تفاوت طراح وب با برنامه نویس وب
مقالات طراحی سایتتفاوت طراح وب با برنامه نویس وب تفاوت طراح وب با برنامه نویس وب چیست ؟ به چه کسی طراح وب گفته می شود و به چه کسی برامه نویس وب ؟ معمولا طراحی سایت هم اکنون یک واژه کلی شده است ، و فرقی بین طراحی سایت با برنامه نویس قائل نمی شوند اما […]

تفاوت طراح وب با برنامه نویس وب
تفاوت طراح وب با برنامه نویس وب چیست ؟ به چه کسی طراح وب گفته می شود و به چه کسی برامه نویس وب ؟
معمولا طراحی سایت هم اکنون یک واژه کلی شده است ، و فرقی بین طراحی سایت با برنامه نویس قائل نمی شوند اما در حقیقت اینگونه نیست و کسانی که در این زمینه حرفه ای هستند بخوبی می دانند که طراحی وب با برنامه نویسی وب تفاوت داشته و در دو بخش مجزا از هم تعریف می شوند که هر بخش در حیطه کاری افراد متخصص همان بخش است .
طراحی سایت شامل ایجاد و خلق فضاهای گرافیکی ، ایجاد رابطه های کاربری ؛ اشکال ظاهری موجود در سایت ، دکمه ها ، اسلایدر ها ، فرم ها و .. است که کاربر آنها را می بیند . هر انداره که بخواهیم وب سایت ما ظاهر زیباتری داشته باشد باید هماهنگی های بیشتری را با طراح قالب سایت خود انجام دهیم تا طرح دلخواه ما از لحاظ ظاهری روی سایت پیاده شود .
درواقع قدم اول شروع ساخت سایت ، همکاری با طراح سایت است تا جلوه و ظاهر کلی سایت را برای ما ایجاد کند . اگر با طراحی حرفه ای در ارتباط باشید به راحتی می توانید هر طرح دلخواه خود را در وب سایت خود پیاده نمائید . کاربران در قدم اول که وارد وب سایت شما می شوند به جلوه و ظاهر سایت بسیار حساس هستند ، هر اندازه که بتوانید روی ظاهر مناسب و کاربر پسند سایت خود کار کنید به همان اندازه در قدم اول شانس بیشتری برای جذب مخاطب خواهید داشت . بسیاری از صاحبان وب سایت که قصد دارند سرمایه گذاری کلی روی سایت خود انجام دهند ، مدت زمان زیادی را به طراحی سایت خود اختصاص می دهند تا یکبار برای همیشه قالبی داشته باشند که کاربر و مخاطب این وب سایت هنگام ورود به آن بتواند به راحتی با آن تعامل کند و خاطره خوبی از این وب سایت داشته باشد .
پس تا اینجا فهمیدیم که طراح سایت وظیفه دارد تا قالب سایت را طراحی نماید و هر طرحی که کارفرما درخواست نمود را روی آن پیاده سازی نماید . طراح سایت با بخش های برنامه نویسی کاری ندارد و تنها کار او ساخت شکل و ظاهر سایت است . زمانی که طراحی سایت تمام شد کار طراح هم تمام شده است و او تمامی صفحات سایت را طراحی نموده و پس از تایید قالب توسط کارفرما و صاحب سایت ، این قالب در اختیار برنامه نویس سایت قرار خواهد گرفت .
برنامه نویس سایت کیست ؟
زمانی که طراحی سایت توسط طراح انجام شد و توسط صاحب سایت تایید شد این قالب به برنامه نویس داده می شود تا کارهای برنامه نویسی ان انجام شود . این زمان است که شما باید با برنامه نویس سایت در ارتباط باشید و امکاناتی که از او می خواهید را مطرح کنید . البته که این امانات در ابتدای طراحی سایت هم مطرح خواهند شد به این دلیلی که طراح قالب باید بخش های مدنظر را که قرار است توسط برنامه نویس سایت برنامه نویسی شود در قالب طراحی کند . صاحب سایت با حضور در نزد برنامه نویس ، امکانات داینامیک را که مد نظر دارد با برنامه نویس بررسی می کند و این امکانات توسط برنامه نویس پیاده سازی می شود .
برای مثال طراح قالب یک اسلایدر اصلی در سایت درنظر گرفته است . خب این اسلایدر در قالب است اما حالا مهم این است که تصاویر این اسلایدر چگونه کنترل خواهند شد ؟ برنامه نویس ممکن است این تصاویر را از عکس های ارسال شده برای مطالب کنترل کند و با کلیک روی تصویر اسلایدر مطالب مربوط به آن باز شود . . . یا ممکن است اسلایدر صرفا تبلیغات باشد و با برنامه نویسی خاصی که توسط برنامه نویس صورت می گیرد این اسلایدر ها به تعداد محدود یا دلخواه روی سایت اصافه شوند .
و یا هر روش دیگری که ممکن است خود صاحب سایت آن را در نظر بگیرد و برنامه نویس موظف است تا حد امکان انها را برنامه نویسی کند . برنامه نویس یک وظیفه اصلی دارد . ان هم پیاده سازی سیستم مدیریت محتوای سایت است . سیستم مدیریت محتوا اصلی ترین بخش برای مدیر سایت است . مدیر سایت از این بخش قادر است تا تمامی محتوای موجود در سایت را کنترل کند . مطالب و محصولات را اضافه کند ، نظرات کاربران و مشتریان را ببیند ، سفارشات را کنترل نماید ، آمار سایت را مشاهده نموده و تمامی رویداد ها را کنترل کند .
این سیستم مدیریت می تواند توسط برنامه نویس برنامه نویسی شود ، و یا اینکه برنامه نویس می تواند سیستم های مدیریت وب سایت را استفاده کرده و آنها را توسعه دهد . برای مثال سیستم هایی همچون سیستم مدیریت محتوای وردپرس که هم اکنون محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا متن باز مبتنی بر زبان Php است که می توان تقریبا هر نوع وب سایتی را با آن برنامه نویسی نموده و پیاده سازی کرد .
این وظیفه برنامه نویس است که تشخیص دهد چه سیستم مدیریت محتوایی برای سایت شما مناسب است . هزینه پیاده سازی سیستم ها ، امکانات برنامه نویسی شده روی آنها و همچنین توانایی ارائه خدمات خواسته شده از طرف صاحب سایت همگی از طرف برنامه نویس بررسی شده و درنهایت مناسب ترین سیستم با امکانات مناسب در اختیار صاحب سایت قرار خواهد گرفت . در این مراحل دیگر کار طراح سایت به اتمام رسیده است مگر اینکه صاحب سایت بعدا بخش های دیگری را به سایت اضافه نماید و این بخش ها مستلزم طراحی های جدیدی باشند که در اینصورت باید طراح قالب ، این بخش ها را هم طراحی نموده و در اختیار برنامه نویس قرار دهد .
تفاوت طراح وب با برنامه نویس وب بسیار زیاد است اما در حالت کلی مهم ترین تفاوت طراح وب با برنامه نویس وب مواردی است که گفته شد .لذا از این جهت نمی توان گفت کار طراح زیاد است یا کار رنامه نویس . بسته به نوع پروزه می تواند وظایف هرکدام زیادتر باشد . در حالت کلی طراحی سایت ، با زبان های طراحی سر و کار دراد و معمولا به کمک دستوراتی که یادگرفته است و اکثرا مشخص هستند طراحی قالب را انجام می دهد . در مقابل برنامه نویس سایت دستورات و نحوه برنامه نویسی در یک زبان خاص را یاد گرفته است و هنگام برنامه نویسی باید خودش تفکر و خلاقیت بخرج دهد تا بتواند مسائل را حل نموده و دستور متناسب با آن را بدون خظا و یا آسیب به سایر بخش ها و مهم تر از همه بدون باگ برنامه نویسی نماید .
همواره توجه داشته باشید که تفاوت طراح وب با برنامه نویس وب نباید وجه تمایزی برای تفاوت قائل شدن بین این دو شخص باشد . هم طراح و هم برنامه نویس هر دو زحمت ساخت یک سایت را بر عهده دارند و در یک تیم منظم با هم همکاری می نمایند تا پروژه نهایی شما آماده شده و به مرحله اجرا برسد .
پس در حالت کلی تفاوت طراح وب با برنامه نویس وب را درک کردیم .
اگر شما هم نیازمند مشاوره ، طراحی و اجرای هر یک از وب سایت ها بودید می توانید با مجموعه سئو 90 در ارتباط باشید . کارشناسان و برنامه نویسان ما آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند . با تشکر سئو 90

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
نکات مهم در طراحی فرم تماس با ما در این مقاله قصد داریم تا نکات مهم در طراحی فرم تماس با ما را با هم بررسی کنیم و اگر اشتباهاتی به صورت سحو در طراحی این صفحه و فرم تماس آن انجام داده ایم اصلاح کنیم . قبل از هر چیز لازم است بگوئیم که […]
چگونه میتوان با طراحی قالب های html به درآمد رسید ؟ اصلا امکان رسیدن به درآمد و فروش اینگونه قالب ها در بازار امروزی وجود دارد ؟ به هردو این سوالات در این مقاله به شکل کامل پاسخ خواهیم داد !