ساخت قالب جداگانه برای برچسب ها در وردپرس
مقالات وردپرسچگونه در طراحی قالب های وردپرس ، میتوانیم طرح های مجزا و متفاوت برای صفحات برچسب انجام دهیم تا برچسب های خاصی را با دیزاین های متفاوت نمایش دهیم ؟!
برچسبها در وردپرس در زیرمنوی قسمت نوشتهها قرار دارند و اگر به شکل اصولی از آنها استفاده کنید میتوانند باعث نظم دهی به سایت شوند ( برچسبها تاثیری در سئو ندارند که با قسمت هشتگ های اینستاگرام اشتباه بگیرید و در بسیاری از سایت ها مسبب تخریب سئو نیز هستند ) قبل از مطالعه این مقاله توصیه داریم تا یک مقاله بسیار مهم در مورد برچسب ها را که در سایت منتشر شده است مطالعه کنید :
اکنون به بحث خودمان بازگردیم . برچسب ها در کدنویسی وردپرس با نام tag شناخته میشوند و شما اگر قصد دارید تا در زمینه طراحی قالب وردپرس کار کنید و یا اکنون در این زمینه فعال هستید لازم است تا تمامی فایلهایی که میتوان در داخل یک قالب وردپرس ایجاد کرد را به درستی بشناسید . برخی از قالبها ممکن است بسته به سیاست طراحی خودشان ، برای قسمت دسته ، برچسب ، نتایج جستجو و همچنین نوشتهها از یک ظاهر یکسان استفاده کنند و به عبارتی یک فایل با نام index.php داخل فایلهای قالب وجود داشته باشد .
اما در سایت های بزرگ همچون سایت های خبری ممکن است ظاهر مطالب نمایش داده شده در دستهبندی خبری با دسته بندی اقتصادی تفاوت داشته باشد ، و یا در مورد برچسبها نیز به همین ترتیب باشد و شما برای برچسب های خاصی ، ظاهر و نمای متفاوتی در سایت ببینید .
به کمک قوانین سلسله مراتبی در وردپرس که مربوط به تقدم نمایش فایل ها در کدنویسی قالب وردپرس است ، میتوانید تعیین کنید که کدام برچسبها با ظاهری متفاوتتر نسبت به عموم محتوای برچسبها نمایش داده شوند ، سلسه مراتب وردپرس درمورد فایل های قالب در بخش برچسبها به شکل زیر است :
tag-{slug}.php
tag-{id}.php
tag.php
archive.php
index.php
در این حالت اگر شما فایلی به شکل tag-{slug}.php داشته باشد یعنی پس از کلمه tag یک علامت – گذاشته و نامک برچسب خودتان را وارد کنید ، این فایل قبل از فایل tag.php که برای نمایش عمومی برچسب ها است نمایش داده خواهد شد .
slug همان نامک برچسب است ، در مقالات متعددی از سایت و همچنین مباحث سئو اشاره شده است که قسمت نامک را بصورت انگلیسی وارد کنید تا در اینگونه موارد مشکل ایجاد نشود و بتوانید برای یک برچسب خاص که مدنظر دارید ، یک صفحه با ظاهر متفاوت بسازید .
پس به این ترتیب اگر شما به سراغ نمایش مطالب در برچسبی بروید که برای آن یک فایل اختصاصی بصورت slug ساختهاید ، محتوای آن صفحه با ظاهر متفاوت نمایش داده میشود و بقیه برچسبها و محتوای آنها بصورت دیزاینی که در داخل فایل tag.php دارد !
اکنون اگر قصد دارید تا یک قدم پا را فراتر بگذارید میتوانید از حالت بعدی یعنی tag-{id}.php استفاده کنید . در این حالت دیگر از نامک در نام فایل استفاده نخواهد شد و شما بعد از علامت – باید به آیدی برچسب اشاره کنید . اما آیدی یا همان شماره برچسب را از کجا پیدا کنیم ؟ کافیست به قسمت ویرایش برچسب مدنظر رفته و به نوار آدرس مرورگر خود در بالا دقت کنید و به دنبال عبارتی به شکل زیر باشید :
post_tag&tag_ID=89
در این بخش شماره نوشته شده در مقابل ID همان آیدی برچسب شما است . این حالت ساخت ، الویت بعد از حالت ساخت به روش نامک است ! اشکالی که در این روش وجود دارد این است که اگر شما برچسب مدنظر خودتان را که با آیدی آن ، یک فایل در داخل قالب وردپرس ساختهاید حذف کنید ، دیگر فایل شما قابل استفاده نیست و اگر مجدد همان برچسب را با همان نام ایجاد کردید باید آیدی آن را پیدا کنید و فایل داخل قالب را اصلاح کنید تا آیدی که در نام فایل قرار دارد نیز با آیدی برچسب جدید یکسان باشد .
حالت سوم ، استفاده از فایل عمومی tag.php است که مطمئنا در دوره طراحی قالب وردپرس ، شاهد ساخت این فایل در داخل قالب و کدنویسی آن بودید . در داخل این فایل تمامی برچسبها با هر عنوان و هر نامک و هر آیدی به شکل یکسان و در یک ظاهر نمایش داده میشود که اگر قصد دارید تا برای یک برچسب طراحی متفاوتی را به کاربران نمایش دهید باید به سراغ دو حالت قبلی بروید .
اگر شما به هر دلیل فایل tag.php را داخل قالب خودتان نداشته باشید ، سیستم وردپرس به دنبال فایلی به نام archive.php یا همان صفحه آرشیو خواهد گشت که تمامی محتوای شما در بخش برچسبها را با ظاهر طراحی شده برای این صفحه نمایش خواهد داد . یعنی اگر شما قصد دارید تا ظاهر یکسانی در بخش برچسبها و همچنین صفحه آرشیو داشته باشید میتوانید تنها فایل archive.php را بسازید .
این فایل علاوه بر محتوای برچسب ها ، میتواند محتوای بخش category را نیز درصورت نبود فایلی بنام category.php نمایش دهد . پس اگر ظاهر سایت شما در بخش دستهها و برچسبها یکسان است میتوانید از یک فایل بنام archive.php استفاده کنید .
اکنون اگر تمایل دارید تا فایلهای داخل قالب بسیار شلوغ نباشند و همچنین دیزاین و طراحی شما برای تمامی صفحات قسمت نوشتهها ( بجز صفحه جزئیات نوشتهها که با فایل single.php کنترل میشود ) یکسان و به یک شکل است ، میتوانید تنها فایل index.php را ایجاد کرده و داخل آن از حلقهها وشرطهای وردپرس برای نمایش محتوای بخش نوشتهها در قسمت همه نوشتهها و دستهها و برچسبها استفاده کنید .
پس به این ترتیب و تنها با دانستن نمودار سلسله مراتبی وردپرس برای نمایش فایلها و همچنین نحوه ساخت صحیح فایل ها در طراحی قالب وردپرس ، میتوانید برای اکثر محتواهای مختلف در وردپرس صفحاتی با ظاهر و دیزاین متفاوت بسازید .
امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
پست تایپ در وردپرس چیست ؟ چگونه post type را در وردپرس تشخیص دهیم ؟ 3 روش اصلی برای افزودن پست تایپهای سفارشی در وردپرس جهت افزودن قسمتهای بیشتر به سایت شما !
روش دقیق و مطمئن برای انتقال پروژه وردپرسی از localhost به هاست واقعی ، نصب وردپرس روی کنترل پنل Cpanel تنها در چند دقیقه !