شخصی سازی صفحه ورود وردپرس
مقالات وردپرسساده ترین روشی که میتوانید صفحه ورود به بخش پیشخوان وردپرس را شخصی سازی کنید . شخصی سازی فرم ورود ، تصویر پس زمینه ، چیدمان و ... تنها در عرض چند دقیقه !
شخصی سازی صفحه ورود وردپرس تنها در 5 دقیقه ! هر مدیر سایتی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکند مطمئنا هربار که وارد بخش مدیریت سایت خود می شود ، صفحه ورود به پنل مدیریت که شامل نام کاربری و کلمه عبور است را مشاهده خواهد کرد . این صفحه به شکل پیش فرض در آدرس wp-login.php قرار دارد که پس از آدرس دامنه اصلی با وارد کردن آدرس این صفحه ، فرم ورود به سایت را مشاهده خواهید کرد ( البته اگر جهت افزایش امنیت آدرس این صفحه تغییر نکرده باشد ) .
فرمی که جهت ورود به پنل مدیریت یا همان پیشخوان وردپرس طراحی شده است ، دارای امنیت برنامه نویسی در سطحی بالا است اما ظاهر چندان جالبی ندارد و یک صفحه ساده با دو ورودی نام کاربری و کلمه عبور ، یک دکمه جهت ورود و یک گزینه ” مرا بخاطر بسپار ” است . اگر تمایل دارید تا کمی در ظاهر این صفحه تغییرات ایجاد کنید ، میتوانید به چندین روش این کار را انجام دهید که ساده ترین حالت برای افراد مبتدی ، استفاده از افزونه است . افزونه های زیادی برای انجام تغییرات در صفحه ورود وردپرس وجود دارد که در این بخش به چندمورد از آنها اشاره کرده و یکی از آنها را به عنوان نمونه آموزشی خدمتتان توضیح خواهیم داد .
برای شخصی سازی صفحه ورود وردپرس میتوانید از دو افزونه خوب استفاده کنید :
- افزونه Theme My Login
- افزونه Login Press
هردو این افزونه ها به شکل رایگان در مخزن وردپرس در دسترس هستند اما نسخه های پیشرفته یا اصطلاحا Pro نیز دارند ، که برنامه نویسان اقدام به شخصی سازی بیشتر و افزودن برخی امکانات اضافی به این افزونه ها نمودهاند و در صورت تمایل میتوانید نسخه هایی با امکانات بیشتر را خریداری کنید اما اگر هدف شما صرفا کمی شخصی سازی و ایجاد تغییر در صفحه ورود وردپرس است ، میتوانید از نسخه های رایگان به راحتی استفاده کنید .
افزونه شخصی سازی صفحه ورود وردپرس Login Press
در این مقاله به توضیح روند کاری افزونه Login Press خواهیم پرداخت
برای دریافت این افزونه میتوانید به این لینک مراجعه کرده و افزونه را به شکل رایگان دریافت کنید . نصب این افزونه بسیار ساده است و میتوانید به روش های مختلفی که در مقالات قبل توضیح داده شده است ، پلاگین مدنظر را نصب کنید . پس از نصب افزونه یک منو تحت عنوان Login Press در بخش پیشخوان وردپرس ظاهر می شود . این افزونه دارای 5 قسمت : setting و customize و help و import/export و Add-Ons است . شما میتوانید این افزونه را با حداقل تنظیمات اجرا کنید .
- بخش setting
مهم ترین تنظیماتی که در بخش setting با آنها سروکار دارید :
- قسمتی تحت عنوان Session Expire وجود دارد که زمانی به دقیقه را باید داخل آن تنظیم کنید که اگر فعالیتی داخل بخش پیشخوان انجام نشد ، کاربر از حساب کاربری خود به شکل اتوماتیک خارج شود
- در بخش Auto Remember Me : اگر این گزینه را فعال کنید ، گزینه مرا بخاطر بسپار در فرم ورود به شکل پیشفرض فعال خواهد بود
- در بخش Custom Password Fields : اگر این گزینه فعال باشد ، کاربران هنگام ثبت نام می توانند رمز عبور خود را تنظیم کنند و نیازی به ارسال رمز عبور ازطریق ایمیل وجود ندارد
- در بخش Login Order : شما می توانید این اجازه را به کاربران خود بدهید که تنها با استفاده از نام کاربری و یا ایمیل در سایت شما وارد شوند
- Reset Default Settings : با استفاده از این گزینه می توانید تنظیمات پیش فرض افزونه را بازنشانی کنید
- Remove Settings on Uninstall : اگر این گزینه را فعال کنید، با حذف افزونه ، تمام تنظیمات آن نیز حذف می شود
- قسمت customize
با کلیک روی گزینه customize وارد بخش شخصی سازی خواهید شد . در این قسمت در حقیقت شما داخل بخش سفارشی سازی قالب و قسمت شخصی سازی صفحه ورود شدهاید . این بخش تنظیمات بسیار ساده تری دارد و میتوانید به صورت نمایشی ، هربخشی که نیاز دارید را شخصی سازی کنید .
( تصویر بالا مربوط به نسخه های قبلی افزونه است که در نسخه فعلی امکانات بیشتری اضافه شده و در ادامه توضیح داده شده است ) اگر با کلیک بر روی این گزینه به یک صفحه 403 منتقل شدید نگران نباشید ! میتوانید از بخش نمایش در داشبورد وردپرس ، وارد قسمت سفارشی سازی شده و سپس در سمت راست صفحه وارد قسمت Login Press شوید . در این قسمت میتوانید تنظیمات چند بخش مختلف را کنترل کنید . در سمت چپ صفحه باید پیش نمایش صفحه ورود خود را مشاهده کنید . درصورتی که صفحه ورود را مشاهده نمی کنید بازهم نگرانی ندارد ، چراکه میتوانید یک پنجره Incognito داخل مثلا کروم باز کرده و سپس وارد صفحه ورود به مدیریت شوید تا تغییرات اعمال شده را در قالب خروجی مشاهده کنید . بخش هایی که برای شخصی سازی قسمت Login Press درنظر گرفته شده است به شرح زیر است :
- Themes
- Logo
- Background
- Customize Login Form
- Customize Forget From
- reCaptcha
- Button Beauty
- Error Message
- Welcome Message
- Form Footer
- Google Fonts
- Custom Css/Js
هرکدام از این بخش ها تنظیمات سادهای دارند و شما بدون دانش اولیه نیز میتوانید این تنظیمات را روی صفحه ورود خود اعمال نمائید ، اما با این وجود تمامی بخش ها را خدمتتان توضیح خواهیم داد .
- Themes
در بخش Themes که پایه و اساس بخش های دیگر است ، میتوانید نمونه های مختلفی از چیدمان صفحه ورود را مشاهده کنید . حدود 20 تمپلیت با طراحی های مختف در این صفحه وجود دارد . برای مثال در حالتی ، فرم ورود در سمت چپ صفحه و یک تصویر زیبا در سمت راست صفحه قرار دارد . یا در حالتی دیگر ، فرم در وسط صفحه قرار داشته و یک تصویر بزرگ در پشت آن قرار دارد ( برخی نمونه ها در این صفحه قابل مشاهده هستند ) . به این ترتیب میتوانید اولین ساختار برای صفحه ورود را تنظیم کنید . ( البته اکثر تمپلیت ها قفل بوده و نیازمند تهیه نسخه پرو هستند )
- Logo
در این قسمت میتوانید لوگو پیشفرض وردپرس که در صفحه ورود در بالای فرم نمایش داده می شود را تغییر داده و لوگوی مربوط به برند خودتان را قرار دهید . همچنین توسط ویژگی هایی همچون Width و Height میتوانید طول و عرض تصویر را تنظیم کنید . میتوانید این لوگو را از داخل رسانه وردپرس آپلود کرده و یا حتی از یک آدرس اینترنتی برای قراردادن تصویر استفاده کنید . همچنین میتوانید عنوان صفحه یا همان Title را نیز از این بخش تغییر دهید بری مثال در صفحه ورود به عنوان Title بنویسد : ورود به داشبورد مدیریت سئو نود .
- Background
در این قسمت میتوانید تعیین کنید که پس زمینه صفحه ورود یک رنگ ساده باشد ، تصویر یا ویدئو ! برای هرکدام از این موارد میتوانید گزینه فعال سازی را کلیک کرده و تصویر یا ویدئو را انتخاب کنید . چند مورد از تصاویر این قسمت پیشفرض هستند اما میتوایند تصاویر بیشتری را نیز از سیستم خودتان بارگذاری کنید .
- Customize Login Form
در این قسمت چندین گزینه مختلف وجود دارد ، اولین گزینه Enable Form Transparency است که اگر این مورد را فعال کنید ، پس زمینه سفید رنگ فرم ورود ، به شکل شیشهای تغییر کرده و تقریبا رنگی نخواهد داشت در این صورت برخی دیگر از تنظیمات که در ادامه وجود دارد همچون Form Radius و Form Shadow به شکلی مناسب قابل مشاهده نخواهند بود . عرض و ارتفاع فرم ورود ، رنگ پس زمینه فیلد های ورودی و همچنین رنگ و اندازه فونت لیبل های فرم از این قسمت قابل کنترل است .
- reCaptcha
این قسمت در نسخه پرو قابل فعال سازی است و امکان قراردادن کپچای گوگل را داخل فرم فراهم خواهد کرد
- Button Beauty
این بخش مربوط به تنظیمات دکمه داخل فرم است . تنظیماتی همچون عرض و ارتفاع دکمه ، رنگ پس زمینه ، رنگ متن دکمه ، میزان خمیدگی ، رنگ حاشیه ، اندازه حاشیه ، سایه و … همگی از این بخش قابل کنترل و تغییر هستند .
- Error Message
در این قسمت میتوانید متن خطاهای صفحه ورود را تغییر دهید ،برای مثال اگر نام کاربری نادرست وارد شده باشد ، متن پیشفرض آن را به این شکل تغییر دهید ” بخشی از اطلاعات شما نادرست وارد شده است ” .
- Welcome Message
در این بخش نیز میتوانید پیغام هایی که در هر صفحه نمایش داده می شود را تنظیم کنید برای مثال در صفحه ورود میتوانید پیغام ” به بخش مدیریت خوش آمدید ، با وارد کردن اطلاعات وارد شوید ” را تنظیم کنید .
- Form Footer
در انتهای فرم ورود دو بخش وجود دارد که قسمت اول مربوط به فراموشی رمز است و قسمت دوم یک لینک که شما را به صفحه اصلی سایت بازگشت خواهد داد و در این بخش میتواند اولا نمایش یا عدم نمایش این قسمت ها را تنظیم کنید و همچنین رنگ و متن و برخی ویژگی ها دیگر را نیز تنظیم نمائید .
- Google Fonts
این قسمت برای استفاده ار فونت های گوگل است که در نسخه پرو قابل فعال سازی است .
- Custom Css/Js
اگر به کدنویسی فرانت اند در بخش Css و همچنین Js تسلط دارید ، میتوانید از این قسمت برخی ویژگی های نمایش فرم را تغییر داده و این تغییرات را توسط کدهای استایل یا جی کوری یه فرم اعمال کنید . برای مثال شاید علاقمند باشید تا ارتفاع ورودی های نام کاربری و رمز عبور را تغییر دهید و این گزینه در تنظیمات فرم وجود ندارد . در اینصورت میتوانید خودتان با نوشتن کدهای Css در این بخش ، ویژگی ها مدنظر را تغییر دهید .
پس از این بخش ها ، چند گزینه دیگر در منو اصلی افزونه وجود دارد که شامل گزینه های help و import/export و Add-Ons هستند .
- بخش help
در این قسمت برخی راهنمایی ها جهت استفاده بهتر از افزونه خدمت شما توضیح داده شده است .
- بخش import/export
در این بخش میتوانید تنظیمات فعلی که روی افزونه قرار گرفته است را به عنوان یک فایل خروجی در سیستم خود ذخیره کرده و سپس داخل سایت یا پروژه دیگری که از این افزونه استفاده می کند توسط گزینه Import وارد کنید .
- بخش Add-Ons
این بخش مربوط به افزونه های جانبی پلاگین لاگین پرس است که برخی از این افزونه ها رایگان و برخی غیررایگان هستند و میتوانید بسته به نیاز خود از آنها استفاده کنید .
همانطور که بالاتر اشاره شد افزونه های دیگری نیز جهت شخصی سازی صفحه ورود وردپرس وجود دارند که میتوانید در مورد آنها داخل مخزن وردپرس جستجو کنید و همگی آنها تقریبا تنظیماتی ساده دارند و میتوانید در کمتر از چند دقیقه ، ظاهر بخش ورود به پیشخوان را به کل تغییر دهید . روش های برنامه نویسی به نسبت روش استفاده از پلاگین نیاز به زمان بیشتری دارد اما در این حالت ( در روش کدنویسی ) بار موجود روی سیستم شما بسیار کمتر است چرا که شخصی سازی هایی که با کدنویسی انجام شوند به دلیل استفاده از فایل های Css و همچنین Js خود وب سایت ، بسیار سبک تر و سریع تر خواهند بود .
امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
چگونه در طراحی قالب های وردپرس ، میتوانیم طرح های مجزا و متفاوت برای صفحات برچسب انجام دهیم تا برچسب های خاصی را با دیزاین های متفاوت نمایش دهیم ؟!
گاها لازم است تا داخل وردپرس یک آیتم منو ایجاد کنید که فاقد لینک به صفحه یا محتوای خاصی باشد ، در این مقاله تنها در چندخط ، روش ساخت این مدل منوها را یاد خواهید گرفت .