بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
%20 تخفیف روز برنامه نویس برای تمام دوره ها با کد : mrprogrammer

ساخت قالب جداگانه برای دسته بندی ها در وردپرس

مقالات وردپرس

چگونه میتوان هنگام طراحی قالب وردپرس ، برای دسته بندی های خاصی ، صفحاتی با دیزاین و طراحی جداگانه ایجاد کرد ؟ 5 حالت مختلف ساخت صفحات دسته بندی را در این مقاله بخوانید !

0 142
ساخت قالب جداگانه برای دسته بندی ها در وردپرس

اگر به آموزش طراحی قالب وردپرس در قسمت کدنویسی علاقه دارید و مدتی است که در این زمینه شروع به کار نموده‌اید احتمالا می‌دانید که قالب های وردپرس دارای یکسری فایل با نام مشخص هستند که هر کدام از آنها مسئول نمایش محتوای خاصی در سایت شما است . برای مثال فایل 404 با پسوند php. برای طراحی ظاهر صفحه 404 است و زمانی که کاربر شما وارد صفحه‌ای از سایت شد که این صفحه حذف شده است ، هر ظاهر و دیزاینی که شما در این صفحه اجرا کرده باشید به کاربر نمایش داده خواهد شد .

اگر اطلاع داشته باشید دسته بندی های وردپرس که در قسمت نوشته‌ها قرار دارند توسط فایلی به نام :

category.php

داخل قالب کنترل می‌شوند که شما باید توسط یک حلقه while در این صفحه کدنویسی لازم را جهت نمایش پست‌های ( مطالب ) هر دسته‌بندی انجام دهید تا تمامی دسته‌بندی هایی که در قسمت نوشته‌ها دارید و برای آنها مطلب نوشتید ، با یک دیزاین مشخص نمایش داده شوند .

زمانی که شما در داخل فایل category با فرمت php. کدنویسی می کنید ، تفاوتی ندارد که نام دسته بندی شما ، نامک آن و یا شماره آیدی آن چیست ، تمامی آنها با ظاهر مشخصی که داخل صفحه category برنامه نویسی شده است نمایش داده خواهد شد .

برای ساخت قالب جداگانه برای دسته‌بندی‌ها در وردپرس باید به انتهای نام فایل category یک نامک یا یک آیدی که مربوط به دسته بندی مدنظر است را اضافه کنید و سپس دیزاین و کدنویسی داخل آن را به دلخواه انجام دهید !

وردپرس یک نمودار به نام نمودار سلسله مراتب دارد ، که از این لینک می‌توانید آن را ببینید ، یعنی توسط این نمودار تعیین می‌شود که نام گذاری فایل های قالب وردپرس چگونه باید انجام شود و کدام اساس در فایل‌های مشابه بر یکدیگر تقدم دارند . برای مثال شما اگر برای قسمت دسته‌بندی‌ها مشغول کدنویسی هستید ، طبق نمودار سلسله مراتب وردپرس اگر یک فایل به شکل زیر داشته باشید :

category-7.php

این فایل که مربوط به یک دسته بندی با آیدی شماره 7 است ، مقدم بر فایل category.php است و اگر محتواهایی وجود داشته باشند که در دسته بندی با آیدی شماره 7 قرار داشته باشند ، ظاهر نمایش آنها طبق کدهایی خواهد بود که داخل فایل category-7.php در داخل فایل های قالب وردپرس شما قرار دارد .

اما بهتر است سلسه مراتب دقیق برای این قسمت را بشناسید ، یعنی اگر قصد دارید تا صفحات دسته‌بندی با ظاهر متفاوت ایجاد کنید ، کدام فایل ها مقدم خواهند بود بر فایل category.php ! این سلسله مراتب و تقدم به شکل زیر است :

category-{slug}.php
category-{id}.php
category.php
archive.php
index.php

طبق این سلسله مراتب ، ابتدا فایلی که به شکل category-{slug}.php است الویت بالاتری دارد یعنی اگر یک دسته به نام وردپرس دارید ( دقت کنید بخاطر همین وارد همواره توصیه کردیم که نامک دسته‌بندی‌ها را روی انگلیسی تنظیم کنید ) و نامک آن wordpress است و شما بنام category-wordpress.php داشته باشید و ظاهر آن را متفاوت طراحی کرده باشید ، مطالبی که در این دسته هستند ، متفاوت نمایش داده می‌شود و شما یک صفحه با ظاهر متفاوت برای این دسته بندی دارید .

سلسله مراتب دوم با آیدی دسته بندی تعریف خواهد شد یعنی بصورت category-{id}.php برای اینکه مقدار id را بدست آورید ، کافیست تا به قسمت ویرایش دسته مدنظر رفته و به نوار آدرس بالای مرورگر دقت کنید و دنبال عبارتی به شکل زیر باشید :

taxonomy=category&tag_ID=82

در این قسمت شماره نوشته شده مقابل عبارت ID همان شماره آیدی دسته بندی شما است و شما میتوانید به این ترتیب یک فایل با نام category-82.php بسازید که الویت نمایش محتوا با دیزاین این صفحه ، بعد از حالت ساخت با نامک است .

حالت سوم در نمودار سلسله مراتب دسته‌ها ، همان فایل category.php است که ممکن است با آن بسیار کار کرده باشید . اکنون اگر شما فایل category.php را داخل قالب خود نساخته و کدنویسی نکرده باشید اما فایل archive.php را دارید ، هنگام مشاهده مطالب یک دسته بندی ، در پوسته شما از قالب صفحه archive.php استفاده خواهد شد .

از فایل archive.php بهتر است زمانی استفاده کنید که دیزاین و طراحی شما برای فایل های category.php و tag.php و همچنین search.php ( که برای صفحه نمایش نتایج جستجو است ) همگی به یک شکل باشد و شما بجای ساخت 3 فایل در داخل قالب وردپرسی ، تنها 1 فایل با نام archive.php بسازید .

اکنون اگر قصد داشتید تا بازهم خلاصه کاری کنید ، میتوانید خود فایل archive.php را نیز داخل قالب نسازید و بجای 4 فایل category.php و tag.php و search.php و همچنین archive.php تنها از فایل index.php استفاده کنید که برای بخش های دسته بندی ، برچسب ها ، نتایج جستجو و همچنین وبلاگ ( همه مطالب ) تنها 1 صفحه با دیزاین واحد و یکسان داشته باشید .

پس اگر قصد دارید تا دسته‌بندی‌های خاصی را با صفحاتی در دیزاین متفاوت‌تر نسبت به بقیه نمایش دهید ، می‌توانید از حالت های زیر :

category-{slug}.php
category-{id}.php

با توجه به تقدم هریک استفاده کنید ، البته دقت داشته باشید که اگر در آینده دسته‌بندی شما حذف شود و شما از حالت category-{id}.php استفاده کرده باشید ، دیگر امکان بازگشت آیدی دسته بندی وجود ندارد و اگر دوباره همان دسته بندی ( با همان نام و نامک ) را ساختید ، این‌بار آیدی آن تغییر خواهد کرد و باید نام فایل ساخته شده داخل قالب را به آیدی جدید تغییر دهید چراکه اگر اینکار انجام نشود دیگر فایلی که با آیدی قبلی ساخته شده بود قابل استفاده نیست چون عملا آن آیدی وجود ندارد و دسته بندی مربوط به آن حذف شده است . ( مگر اینکه از طریق دیتابیس کارهایی را انجام داد که از توان افراد مبتدی خارج است )

اما اگر از حالت ساخت با نامک یعنی category-{slug}.php استفاده کنید ، درصورت حذف دسته بندی ، اگر بعدها دوباره قصد داشتید تا همان دسته بندی را بسازید کافیست تا نامک را برابر با همان نامک قبلی قرار دهید تا مجدد فایلی که داخل قالب با نامک برای دسته‌بندی ساختید قابل استفاده باشد .

ساخت قالب جداگانه برای دسته بندی ها در وردپرس بسیار ساده است و تنها باید از سلسله مراتب نمایش فایل های قالب وردپرس اطلاع داشته باشید و آنها را به درستی بسازید . درصورت داشتن هرگونه سئوال ، در انتهای همین مقاله و بخش نظرات همراه شما هستیم .

امید قدیمی

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

بهترین افزونه وردپرس که به شکل تخصصی در مخزن وردپرس برای بهینه سازی و کاهش حجم تصاویر ارائه شده است ! این افزونه تمامی مشکلات مربوط به حجم تصاویر در سئو سایت را حل خواهد کرد !

0 163

آموزش ایجاد بخش مطالب تصادفی در وردپرس بدون افزونه فقط با چند خط کد - بدون نیاز به پلاگین یا افزونه ، بخش مطالب تصادفی را ایجاد کنید .

0 80
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است

آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود
کانال آپارات سئو نود چنل یوتیوب سئو نود