سایتی وردپرسی باشد میتوان با قراردادن این آدرس در انتهای آدرس اصلی سایت ، صفحه ورود به پیشخوان را مشاهده کرد ! از این صفحه میتوان با حملات بروت فورس باعث افزایش مصرف منابع سایت و از کار افتادن آن شود . بنابراین باید این صفحه را از دید دیگران مخفی نموده و آدرس آن را تغییر دهید .

برای این کارافزونه هایی وجود دارند که البته ساده هستند اما افزونه هایی همچون افزونه ” امنیت کامل وردپرس ” که امکانات بسیاری را برای شما فراهم خواهد کرد ، در بخشی از تنظیمات ، این امکان را نیز فراهم کرده است که آدرس صفحه ورود به پیشخوان را تغییر دهید !

نمایش به موتورهای جستجو

در بخش تنطیمات وردپرس و قسمت خواندن ، قسمتی بنام نمایش به موتورهای جستجو وجود دارد .

عدم نمایش سایت وردپرسی به موتور های جستجو

در حالت پیشفرض این قسمت فعال نیست . اگر قصد داشته باشید تا فعلا سایت شما به موتور های جستجو همچون گوگل نمایش داده نشود میتوانید تیک این قسمت را قرار دهید اما اگر از همان روز اول قصد دارید تا روی سایت خودتان کار کنید ، دقت داشته باشید که به هیچ عنوان تیک این گزینه قرار داده نشود .

حذف قالب های اضافی در وردپرس

وردپرس هنگام نصب ، 3 قالب براساس سال نصب را به شکل خودکار روی وردپرس قرار می‌دهد . برای مثال اگر شما در سال 2024 وردپرس را نصب کرده باشید ، وردپرس قالب های 2024 ، 2023 و 2022 را که داخل مخزن وردپرس وجود دارد روی سیستم شما نصب خواهد کرد . اگر شما قالب اختصاصی خودتان را روی سیستم نصب کرده باشید ، بهتر است قالب های 2022 و 2023 را حذف کنید و تنها آخرین قالب وردپرس و قالب خودتان روی سیستم باقی بماند .

بروز رسانی قالب در وردپرس

همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید وجود قالب های اضافی به دلیل نیاز به آپدیت های احتمالی و بوجود آمدن هرگونه نفوذ در سایت ، بهتر است در سیستم شما نباشند .

آپلود آیکون سایت (Favicon)

اگر به پنجره هایی که در مرورگر خودتان باز می‌کنید دقت کنید ، در گوشه سمت چپ پنجره ها ، یک آیکون کوچک برای هر سایت نمایش داده می‌شود که کمک می‌کند هنگام جابجایی بین پنچره های مختلف راحت باشید . وردپرس این امکان را به شما خواهد داد که تصویر Favicon سایت خودتان را آپلود کنید .

اول از همه دقت کنید که بهتر است تصویر شما بافرمت Png و بدون پس زمینه رنگی باشد و بهترین اندازه و همجنین اندازه پیشنهادی وردپرس برای تصویر این قسمت ، 512*512 پیکسل است . پس از آماده سازی تصویر ، کافیست تا از بخش نمایش ، قسمت سفارشی سازی ، و قسمت هویت سایت ، تصویر بخش نمادک را آپلود کنید تا Favicon در سایت شما ایجاد شود .

بروز رسانی افزونه ها

اگر قالب شما با بسته نصبی ، نصب شود ، ممکن است برخی از افزونه ها که وارد قسمت افزونه های وردپرس شده است مربوط به چندین مدت قبل باشد . شما پس از نصب قالب باید به بخش افزونه ها رفته و بررسی کنید که آیا افزونه هایی نیاز به بروز رسانی دارند یا نه ! اگر بروز رسانی در این قسمت نیاز بود ، حتما انجام دهید .

نصب افزونه های ویرایشگر کلاسیک و ابزارک های کلاسیک

باتوجه به اینکه مدتی است ویراشگر های بولک توسط وردپرس معرفی شده است اما هنوز هم در بخش هایی همچون نوشته ها ، برگه ها و همچنین ابزارک‌ها ، کار کردن با ویرایشکر های بلوک برای خیلی کاربران دشوار است مخصوصا کاربرانی که در کذشته با حالت کلاسیک ادیتور ها و ابزارک های وردپرس کار کرده‌اند .

نصب افزونه ویرایشگر کلاسیک وردپرس

لذا از این جهت بهتر است حتما افزونه های ویرایشگر کلاسیک و ابزارک های کلاسیک را نصب کنید .

تنظیم پیوند های یکتا

یکی از مهم تین قسمت ها در هر وب سایت ، آدرس های است ه برای صفحات مختلف سایت شما نمایش داده خواهد شد . مثلا آدرس ثفحه تماس با ما در سایت سئو نود به شکل زیر است

تنظیم پیوند های یکتا در وردپرس

برای اینکه آدرس های شما به شکل درست و همچنین با نمایی بهتر نشان داده شده و در داخل پایگاه داده ثبت شوند ، بهتر است پس از نصب وردپرس به بخش تنظیمات و سپس بخش پیوندهای یکتا رفته ، و نوع نمایش پیوندهای یکتا را بروی ” نام نوشته ” قرار داده و ذخیره کنید . این مورد یکی از اصلی ترین اقدامات بعد از نصب وردپرس است .

تنظیم تاریخ و ساعت

پس از نصب وردپرس حتما به قسمت تتظیمات و سپس قسمت عمومی رفته و قسمت های زبان سایت را روی فارسی ( در سایت های فارسی ) ، زمان را روی تهران ، ساختار تاریخ را مشخص کرده و روز آغازین هفته را روی شنبه قرار دهید .

بررسی آدرس ایمیل مدیریت

پس از نصب وردپرس به قسمت تنظیمات سایت وبخش عمومی رفته و دقت کنید که حتما در بخش ” آدرس ایمیل مدیریت ” ، ایمیل شما به درستی وارد شده باشد چرا که وردپرس در شرایطی مثل بروز رسانی ، تلاش برای ورود های ناموفق به مدیریت و یا بررسی یک دیدگاه در سایت برای شما ایمیل ارسال می‌کند ، لذا اهمیت دارد که حتما ایمیل صحیح در این قسمت وارد شود .

هرگز از نام کاربری admin استفاده نکنید

حتی اگر نام نمایشی خود را طبق گفته های بالا تغییر داده باشید و همچنین آدرس صفحه ورود به بخش مدیریت را نیز عوض کرده باشید ، هرگز از نام کاربری و همچنین کلمه عبور با عبارت ” admin ” استفاده نکنید .

بررسی SSL سایت

قبلا وردپرس با SSL کمی مشکل داشت اما در نسخه های جدیدتر ، مشکلات کلی روی SSL  رفع شده است . با ورود به قسمت تنطیمات و بخش عمومی ، با بررسی قسمت های ” نشانی وردپرس (URL) ” و همچنین ” نشانی سایت (URL) ” ، آدرس سایت را بررسی کنید که حتما با https شروع شده باشد . برای بهبهود SSL نیز میتوانید از افزونه SSL ساده استفاده کنید . اگر در این قسمت آدرس های شما با http شروع شده است ، آن را به شکل دستی به https تغییر دهید .

نام نویسی کاربران

با ورود به بخش تنظیمات و بخش عمومی ، قسمت ” عضویت ” را بررسی کنید . اگر سایت شما بخشی برای ثبت نام کاربران و ارائه خدمات به آنها ندارد ( مثل سایت سئو نود ) این قسمت نباید تیک فعال داشته باشد . پس حتما دقت داشته باشید که تنظیمات این بخش نیز به درستی انجام شود . و نکته مهم دیگر اینجاست که اگر سایت شما قسمت ثبت نام و عصویت کاربران را دارد ، در زیر قسمت عضویت ، بخشی به نام ” نقش پیش‌فرض کاربر تازه ” وجود دارد . در این قسمت توجه داشته باشید که کابرانی که در داخل سایت شما ثبت نام می‌کنند باید با نقش مشترک ثبت نام نمایند و تنظیمات این قسمت روی سایر نقش ها قرار داده نشود .

انجام تنظیمات مربوط به بخش گفتگو

دیدگاه ها و نظرات یکی از بخش های بسیار مهم در سایت هستند که باید طبق سیاست های خودتان برای آن برنامه ریزی کنید . در بخش گفتگو میتوانید برخی عبارات را فیلتر کنید یا قوانین خاصی را برای تایید دیدگاه ها وضع کنید . حتما به این قسمت نگاهی بیندازید شاید لازم باشد چندین گزینه را فعال یا غیر فعال کنید .

نصب افزونه کش لایت اسپید

سرعت سایت یکی از فاکتور های مهم ، هم برای کاربران سایت و هم برای گوگل است . یکی از بهترین ابزارها برای افزایش سرعت سایت ، کش کردن اطلاعات است که تغییر نمیکنند . یکی از بهترین افزونه‌ها برای کش ، افزونه کش لایت اسپید است که میتوانید بسادگی آن را نصب کنید . اما افزونه کش لایت اسپید شامل یک نکته مهم است !!

افزونه لایت اسپید کش

برخی از صفحات داینامیک که اطلاعات آنها مدام در حال تغdیر است ، مثل صفحه سبد خرید و تسویه حساب را باید از تنظیمات افزونه کش ، از حالت کش شدن خارج کنید تا این صفحات مستثنی شوند و مشکلی حین خرید برای کاربارن پیش نیاید !

بررسی قسمت سلامت سایت

از بخش پیشخوان وردپرس ، وارد قسمت ابزارها شده و سپس به بخش سلامت سایت بروید . در این قسمت دو بخش وجود دارد : ” وضعیت و اطلاعات ” .

بررسی قسمت سلامت سایت

در داخل بخش وضعیت ممکن است ” بهبود پیشنهادی ” برای شما نشان داده شود که بهتر است تا حد امکان به آنها عمل کنید . در داخل قسمت اطلاعات نیز میتوانید قسمت ” سرور ” را باز کرده و ” نگارش php ” سایت خود را بررسی کنید که حداقل روی نسخه 7.4 باشد تا مشکلی در عملکرد وردپرس افزونه های آن وجود نداشته باشد . اگر روی نسخه 5 بود ، حتما وارد قسمت مدیریت هاست یعنی Cpanel یا DirectADmin شده و نسخه php خود را ارتقا دهید . یکی نگاه کلی به این قسمت حتما لازم خواهد بود .

نصب افزونه Yoast Seo

پس از اینکه تمامی کارهای بالا را انجام دادید که مهم تر از همه ، حذف برگه ها و نوشته های اضافی و تنظیم پیوندهای یکتا است ، میتوانید افزونه Yoast Seo را نصب کرده و پیکربندی اولیه آن را نیز انجام دهید . روش پیکربندی افزونه یواست و آموزش کامل سئو سایت را میتوانید در بخش ” آموزش رایگان سئو ” یاد گرفته و موارد آموزش داده شده را روی سایت خودتان پیاده کنید .

ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول

پس از نصب افزونه یواست ، اگر قصد دارید تا روی سئو و بهینه سازی سایت خودتان کار کنید ، میتوانید سایت را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنید . همانند آموزش پیکربندی افزونه یواست سئو ، فرآیندهای مربوط به این بخش نیز در داخل دوره رایگان آموزش سئو ، خدمتتان شرح داده شده است . امیدواریم تا مطالب ارائه شده در این چک لیست خدمتتان مفید واقع شود .

اکنون که این چک لیست ضروری را مطالعه کردید ، سایت شما در اولین مرحله برای خدمات رسانی به مشتریان قرار گرفته است . اما این کافی نیست ! برای راه اندازی و مدیریت سایت های پیشرفته‌تر برای مثال وب سایت هایی با مضمون شرکتی ، یا فروشگاه اینترنتی و … نیازمند مهارت و دانش بیشتری هستید . برای یادگیری تمامی این موارد به شکل استاندارد  ، کامل و حرفه‌ای ، در کوتاه ترین زمان میتوانید از دوره آموزشی زیر استفاده کنید :

امید قدیمی

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

در این مقاله بسیار کوتاه ، راهنمایی ساده برای پیکربندی بخش های مربوط به قیمت و فروش صحیح خدمت علاقمندان به ووکامرس و وردپرس ارائه شده است .

0 9

برای هر سایت باید چه میزان فضای هاست خریداری کنیم ؟ برای سایت های فروشگاهی ، شرکتی ، آموزشی ، خبری و ... در این مقاله به شکل دقیق مطالعه کنید !

0 10
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است
آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود
کانال آپارات سئو نود چنل یوتیوب سئو نود