هاست و دامنه سایت باید بنام چه کسی خریداری شود ؟
مقالات طراحی سایتدر یک پروژه طراحی سایت ، هاست و دامنه باید چگونه خریداری شود تا حقوق مالک و طراح سایت حفظ گردد ؟ بررسی تمامی حالات ممکن برای مالکیت هاست و دامنه شما !
در پروسه طراحی سایت یکی از چالشهای اساسی درمورد موضوع هاست و دامنه است . برای یک وبسایت دو مورد از اصلیترین فاکتورها که مالکیت زیادی از سایت را شامل حال شما خواهد کرد ، هاستینگ و دامنه سایت است . در حقیقت اگر ساده بگوئیم ، در قدم اول ، این دامنه است که مشخص خواهد کرد این سایت متعلق به چه کسی است و در قدم دوم فضای ذخیره سازی یا همان هاست که مسبب کنترل شما بروی اطلاعات سایت و دیتابیس و … خواهد بود .
باید توجه داشته باشید که در یک پروژه طراحی سایت اصولی ، هم هاست و هم دامنه باید متعلق به خود شما باشد . اگر یکی از این موارد بنام شخص دیگری ثبت شده باشد ، شما در آینده و خصوصا پس از رشد سایت ، دچار مشکل خواهید شد .
حالت اول : دامنه بنام شما است اما هاست خیر !
ممکن است در پروژه طراحی سایت شما ، طراح سایت دامنه را بنام خودتان ثبت کند و یا خود شما زحمت خرید دامنه را متقبل شده باشید . معمولا چون کارفرمایان در رابطه با نام برند یا نام دلخواه خودشان در مورد سایت عجله دارند ، سعی دارند تا فورا دامنه را قبل از اینکه توسط شخص دیگری خریداری شود ، در مالکیت خود قرار دهند به همین دلیل گاها پیش خواهد آمد که دامنه توسط کارفرما از قبل ثبت شده باشد .
پروسه خرید دامنه چندان مشکل نیست و میتوانید با چند دقیقه گشتن در اینترنت و یا مشاهده یک ویدیو در حدود 10 دقیقه ، روش خرید دامنه های ir و حتی سایر انواع دامنه را یاد گرفته و با احراز هویتی ساده ، دامنه را برای خودتان خرید بزنید . لذا توصیه ما بعنوان یک مجموعه طراح سایت ، این است که خودتان دامنه را خریداری کنید .
در مورد خرید دامنه نکته مهمی که وجود دارد ، کمی سلیقه خرج دادن هنگام خرید است . معمولا اسامی بلند برای دامنه انتخاب نمیشوند و اسامی کوتاه معمولا دلنشین و بهتر هستند چراکه اسامی بلند در ذهن مخاطب به سختی ماندگار میشود . کوتاه بودن نام دامنه و خوانایی آن نکته مهمی است که هنگام خرید باید مدنظر داشته باشید . درحال حاضر اکثر دامنههایی که اسامی کوتاه دارند اشباع شده است اما هنوز میتوان روی اسامی برند ، نام کوتاهی برای دامنه انتخاب کرد که قبلا ثبت نشده باشد .
دامنه بنام شما است اما هاست سایت شما در حساب کاربری شخص دیگری خریداری شده است که معمولا طراح سایت ، هاست را در حساب کاربری خود خرید زده و پس از اتمام پروژه طراحی سایت ، از شما درخواست خواهد کرد که در شرکت ارائه کننده خدمات هاستینگ یک حساب کاربری ایجاد کنید تا نهایتا هاست را به حساب کاربری شما انتقال دهد .
از آنجایی که تمامی سیر تا پیاز سایت داخل هاست قرار خواهد گرفت ( قالب سایت و اطلاعات و … ) اگر مشکلی در قرارداد شما بوجود آید ، شما هیچ دسترسی و حقی درمورد سایت نخواهید داشت ( مگر با پیگیری هایی که طبق متن قرارداد ممکن است انجام شود ) اما فعلا در گام اول شما هیچ دسترسی به هاست و قالب و بخش مدیریت سایت خود ندارید . لذا در این حالت این مشکل وجود دارد و عملا دست و پای شما بسته است .
حالت دوم : هاست بنام شما است اما دامنه خیر !
در حالت دوم ، هاست بنام خود شما و در حساب کاربری شما خریداری شده است اما دامنه سایت بنام خودتان نیست . در این حالت طراح سایت ، قالب و تمامی دیتابیس را در داخل هاستی که متعلق به خود شما است آپلود نموده است اما آدرس و دامنه سایت بنام شخص دیگری است .
در این حالت درصورت وجود مشکل در سایت ، طراح سایت دسترسی به قسمت هاستینگ شما ندارد تا به هر دلیل سایت را غیر فعال کند یا قالبی که طراحی شده است را از روی هاست بردارد .
تنها موردی که در این حالت سایت شما را تهدید خواهد کرد این است که وارد قسمت مدیریت DNS های دامنه شده و DNS های ارائه شده توسط شرکت هاستینگ که مسبب اتصال دامنه به هاست خواهد شد را تغییر داده یا پاک کند . به این ترتیب دیگر با وارد کردن نام دامنه ، سایت شما نمایش داده نخواهد شد .
راه حل نهایی این حالت اینجاست که میتوانید با خرید یک دامنه جدید و تنظیم DNS های هاست روی دامنه جدید ، سایت خود را دوباره راه اندازی کنید . پس عملا در این حالت نیز شما در صورت وجود مشکل در قرارداد ، اذیت خواهید شد . دقت کنید که هردو این حالات ، تحت شرایطی است که شما با طراح سایت به شکل خورده باشید و اکنون به دنبال راه چاره هستید .
حالت سوم : نه هاست بنام شما است نه دامنه !
این حالت بدترین شرایط ممکن است و شما نه به هاست دسترسی دارید نه دامنه . تمامی این موارد بستگی به بندهای قرارداد دارد که شما شرایط خرید یا انتقال هاست و دامنه را چگونه توافق کرده باشید . اساسا در تمامی مراحل طراحی و تحویل پروژه ، اگر همکاری بدون مشکل انجام شود ، شما حق پیگیری قانونی دارید اما اگر به هر دلیل ، طرفین ایجاد مشکل یا کاستی در تعهدات داشته باشند ، هر مشکلی توسط هاست و دامنه ممکن است ایجاد شود .
در حقیقت یکی از بدترین شرایطی که برای کارفرما ممکن است ایجاد شود اینجاست که هاست و دامنه بنام او نباشد . متاسفانه توسط برخی افراد غیر حرفهای اعتبار طراحان سایت معتبر نیز زیر سوال رفته است و حتی پس از اتمام پروژه و تسویه حساب ، جهت انتقال دامنه و هاست درخواست هزینه اضافی از کارفرما دارند .
دقت داشته باشید که بهترین حالت این است که هاست و دامنه توسط خود شما یا در حساب کاربری خود شما خریداری شود . اگردر آینده نیز به هر دلیلی ، طراح قصد اذیت کردن داشت و نام کاربری و کلمه عبور ورود به سایت های ارائه دهند خدمات هاست و دامنه را در اختیار شما قرار ندهد ، میتوانید از طریق شماره موبایل و بازیابی کلمه عبور ، وارد حساب کاربری خود شوید .
روش اصولی خرید هاست و دامنه !
همانطور که بالاتر گفته شد ، بهتر است جهت اطمینان از حسن انجام کار و عدم ایجاد هرگونه مشکل در آینده ، از همان ابتدا دامنه سایت و همچنین هاست ، توسط خود شما خریداری شود .
بسیاری از وب سایتها ، نهایتا در همین موضوع هاست و دامنه دچار مشکل شده ، یا سایت خود را از دست میدهند و یا متحمل هزینههایی خارج از قرارداد میشوند که نهایتا یک خاطره بد از طراحی سایت برای شما خواهد شد .
قراردادهای طراحی سایت با یکدیگر متفاوت هستند و هر شرکتی مطابق با اصول کاری خود ، قرارداد طراحی کرده ، لذا حتما قبل از اقدام به طراحی پروژه و یا پرداخت هزینه ، قرارداد پروژه را به درستی و به شکل دقیق مطالعه کنید تا هیچ شک و تردیدی وجود نداشته باشد .
حتما یکی از مواردی که باید در جلسه مشاوره برای طراحی سایت از مجری خود سئوال کنید ، مالکیت دامنه و هاست شما است لذا توجه کنید که این دو عنصر که اساس مالکیت سایت شما هستند ، نهایتا به چه شکلی خدمت شما تحویل داده خواهد شد . با درنظر گرفتن این موارد ، قطعا تجربه بهتری خواهید داشت !
آیا استفاده از سایت ساز معقولانه است ؟
موضوعی که اکنون مطرح است اینجاست که درحال حاضر برخی مجموعهها ، سایت در 10 دقیقه خدمتتان ارائه میکنند . به عبارتی اینگونه ادعا دارند که شما میتوانید در عرض چند دقیقه ، قالب و ظاهر سایت خود را انتخاب کرده و شخصی سازی کنید و سپس بدون نیاز به هاست و دامنه ، سایت خودتان را روی یک هاست و دامنه تحویل بگیرید . برخی از این سایت ساز ها در همان گام اول بصورت رایگان یا با هزینه کم ، سایتی را بروی هاست شرکت خودشان و همچنین یک دامنه به انتخاب شما ( درصورت رزرو نبودن ) بروی زیر دامنه خود شرکت ، مثل سیستمهای وبلاگی ارائه میکنند . در این شرایط تمامی مالکیت هاست و دامنه شما متعلق به همان شرکت است و شما هیچ مالکیتی روی پروژه خودتان ندارید .
شاید در پلنهای پیشرفته این شرکتها ، امکان انتقال کل دیتای سایت بروی هاست و دامنه درخواستی شما وجود داشته باشد ، اما درنظر داشته باشید که در هرصورت تا قبل از انتقال ، این شرکت به تمامی دیتای شما دسترسی دارد و به نوعی شما محتاج و وابسته هستید . لذا درمورد این نوع سایتها به درستی تحقیق کنید . البته که بسیاری از این سرویسها ، بصورت سالانه جهت تمدید اشتراک شما ، درخواست هزینه دارند و شما میتوانید با هزینه یکسال از این سرویسها ، یک سایت مادامالعمر ( بشرط تمدید هاست و دامنه ) داشته باشید . لذا مالکیت سایت برای شخص شما ، از تمامی جهات بهتر و صلاحتر است . پاینده باشید .
امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
طراحی دکمه چت داخل واتساپ برای انواع وب سایت ها و همچنین قالب های وردپرسی با کمترین کد بدون نیاز به نصب افزونه 1
در این مقاله یکبار برای همیشه تفاوت بین سه مقدار نوع نمایشی یعنی display های inline , inline-block , block را بررسی خواهیم کرد تا در هنگام استایل نویسی ، بسیار راحت تر و روان تر عمل کنید .
سلام عملا نمیشه کاری کرد چون ما در جریان نیستیم که مشکل شما با فرم موردنظر چیه!