بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
کد تخفیف اختصاصی دوره نابغه سئو پلاس : seoplus50

چه چیزهایی پس از طراحی سایت باید به مشتری تحویل داده شود

مقالات طراحی سایت

پس از اینکه یک وب سایت طراحی شد ، کدام اطلاعات و مستندات باید تحویل کارفرما شود تا پروژه به شکل کامل به انجام برسد؟ مهم‌ترین موارد را در این مقاله کوتاه مطالعه کنید .

0 35
چه چیزهایی پس از طراحی سایت باید به مشتری تحویل داده شود

پس از اینکه سایت را طراحی و در هاست و دامین مشتری آپلود کردید ، چه مواردی را باید به کارفرمای خودتان تحویل دهید ؟ اول از هرچیزی باید بدانید که یک پروژه موفق باید یک قرارداد درست و اصولی داشته باشد و تمامی موارد لازم ازجمله پرداخت ها ، تحویل اطلاعات سایت ، رنگ سازمانی ، امکانات بخش برنامه نویسی ، سیستم مدیریت محتوا و … دقیقا در قرارداد و پیوست امکانات ، درج شود .

یکی از مهم ترین بندهایی که باید در قرارداد قید شود قسمت مربوط به تحویل اطلاعات سایت یا همان یوزرنیم و پسورد ها به کارفرما است . یکی از موارد بسیار مهم در موضوعات هاست و دامنه این است که دامنه و هاست بنام چه کسی و با مشخصات چه کسی خریداری شده و ثبت گردیده است .

اگر قصد دارید تا اصولی فعالیت کنید ، اساسا باید دامنه و هاست ، نماد اعتماد ، درگاه پرداخت و سایر موارد که نیاز به احراز هویت دارند ، با کدملی ، شماره موبایل و اطالاعات کلی کارفرما تهیه شود ، هرچند که اطلاعات مربوط به حساب های کاربری این وب سایت ها نیز در اختیار مجری پروژه باشد بازهم بهتر است که تمامی ثبت نام ها و احراز هویت‌ها توسط اطلاعات خود کارفرما انجام شود . در اینصورت هم بارهای حقوقی از سمت مجری پروژه برداشته می‌شود و هم اینکه نهایتا نیازی به انتقال مالکیت و دردسرهای همراه آنها نیست .

خب اکنون اینگونه تصور کنیم که کارفرما با رضایت خود و طبق قوانین درج شده در قرارداد ( حتما در قرارداد درج شود که قراردادن اطلاعات حقیقی یا حقوقی و همچنین مدارک مربوط به آنها ، با رضایت کامل کارفرما و جهت تسهیل در امور اجرایی سایت انجام می‌گیرد ) توسط مجری طرح خریداری شده است ، اکنون سایت طراحی شده و روی دامنه و هاست آپلود شده است و اگر طبق شرایط درج شده در قراداد ، تسویه حساب ها یا کارهای لازم جهت ارائه اطلاعات به کارفرما انجام شده است ، باید دید چه مواردی در اختیار کارفرما باید قرار گیرد ؟

نام کاربری و کلمه عبور سایت اصلی و وب سایت های فرعی

مسلما در ابتدا لازم است تا نام کاربری ، پسورد و آدرس صفحه ورود به مدیریت سایت اصلی در اختیار کارفرما قرار گیرد تا کارفرما بتواند محتوای سایت خود را مدیریت کند . منظور از سایت های فرعی نیز ، سایت هایی هستند که از آنها جهت خدماتی همچون خرید هاست و دامنه استفاده می‌کنیم . وب سایت هایی که باید اطلاعات کامل همچون نام کاربری و کلمه عبور و سایر موارد لازم از آنها در اختیار کارفرما قرار گیرد : اطلاعات سایت nic.ir درصورت خرید دامنه ایران ، اطلاعات سایتی که دامنه های غیر از ir از آن خریداری شده است ، اطلاعات سایتی که خدمات میزبانی یا همان هاست از آنجا تهیه شده است ، اطلاعات سایت هایی همچون نماد اعتماد ( درصورتی که برای فروشگاه نماد اعتماد اخذ شود ) اطلاعات سایت ارائه کننده خدمات درگاه بانکی ( درصورت اخذ درگاه واسط یا مستقیم ) و درکل اطلاعات سایر وب سایت هایی که بسته به پروژه ، از آنها برای وب سایت کارفرما خدماتی دریافت شده است .

پس در این مرحله میتوان گفت کارفرما به تمامی بخش های مدیریت هاست ، دامنه ، نماد اعتماد ، درگاه بانکی ، لوگو سامان دهی و … به شکل کامل دسترسی دارد و میتواند درصورت نیاز ، تغییرات مدنظر را داخل آنها انجام دهد و حرفی برای گفتن نیست !

البته دقت کنید که برخی از شرکت ها ضمن نگهداری این اطلاعات نزد خودشان ، با دریافت هزینه اضافی ، این اطلاعات را به کارفرما ارائه می‌کنند که البته این کار درصورت توضیح ندادن در قرارداد ، کاملا خلاف قانون است و کارفرمار میتواند شکایات لازم را انجام داده و پیگیری کند .

لذا همانطور که در ابتدا گفته شد باید هنگام عقد قرارداد دقت کنید که چه مواردی در قرارداد شما درج شده و حین یا پس از انجام کار ، باید چه مواردی را گام به گام پیش برد . معمولا اختلافات زیادی در مرحله تحویل اطلاعات سایت به کارفرما وجود دارد که لذا باید یک قرارداد درست بین کارفرما و مجری تنظیم شود .

برای اینکه این مورد بسیار تمیز و مستند باشد ، میتوان از یک فایل اکسل کمک گرفته و اطلاعات مربوط به هر قسمت را داخل آن وارد کنید تا نهایتا هم خودتان یک نسخه از اطلاعات کارفرما را داشته باشید که درصورت از دست رفتن ، با رعایت تعهد به حفظ امانت ، خدمت او ارائه کنید و هم اینکه تمامی اطلاعات کارفرما در داخل یک فایل به شکل سروسامان دار در دسترس باشد . این کار توسط طراحان سایت حرفه‌ای همیشه انجام می‌شود .

مستندات و آموزش های مروبط به کار با وب سایت

مطمئنا کارفرمای شما بعنوان یک صاحب وب سایت باید توانایی کار با سایت خودش را داشته باشد . این فرآیند بصورت برنامه نویسی نیست و تمامی کارها بصورت وب مستری ( مدیریت ) انجام خواهد شد لذا از این جهت ساده تر است . مجری طرح درصورتی که آموزش هایی از پیش ضبط شده برای سیستم تحویلی را داشته باشد ، میتواند این ویدیو های آموزشی را در اختیار کارفرما قرار دهد و یا اگر سیستم متفاوتی را به کارفرما تحویل داده است ، ویدیوهای آموزشی لازم را برای کارفرما ضبط و تدوین کند .

اما اگر در قرارداد ، آموزش بصورت حضوری درج شده باشد ، لازم است تا در طی جلسات آموزشی لازم ، مجری روش استفاده از سایت تحویلی را آموزش دهد که مجدد تاکید داریم بستگی به قرارداد دارد . درکل کارفرما لازم است تا به نحوه کار وب سایت خود آشنا باشد . که روش ارائه این آموزش ها میتواند ویدیویی ، کتبی و یا شفاهی باشد . آموزش های ویدیویی به این دلیل که همیشه در اختیار شما قرار خواهند گرفت ، زمانی که دچار مشکل شوید میتوانید به سادگی به آنها سرزده و رفع اشکال نمائید .

تاییدیه کتبی و درج تحویل کار در قراداد

این مورد بسیار مهم است چرا که نشان خواهد داد شما پروژه را طبق قرارداد برای کارفرمای خود انجام داده و به شکل کامل به او تحویل داده‌اید . متاسفانه بسیاری از مجریان ، این مورد را درنظر ندارند و اینگونه تصور می‌کنند که با تسویه حساب کلی و راحت شدن خیال خودشان درمورد تحویل سایت کارفرما و بسته شدن حساب کتاب ها ، کار تمام است اما باید به شکل دو طرفه ، در هردو نسخه قرارداد ، ذکر شده و مهر و امضا شود که سایت طبق قرارداد در این تاریخ ( تاریخ تحویل کامل ) طبق تعهد به شکل کامل به همراه تمامی مستندات و موارد لازم برای کارفرما ، تحویل شده است .

پشتیبانی نرم افزاری

یکی از مواردی که پس از تحویل سایت لازم است تا از طرف مجری طرح باتوجه به قرارداد عقد شده انجام شود ، پشتیبانی نرم افزاری است . باتوجه به اینکه شما بعنوان مهندس و مجری طرح ، سایت را به کارفرما تحویل داده‌اید ، باید مدت زمانی را جهت پشتیبانی و جلوگیری از مشکلات احتمالی که باتوجه به بروزرسانی های سیستمی ممکن است اتفاق افتد ، درنظر داشته باشید .

در برخی قراردادها این پشتیبانی فنی و نرم افزاری تا یکسال یا شش ماه رایگان است و بعد از آن لازم است تا قرارداد پشتیبانی با شرکت طراح سایت یا مجری عقد شود .

تهیه یک نسخه پشتیبان اولیه

بعنوان یک طراح سایت ، توجه داشته باشید که اگر پروژه شما پس از تحویل و رفع موارد اولیه  ،آماده به کار شد ، و چند نمونه محتوای اولیه در آن وارد شد ، یک بکاپ اولیه از سایت تهیه کرده و نزد خود نگهداری کنید ، تا اگر به هر دلیلی در آینده اطلاعات کارفرما از دست رفت ، حداقل پروژه اولیه را بتوان روی هاست ریستور کرد . البته می‌توانید با شرکت هاستینگ خودتان قراردادی داشته باشید که با یک هزینه بسیار کم ، باتوجه به میزان حجم اطلاعات ، بصورت روزانه ، هفتگی یا ماهانه ، نسخه های پشتیبان از سایت شما تهیه شود و درصورت بروز هرگونه مشکل احتمالی ، بتوان به آخرین نسخه بکاپ بازگشت .

ادامه ارتباط با مشتری

یک طراح حرفه‌ای همیشه به این موضوع فکر نمی‌کند که سایت را طراحی کرده و در اختیار کارفرما قرار دهد و کار تمام ! هر کارفرما بعنوان یک مشتری نیست بلکه بعنوان چندین مشتری است ! این کارفرما درصورت رضایت از کار شما ممکن است در آینده‌ای نه چندان دور ، درخواست سایت دوم و یا سایت های دیگری را برای دوستان و همکاران خود نماید .

از این جهت سعی داشته باشید تا ارتباط خود را در بازه‌های مختلف با کارفرمای خودتان حفظ نمائید . این ارتباط میتواند بصورت بازدیدهای دوره‌ای از سایت های کارفرماها و ارائه برخی موارد جهت بهبود محتوا یا تجربه کاربری سایت آنها باشد . مطمئن باشید که در صورت پیگیری مشتری های خود ، آنها نیز حرف هایی برای گفتن دارند که میتواند شامل برخی مشکلات احتمالی در سایت و یا امکاناتی باشد که کارفرما قصد انجام آنها را در سایت خود دارد . لذا تداوم ارتباط با مشتری بسیار اهمیت دارد .

امید قدیمی

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

دلیل تفاوت در هزینه های طراحی سایت چیست و کدام فاکتور ها در حالت کلی بر روی تعیین نرخ قیمت تاثیر گذار هستند ؟ با کدام گزینه ها میتوان هزینه طراحی سایت را کاهش داد ؟ پاسخ به این سوالات در این مقاله مختصر و مفید !

2 1,131

برای طراحی سایت باید به سراغ یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت بریم یا کتابخانه جی کوئری ؟ واقعا به کدامیک نیاز داریم و وظیفه هریک از این ابزارها چیست ؟ یکبار برای همیشه این مشکل را در این مقاله حل خواهیم کرد !

5 194
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است
آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود
کانال آپارات سئو نود چنل یوتیوب سئو نود