بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
پیشفروش دوره آموزش نابغه سئو پلاس در سایت آغاز شد جزئیات بیشتر 1.000.000 تومان تخفیف برای دوره از طریق اینستاگرام

php چیست و چه کابردی دارد ؟ سیر تا پیاز

مقالات برنامه نویسی

در این مقاله ماهیت زبان php را به شکل دقیق بررسی کرده و به شکل واضح خدمتتان توضیح خواهیم داد که این زبان برای چه زمینه های برنامه نویسی کاربرد دارد ، مدت زمان یادگیری آن چقدر است ، برای یادگیری باید از کجا استارت زد و ...

0 201
php چیست و چه کابردی دارد ؟ سیر تا پیاز

php چیست ؟ این مقاله شاید یکی از کاملترین مقالات در سطح وب باشد به این دلیل که قصد داریم تا به شکل دقیق از نقطه صفر ، ماهیت php را بررسی نموده و قدرت آن رابرای شما تفسیر کنیم . اگر علاقمند به شروع آموزش php هستید قبل از هرچیزی بهتر است تا با این زبان یک آشنایی کامل داشته باشید به این دلیل که اگر از شما به عنوان یک مهندس زبان php سوالی شد ، توانایی پاسخگویی کامل به آن را نیز داشته باشید .

در دنیای وب کلا دو نوع زبان برای کار وجود دارد که شامل زبان های طراحی و زبان های برنامه نویسی هستند و زبان php یک زبان برای برنامه نویسی است که میتوانید توسط آن برنامه های تحت وب و همچنین سیستم عامل را ( توسط شبیه ساز سرو ) طراحی و اجرا کنید . اما قبل از هرچیزی بهتر است بدانیم در این مقاله در مورد چه مواردی توضیحات ارائه خواهیم کرد :

  • تاریخچه پیدایش زبان php و بروز رسانی های آن در بازه های زمانی مختلف
  • ماهیت php
  • ویژگی های اصلی زبان php و دلایل منطقی برای استفاده از آن
  • وب سرور ها و بررسی وب سرور آپاچی
  • Mysql و بررسی ارتباط آن با php
  • بررسی رقبای پی اچ پی
  • شروع یادگیری ، مدت زمان لازم برای یادگیری این زبان
  • منابع آموزشی مرتبط
  • مزیت های یادگیری این زبان برنامه نویسی
  • ابزارهای لازم جهت شروع کدنویسی با php
  • معروف ترین وب سایت هایی که با زبان پی اچ پی در حال کار هستند

از آنجایی که تصمیم داریم در این مقاله اکثر موارد مرتبط با این زبان را بررسی کنیم ، پس قبل از هرچیزی بد نیست بدانیم که این زبان اصلا از کجا و توسط چه کسی متولد شد و چگونه به اینجا رسید !

تاریخچه پیدایش و تغییرات زبان php

آیکون معرف این زبان ، یک آیکون فیل ( حیوان فیل ) است . زبان php برای اولین بار در سال 1994 توسط  Rasmus Lerdorf که یک برنامه نویس دانمارکی بود متولد شد . این برنامه نویس ، اسکریپت هایی را با زبان برنامه نویسی Perl برای جمع آوری و ذخیره آمار مطالعه کنندگان رزومه خود نوشته بود که این اسکریپت ها در مدت زمان کوتاهی بسیار مورد توجه قرار گرفت و این همان نقطه بود که بستر را برای رشد زبان php فراهم کرد . افراد علاقمند به حوزه های برنامه نویسی که با این شخص ارتباط داشتند اولین متقاضیان این اسکرپت ها از  Rasmus Lerdorf بودند . بنابراین  Rasmus Lerdorf نام اسکریپ خود را php گذاشت که در اول تولد مخفف Personal Home Page به معنی صفحه خانگی شخصی بود .

پیشنهادی : دوره آموزش php ( نابغه php )

همین شخص در سال 1997 یعنی پس از گذشت 3 سال ، php را در نسخه دوم توسعه داده و معرفی کرد که همین کار نیز توجه توسعه دهندگان زیادی را به او جلب کرد . در سال 1998 نسخه 3 php توسط این برنامه نویس ارائه شده و مورد استفاده قرار گرفت . البته هنگامی که نسخه سوم از php ارائه شد ، تصمیم بر این شد که جمله Personal Home Page که پی اچ پی از آن مخفف شده بود در 2 کلمه انتهایی به  Hypertext Preprocessor تغییر کند . این نامگذاری نیز دلیل داشت . همانطور که میدانید زبان Html مخفف Hypertext Markup Language یا همان زبان نشانه گذاری ابر متن است .

به این دلیل که php کدها را پردازش کرده و آن را در قالب و میانه ابر متن های اچ تی ام ال نمایش میداد ، به همین دلیل تصمیم گرفتند تا نامی کامل تر برای php درنظر بگیرند . پس از ارائه پی اچ پی در نسخه 4 ، کم کم به تعداد علاقمندان و توسعه دهندگان این زبان افزوده شد تا اینکه در سال 2000 ، php تبدیل به یک پروژه اپن سورس یا به عبارتی متن باز شد که قابل توسعه توسط همگان باشد و به این ترتیب در سال 2000 نسخه 4 زبان برنامه نویسی پی اچ پی ارائه شد . این تغییر توسط Zeev Suraski به همراه همکارش Andi Gutmans در شرکتی به نام Zend انجام شد .

در سال 2004 زبان برنامه نویسی پی اچ پی به نسخه 5 خود ارتقا پیدا کرد . میتوان گفت بروز رسانی این زبان به نسخه 5 یک نقطه اساسی به حساب می رود به این دلیل که خاصیت هایی همچون شی گرایی در این نسخه به زبان پی اچ پی اضافه شد . در حقیقت از نسخه 5 php برنامه نویسان علاقه بسیار بیشتری به کار با این زبان پیدا کردند . ارتباط بهتر با دیتابیس و برنامه نویسی به روش OOP دو شاخصه مهم در این نسخه بودند .

نسخه 6 زبان php زمانی که در حال تولد و توسعه بود متاسفانه با شکست مواجه شد و توسعه دهندگان از این کار منصرف شدند و پی اچ پی در نسخه 6 ارائه نشد . در سال 2015 این زبان برنامه نویسی از نسخه 7 خود رونمایی کرد که به نوعی مسبب شناخت بیشتر زبان php شد . درحقیقت بسیاری از جوانان و نوجوانان با ورود نسخه 7 این زبان ، علاقمند به برنامه نویسی با آن شدند . در نسخه 7 بروز رسانی های بسیاری در این زبان انجام شد که یک تحول عظیم در این زبان بود . در این نسخه کاهش مصرف حافظه و افزایش سرعت اجرای کدها بسیار مشخص بود . Zend Engine مسبب این افزایش سرعت بود که Zend Engine نام هسته توسعه زبان php هنگام ارتقا آن به نسخه 4 است .

نهایتا به php در نسخه 8 رسیدیم . در سال 1399 شمسی یا به عبارتی 2020 میلادی ، این زبان به نسخه 8 ارتقا پیدا کرد . در این نسخه با توجه به تکامل بسیار آن در نسخه هفتم ، امکاناتی همچون Jit به آن اضافه شد . در این خاصیت میتوان کدها را هنگام پردازش ، همرمان اجرا کرد که مسبب افزایش سرعت است . امکانات دیگری همچون Union types ، آرگومان‌های نام گذاری شده یا Named arguments یا Match Expression و … نیز در نسخه 8 اضافه شدند که در مقاله ویژگی های php 8 به آن خواهیم پرداخت .

php چیست

اکنون که روند تولد و تکامل زبان پی اچ پی را یاد گرفتید زمان آن میرسد تا ماهیت این زبان را دقیقا بررسی کنیم . اگر بخواهیم ساده صحبت کنیم ، php یک زبان برنامه نویسی است که در سمت سرور اجرا شده و نهایتا خروجی های آن در سمت کلاینت یا همان کاربر نمایش داده می شود . هدف استفاده از این زبان ، ساخت صفحات وب پویا است . این زبان یک زبان برنامه نویسی مفسری است .

اگر موضوع را ساده تر کنیم ، برای وجود داشتن یک وب سایت ، شما نیاز به 2 قسمت دارید . یک قسمت که ظاهر وب سایت شما است و کاربران نهایی و استفاده کنندگان سایت آن را مشاهده کرده و از امکانات سایت استفاده می کنند ، و بخش دوم قسمت مدیریت سایت که شما به عنوان مدیر ، قادر هستید تا مواردی همچون مطالب را که خوانندگان آن را مطالعه می کنند بنویسید ، یا محصولات خود را جهت فروش در سایت قرار دهید و یا به کاربران خود دسترسی های لازم را داده و لیست کامل آنها را مشاهده کرده ، درصورت لزوم کاربری را حذف یا ویرایش کنید .

این دو بخش ( بخش قالب سایت و بخش مدیریت ) لازم است تا به یکدیگر متصل شوند . به عبارتی وقتی شما در قسمت مدیریت سایت ، مطلبی را نوشتید ، لازم است تا این مطلب داخل سایت شما نمایش داده شود و دیگران نیز آن را مطالعه کنند . یا در حالتی دیگر ، اگر در داخل سایت شما و در قسمت کاربران ( فرانت اند ) یک فرم جهت ثبت نام در سایت وجود دارد ، زمانی که کاربر این فرم را تکمیل نموده و دکمه ثبت نام را کلیک کند ، لازم است تا این اطلاعات دریافت شده ، پردازش شوند و نهایتا در صورت صحیح بودن ( اعتبار سنجی ) داخل پایگاه داده وب سایت شما ذخیره شوند ، و شما نیز به عنوان مدیر سایت ، لیست این کاربران را مشاهده کنید .

پس در این قسمت عملا شاهد هستیم که یک پروسه برنامه نویسی باید در حال انجام باشد تا کاربران و همچنین مدیر سایت بتوانند از وب سایت استفاده کنند . تمامی این پروسه را میتوان به کمک زبان برنامه نویسی php اجرا و مدیریت کرد . زبان php همانطور که گفته شد یک زبان سمت سرور است ، پس برای اجرا شدن نیز به یک سرور نیاز دارد که موتور اجرای این زبان را پشتیبانی کرده و php بتواند داخل آن کار کند . یکی از بارز ترین نمونه پروژه هایی که میتوان با زبان پی اچ پی اجرا کرد ، پروژه بخش پنل مدیریت وب سایت ها است که امروزه پنل های مدیریت از پیش برنامه نویسی شده همچون وردپرس نیز وجود دارند . توجه داشته باشید که شما توسط زبان php نمیتوانید در ظاهر سایت تغییر ایجاد کنید و این زبان برای جان دادن به بخش هایی است که قبلا طراحی شده است .

اگر بازهم ساده تر بگوئیم ، وقتی یک طراح یا به عبارتی فرانت اند کار ، قالب سایت را به شکل استاتیک طراحی کرد ، هیچ کدام از المان ها همچون دکمه ، فرم و … کار نمی کنند و این وظیفه برنامه نویس است که آنها را داینامیک کند . این داینامیک سازی میتواند توسط زبان های مختلفی انجام شود که پی اچ پی یکی از آنها است . در حقیقت php سایت های استاتیک را به سایت های داینامیک تبدیل می کند .

این زبان به دلیل متن باز و همچنین رایگان بودن ، دارای فریمورک هایی قدرتمند همچون لاراول و سیمفونی و سیستم های مدیریت محتوایی همچون وردپرس است . این زبان یکی از محبوب‌ترین ها در سطح وب بوده و سهم بسیار زیادی در برنامه نویسی سمت سرور وب سایت ها دارد .

ویژگی های اصلی زبان برنامه نویسی پی اچی پی

زبان پی اچ پی دارای ویژگی های بسیاری است که مسبب افزایش محبوبیت آن است اما برخی ویژگی های اصلی این زبان بسیار شناخته شده هستند ، ازجمله این ویژگی ها میتوان اینگونه گفت :

  • زبان برنامه نویسی php یک زبان مفسری است یعنی کدهای نوشته شده توسط این زبان به شکل خط به خط اجرا می شوند و کل کد به یکباره پردازش و اجرا نمی شود
  • این زبان هم رایگان و هم متن باز است و به همین دلیل فریمورک ها و سیستم های مدیریت محتوای قدرتمندی توسط آن توسعه پبدا کرده است
  • PHP میتواند در پلتفرم های مختلفی مثل ویندوز ، لینوکس ، مکینتاش و… اجرا شود
  • این زبان یک زبان سطح بالا است و به دلیل نزدیک بودن به زبان انسان ، هم یادگیری و هم برنامه نویسی با این زبان بسیار ساده است
  • با توجه به قدرت و سادگی این زبان ، وب سایت های بسیار بزرگی همچون فیس بوک و … سهم بزرگی از وب را با زبان php در دستان خود گرفته اند
  • برای شروع کار با این زبان نیاز به ابزار های پیچیده نیست و میتوانید تنها با دو نرم افزار ، برنامه نویسی با این زبان را شروع کنید
  • برای کار با این زبان نیاز به خرید سرور یا هاست نیست و میتوان با شبیه ساز های سرور ، داخل کامپیوتر یا لپ تاپ با آن کدنویسی کرد
  • این زبان صرفا برای برنامه نویسی وب نیست و میتوان به کمک شبیه ساز های سرور ، نرم افزارهای داخل ویندوز ، لینوکس و مک را برنامه نویسی و اجرا کرد
  • با توجه به اینکه عموم کدهای سمت سرور مشابه هستند ، شما با یکبار برنامه نویسی اصولی ، میتوانید از کدهای خود در پروژه های بسیار زیادی با حداقل تغییرات استفاده کنید ، برخلاف بخش فرانت اند و طراحی که لازم است تمام قالب سایت را در پروژه های مختلف از صفر تا صد طراحی کنید

این موارد حداقل گزینه هایی هستند که میتوان به عنوان ویژگی های اصلی زبان برنامه نویسی پی اچ پی اشاره کرد . مهم ترین ویژگی این زبان که برای علاقمندان به یادگیری اهمیت دارد این است که این زبان سطح بالا است و برای مثال مواردی همچون تعریف متغیر و … در آن به سختی سایر زبان ها نیست و از این جهت نسبت به سایر زبان ها کمی بیشتر ترجیح داده می شود !

آپاچی چیست ؟

همانطور که گفته شد پی اچ پی یک زبان سمت سرور است و باید در بستر یک وب سرور اجرا شود . اما خود وب سرور باید یک نرم افزار داشته باشد تا بتوان توسط آن کار کرد . آپاچی یکی از سریعترین ، قابل اعتمادترین و ایمن‌ترین نرم افزارها است که روی سرورهای لینوکسی نصب و اجرا می شود . شما برای اجرای کدهای خود در سمت سرور ، نیازمند یک سرور یا بخشی از یک سرور به نام هاست هستید . تمامی درخواست هایی که به سمت سرور یا هاست ارسال می شود ، پردازش شده و نتیجه آن به شما بازگشت داده می شود . این پردازش ها و کل این فرآیند توسط نرم افزار وب سرور انجام خواهد شد که آپاچی یکی از نرم افزار های وب سرور است .

هنگامی‌که یک بازدید کننده قصد دارد صفحه‌ای را در وب سایت شما مشاهده کند، مرورگر وی درخواستی را به سرور شما ارسال می‌کند و Apache پاسخی را شامل تمام فایل های درخواست شده (متن، تصاویر و … ) را برمی‌گرداند .

پس آپاچی نرم افزاری است که روی سرور اجرا می‌شود و وظیفه اصلی آن ایجاد ارتباط بین سرور و مرورگرهای بازدید کنندگان وب سایت است . درخواست های زبان پی اچی پی را نیز میتوان در بستر این نرم افزار وب سرور کنترل کرد . در مقالات کامل تر به تفسیر دقیق وب سرورها و همچنین آپاچی خواهیم پرداخت .

MySQL چیست و چه ربطی به php دارد ؟

تا اینجا فهمیدیم که اگر یک سایت استاتیک داشته باشیم ، برای ما بسیار سخت است که آن را کنترل کنیم . اولا استفاده از بخش هایی همچون ثبت نام ، ورود ، سبد خرید و … در سایت های استاتیک به هیچ عنوان مقدور نیستند اما قسمت هایی همچون مقالات را میتوانید با بازکردن فایل های html و قرار دادن مطالب به شکل دستی انجام دهید . این کار عملا و منطقا درست نیست و امروزه هیچ وب سایتی به این شکل کار نمی کند .

به کمک زبان برنامه نویسی php ، ابتدا کدهایی در بخش مدیریت سایت قرار خواهند گرفت که مدیر سایت بتواند مطالب را بنویسد . پس از اینکه مطالب نوشته شد ، لازم است تا این مطالب در محلی ذخیره شوند ، چرا که بعدا باید داخل سایت نمایش داده شوند . اینجاست که پروژه شما به یک پایگاه داده و محل ذخیره سازی اطلاعات نیاز دارد .

زبان php باید به نوعی عمل کند که مطالب را با تمام جزئیاتی که ممکن است شامل محتوای کامل مطلب ، عنوان مطلب ، تصویر ، نام نویسنده و … باشد را به کمک دستورات ذخیره در پایگاه داده که ممکن است زبان های مختلفی از جمله SQL باشد را در پایگاه داده هدف ذخیره کند . یکی از بهترین پایگاه داده ها که با زبان php سازگاری بالایی دارد پایگاه داده MySQL است که زبان برنامه نویسی برای این پایگاه داده SQL نام دارد .

خب پس از اینکه برنامه نویسی لازم جهت ذخیره مطالب نوشته شده توسط مدیر سایت را در پایگاه داده ذخیره کردیم ، اکنون لازم است تا لیست همین مطالب را با جزئیات کامل در گام اول به خود مدیر سایت نمایش دهیم . در این قسمت نیز php با دستورات اس کیو ال ترکیب شده ، و اطلاعات ذخیره شده در مرحله قبلی را دریافت و در قالب کدهای اچ تی ام ال نمایش خواهد داد . نهایتا برای اینکه این مطالب را در داخل قالب اصلی سایت برای کاربران نیز نمایش دهیم ، باید از ترکیب دستورات php و SQL استفاده کرده و به دیتابیس پروژه متصل شویم تا مطالب نوشته شده را تحت شرایط دلخواه ، داخل سایت به خوانندگان و کاربران نمایش دهیم . این اساس کار MySQL و پایگاه داده است .

پایگاه داده های زیادی علاوه بر MySQL وجود دارند برای مثال مانگو دی بی ، که MySQL سازگارترین پایگاه داده با پی اچ پی است . در داخل پایگاه داده جداول مختلفی وجود دارند که بسته به نوع پروژه شما ایجاد خواهند شد . برای مثال یک جدول برای ذخیره اطلاعات کاربران سایت ، یک جدول برای ذخیره اطلاعات مطالب ، یک جدول برای ذخیره اطلاعات محصولات و … پس در داخل هر دیتابیس ، تعدادی جدول وجود دارد . در داخل هر جدول نیز تقسیم بندی هایی وجود دارند که به آنها فیلد گفته می شود ، یا به عبارتی ستون . برای مثال برای جدول کاربران میتوان فیلد های نام ، نام کاربری ، شماره ملی ، شماره تماس و … را بسته به پروژه درنطر گرفت .

یا برای مثال جهت بخش محصولات میتوان فیلدهای ، نام محصول ، توضیحات ، تصویر ، دسته بندی ، قیمت ، تعداد فروش ، تعداد دیدگاه ها و … را ایجاد کرد . هر فیلد انواع مختلفی دارد که در این مقاله موضوع بحث نیست و در مقاله مربوط به MySQL به شکل دقیق به بررسی آنها خواهیم پرداخت .

رقبای php

همانطور که میدانید زبان های طراحی و برنامه نویسی بسیار زیاد هستند اما همواره شناخته شده ترین آنها در دنیای روز کاربرد دارند . از جمله رقبایی که میتوان برای پی اچ پی معرفی کرد زبان قدرتمند پایتون و همچین Asp.net می باشند . اینکه بگوئیم کدام زبان خوب است ، کدامیک قدرتمند است و کدامیک ارزش بیشتری برای یادگیری دارد ، غیر ممکن است ، چراکه هر زبان ویژگی ها ، مزایا و معایب خود را دارد اما برای شروع باید از یک زبان استارت زد . این زبان میتواند هر زبانی باشد ، اما از جهت سادگی ، و صدالبته کاربرد خوب ، میتوانید از پی اچ پی شروع کنید .

برای یادگیری پی اچ پی باید از کجا شروع کرد ؟

مطمئنا تا این قسمت مقاله متوجه شدید که وظیفه php در طراحی و برنامه نویسی یک وب سایت چیست ! اما برای اینکه شما شروع به یادگیری این زبان کنید ، راه سختی در پیش ندارید . از آنجایی که برای نمایش خروجی ها توسط این زبان باید داخل کدهای اچ تی ام ال نیز کار کنید ، پس شناخت کامل به زبان اچ تی ام ال لازم است . توجه داشته باشید که یادگیری html بسیار ساده است و میتواند در عرض کمتر از 2 روز به این زبان نشانه گذاری مسلط شوید .

اگر قصد داشته باشید تا یک مسیر بهتر را در این زمینه طی کنید ، میتوانید از مسیر html ، سپس css مقدماتی و نهایتا php اقدام کنید تا شناخت نسبی نیز به بخش های طراحی داشته باشید . البته اگر با یادگیری کامل بخش فرانت اند به سراغ بخش بک اند و برنامه نویسی بروید ، میتوان گفت نور علی نور ! در اینجا بد نیست اشاره کنیم که چون وب سایت متشکل از دو قسمت فرانت اند و بک اند است ، به اشخاصی که با زبان های طراحی کار کرده و قالب وب سایت را طراحی می کنند فرانت اند کار ، و به اشخاصی که با زبان های برنامه نویسی سمت سرور ، که گاها زبان های بک اند نیز گفته می شوند کار می کنند ، بک اند کار می‌گویند . بنابراین شما با یادگیری کامل زبان برنامه نویسی php یک بک اند کار خواهید بود .

منابع آموزشی پی اچی پی

اگر تصمیم خود را برای شروع یادگیری این زبان برنامه نویسی گرفتید ، بد نیست تا بهترین منابع آموزشی مرتبط با این زبان را نیز بشناسید . نکته اول در مورد شروع یادگیری هر زبان برنامه نویسی این است که آموزش های ویدئویی همیشه مسیر شما را بسیار راحت تر می کنند و میتوانید نتایج سریع تری را داشته باشید . اما آموزش های ویدئویی اکثرا غیر رایگان هستند و بنابراین افراد تازه کار به سراغ منابع آموزشی متنی خواهند رفت .

اول از همه اطلاع داشته باشید که پی اچی یک وب سایت رسمی به نام php.net دارد ( سایت اصلی زبان پی اچ پی ) که مرجع اصلی دانلود این زبان است . اما چرا دانلود ؟؟ بله شما برای اینکه کدهای php را در داخل سیستم خود اجرا کنید ، ابتد باید این زبان را داخل سیستم نصب نموده و به آن ( سیستم ) معرفی کنید تا کدهای شما در این زبان پردازش شوند و خروجی های مدنظر را مشاهده کنید . اما نرم افزارهایی نیز هستند که این کار را برای شما ساده خواهند نمود و در ادامه معرفی خواهیم کرد .

اگر شما وارد وب سایت php.net شوید ، و یک فرد تازه کار باشید ، به هیچ عنوان داکیومنت این وب سایت را درک نخواهید کرد چرا که این سایت به شکل متنی بوده و داکیومنت اصلی این زبان است که صرفا کلیات هر بخش را به همراه مشتقات یک دستور توضیح داده است . اما برای آموزش هایی ساده تر در زمینه منابع متنی میتوانید از وب سایت W3Schools و بخش پی اچ پی که در این لینک قابل دسترس است ، یادگیری را آغاز کنید .

اگر به منابع آموزشی ویدئویی نیز اشاره کنیم ، در سایت هایی همچون یوتیوب ، منابع انگلیسی ( درصورتی که به زبان انگلیسی تسلط دارید ) از جمله منابع بسیار خوب جهت یادگیری هستند . نهایتا در وب فارسی و کشور خودمان نیز وب سایت های بسیاری وجود دارند که هرکدام با زحمت فراوان دوره هایی را جهت انتقال دانش به علاقمندان تهیه و تنطیم نموده‌اند . وب سایت سئو نود یعنی وب سایت ما نیز از جمله مجموعه های آموزشی است که دوره آموزش جامع php بصورت جامع و پروژه محور را تحت عنوان نابغه php برای علاقمندان به یادگیری این زبان منتشر نموده که میتوانید تنها با یکبار شرکت در این دوره و انجام تمرینات لازم ، خود را یک مهندس زبان پی اچ پی بدانید .

مزیت های یادگیری زبان برنامه نویسی php

خب اکنون بعد از اینهمه حرف و حدیث ، این سوال پیش خواهد آمد که اگر php را یادبگیرم ، در بازار کار چقدر درآمد خواهم داشت و در چه زمینه هایی میتوانم فعالیت داشته باشم ؟ همانطور که گفته شد php یک زبان متن باز و رایگان است ، و همین امر سبب شده تا ابزار های مختلفی بر پایه این زبان توسعه پیدا کند . اولین گزینه وجود فریمورک هایی همچون لاراول ، سیمفونی یا زند است که برنامه نویسی با این زبان را ساده خواهند کرد . اکنون بسیاری از شرکت های برنامه نویسی نیازمند برنامه نویس مسلط به لاراول هستند که این یک فرصت شغلی مناسب برای شما خواهد بود .

علاوه بر فریمورک ها ، سیستم های مدیریت محتوایی همچون وردپرس نیز بر پایه این زبان توسعه داده شده که شما با دانش زبان php ، می توانید اقدام به برنامه نویسی قالب ها و افزونه های اختصاصی وردپرس نمائید . باتوجه به توسعه استفاده از وردپرس ( بیش از 40% سایت های امروزی با وردپرس هستند ) به این ترتیب هم میتوانید در شرکت های طراحی سایت ، پروژه های اختصاصی را برنامه نویسی کنید و هم اینکه قالب و افزونه های خود را برنامه نویسی نموده و در سایت های فروش قالب و افزونه ایرانی یا خارجی به طیف بسیاری از مشتریان بفروشید . انجام پروژه های دانشجویی ، پروژه های تحت ویندوز نیز از جمله ساده ترین و ابتدایی ترین پروژه هایی هستند که میتوانید با این زبان روی آنها کار کنید . پس میتوان تنها با یادگییری زبان php ، به چندین فریمورک و چندین CMS از جمله وردپرس که در حال حاصر بخش زیادی از بازار را در دست دارد تسلط پیدا کنید .

ابزار های لازم برای شروع کار با php

همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد ، برای شروع کار با زبان php شما به حداقل نرم افزار ها نیاز دارید . شما برای شروع ، نیاز به یک نرم افزار ویرایشگر متن ، یک مرورگر و یک سرور دارید . نرم افزار ویرایشگر متن میتواند نوت پد ویندوز ، ویژوال استودیو کد ، نت بینر ، پی اچ پی استورم و … باشد که استفاده از ویژوال استودیو کد و php storm توصیه می شود . مرورگر وب نیز درتمامی سیستم عامل ها وجود دارد که کروم و فایرفاکس مناسب هستند . نهایتا سرور ، که اگر شما در داخل سیستم خودتان کدنویسی می کنید نیاز به خرید سرور یا هاست ندارید و میتواید سرور را به شکل مجازی داخل سیستم خودتان شبیه سازی کنید تا از منابع سیستم شما به عنوان منابع سرور استفاده شود .

نرم افزار هایی همچون Xampp و یا Wamp نرم افزارهایی هستند که هم وب سرور ، هم پایگاه داده Mysql و هم زبان php را برای شما داخل سیستم ایجاد خواهند کرد و میتوانید تا زمان به اتمام رسیدن پروژه و انتقال سایت بر روی بستر اینترنت ، داخل سیستم خودتان با کدها کار کنید . پس صرفا با دانلود دو نرم افزار می توانید یادگیری و کدنویسی را شروع کنید .

معروف ترین وب سایت هایی که با زبان پی اچ پی کار می کنند

برای اینکه قدرت زبان php را بخوبی درک کنید ، شاید شناخت چند نمونه از وب سایت های معتبر که با این زبان برنامه نویسی شده است ، حقیقت موضوع را مشخص کند . اکثر سایت های آموزشی کشور ، حتی سئو نود ، بر پایه زبان php کار می کنند . اما سایت های معروفی همچون دیجی کالا و آپارات ، که در راس پربازدید ترین سایت های کشور هستند از این هسته استفاده می کنند . وب سایت های خارجی نیز همچون فیسبوک ، یاهو ، ویکی پدیا ، شبکه احتماعی Tumblr و … نیز بر روی این هسته سوار هستند . میتوانید با یک سرچ ساده در نت ، لیست عظیمی از سایت های با هسته پی اچ پی را مشاهده کنید .

سخن پایانی

در این بخش یک سخن دوستانه با همه شما عزیزان داریم . اگر شما تصمیم دارید تا از طریق برنامه نویسی و یا طراحی سایت به درآمد برسید ، باید قبل از هرچیزی بازار کار هدف و نیاز جامعه را شناسایی کنید . زمانی که سیستم هایی همچون وردپرس امروزه بسیاری از سایت ها را در دست گرفته‌اند ، وب سایت های بزرگی همچون دیجی کالا ، هسته خود را از Asp.net به php تغییر می دهند ، و همچنین با یادگیری زبان پی اچ پی می توانید هم به وردپرس ( قالب نویسی ، پلاگین نویسی ، مدیریت و عیب یابی ) ، هم به لاراول و هم به برنامه های سیستمی مسلط شوید ، با یک تیر چندین نشان را هدف قرار خواهید داد پس عاقلانه تر است که یادگیری زبان های برنامه نویسی بک اند را با php شروع کنید . اما اینکه از مزیت ها ، خصوصیات و معایب هر زبان صحبت کنیم و یکی از آنها را برتر جلوه دهیم ، کاری کاملا غیر حرفه‌ای است . جهت یادگیری هوشمندانه ، دقیق و ساده تر این زبان نیز میتوانید در دوره نابغه php وب سایت ما شرکت کنید .

 

امید قدیمی

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

چگونه با کمترین هزینه میتوان یک سیستم خانگی یا لپ تاپ را برای شروع برنامه نویس خریداری کرد ؟ معرفی حداقل مشخصات سیستم هایی که با خریدآنها میتوانید به سادگی برنامه نویسی را شروع کنید .

0 284

ساده ترین روش برای ساخت صفحه ورود و ثبت نام توسط زبان php و html ! یکی از پروژه های پایه در دنیای برنامه نویسی که یادگیری آن برای شروع راه لازم است .

2 519
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است
آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود
کانال آپارات سئو نود چنل یوتیوب سئو نود