بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
فصل دوم دوره php منتشر شد ، مشاهده

زبان برنامه نویسی دارت (Dart) چیست

مقالات برنامه نویسی

زبان برنامه نویسی دارت چیست ؟ چه برنامه هایی را میتوان با زبان دارت نوشت ؟ فلاتر دقیقا به کدام قسمت زبان دارت مربوط است ؟ در این مقاله به شکل دقیق به تمام این سئوالات پاسخ خواهیم داد .

0 151
زبان برنامه نویسی دارت (Dart) چیست

زبان برنامه نویسی Dart از جمله زبان های برنامه نویسی است که احتمال دارد در چندسال اخیر نام آن را بسیار شنیده باشید اما تعدد زبان های برنامه نویسی به قدری زیاد شده است که اولا نمیتوان تمامی آنها را یادگرفت و دوم اینکه باید بسته به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کرده و اقدام به یادگیری همه جانبه آن کنید . زبان برنامه نویسی دارت توسط کمپانی گوگل ارائه شده است . تقریبا همه شما با گوگل آشنایی دارید و میدانید که این کمپانی در حوزه های بسیاری فعالیت نموده است . این کمپانی ورود به دنیای برنامه نویسی و زبان های برنامه نویسی را از سال 2011 به شکل رسمی آغاز کرد .

زبان برنامه نویسی Dart کلا برای رفع برخی مشکلات زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت ارائه شد و متاسفانه در سال های اولیه ارائه ، توسط برنامه نویسان به شکل مناسبی مورد استقبال قرار نگرفت و اکثرا توسط خود گوگل استفاده می‌شد . به همین دلیل بود که فریمورک Flutter برای راحتی کار با زبان برنامه نویسی Dart ارائه شد . درکل فریمورک ها ابزارهایی هستند که کدنویسی در بستر یک زبان طراحی یا برنامه نویسی را راحت تر می کنند و همین موضوع میتواند باعث محبوبیت یک زبان شود . برای مثال در زبان Css به دلیل مشکلات فراوان بخش واکنشگرایی و همچنین برخی موارد دیگر که در استاندارد سازی پروژه وجود داشت و کدها از یک چارچوب مشخص پیروی نمی کردند ، فریمورک بوت استرپ ارائه شد . برای زبان برنامه نویسی Dart نیز فریمورک فلاتر یک راه گشا به حساب می آید . در حال حاضر شرکت‌های ایرانی به‌ شکل گسترده‌ای در حال پذیرش دارت هستند . بسیاری از کارشناسان آن را آینده برنامه‌نویسی دانسته و بسیاری دیگر آن را پر از ایراد می‌بینند . به‌هرحال این زبان تحت حمایت گوگل در حال پیشروی و تثبیت جایگاه در بین برنامه‌نویسان است .

چرا زبان برنامه نویسی Dart را انتخاب کنیم ؟

انتخاب زبان برنامه نویسی جهت فعالیت و نهایتا کسب درآمد ، بستگی به فاکتور های بسیاری دارد . محبوبیت ، یادگیری آسان ، داشتن بازار کار ، پشتیبانی و بروز رسانی ، کمپانی حمایت کننده ، جامعه شناخته شده و برخی موارد دیگر در انتخاب یک زبان برنامه نویسی تاثیرگذار هستند . زبان برنامه نویسی Dart ازجمله زبان هایی است که تقریبا دارای تمامی این فاکتور ها جهت انتخاب می‌باشد و میتوانید برای برنامه نویسی آن را انتخاب کنید .

همانطور که اشاره شد این زبان توسط گوگل ارائه شده است و محوریت اصلی آن برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایل است . این زبان برای عموم رایگان است و به همین دلیل مخاطبان بسیاری را به سمت خود جذب کرده است . دارت در یکی از شهرهای کشور دانمارک رونمایی و معرفی شد و پس از 2 سال نسخه‌ی 1.0 آن عرضه شد . پس از ارائه این نسخه در سال 2011 ، در سال 2018 دومین نسخه آن ارائه شد . بالاتر اشاره شد که محوریت اصلی این زبان برای برنامه نویسی اپلیکیشن است اما حقیقتا این زبان چندمنظوره است و میتوانید از آن برای برنامه نویسی اپ های موبایل ، نرم افزار های سیستمی و همچنین طراحی سایت استفاده کنید . یکی از قابلیت های خوب زبان برنامه نویسی Dart پشتیبانی از شی گرایی است . همچنین لازم به ذکراست که این زبان برپایه زبان برنامه نویسی C می باشد و از این جهت سینتکس آشنایی را برای کسانی که با زبان هایی همچون C یا Php آشنایی دارند خواهد داشت . اگر قبلا در بخش برنامه نویسی وب با زبان php کار کردید حتما یادگیری زبان برنامه نویسی Dart برای شما بسیار ساده خواهد بود .

چرا زبان برنامه نویسی Dart نواقص جاوا اسکریپت را از میان برداشت ؟

همانطور که بالاتر گفته شد هدف از ارائه زبان برنامه نویسی Dart ، پوشش برخی از کارهایی بود که جاوا اسکریپت توانایی انجام آنها را نداشت ! زبان جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی است اما اینگونه شناخته شده بود که برای تکمیل عملکرد زبان های html و همچنن Css به کار می‌رفت و درحقیقت یکی از زبان های سمت فرانت اند شناخته می‌شد . اما با معرفی Node.js این زبان به سمت سرور حرکت کرد و توانست تا دستورات سمت سرور را نیز کنترل کند .

همچنین ابزارهایی همچون React Native نیز برای سهولت کار با زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت و برنامه نویسی اپ های موبایلی ارائه شد که البته React Native یکی از ابزارهایی است که توسط آن میتوان اپ های کراس پلتفرم نوشت ( یعنی یک برنامه هم در اندروید قابل اجرا باشد و هم در Ios ) . وجود React Native باعث شد تا طراحان سایت که به این زبان تسلط دارند و از طرفی نیز به html و همچنن Css مسلط هستند ( به دلیل اینکه بخش های طراحی در React Native به کمک html و همچنن Css انجام می شود ) علاقمند به برنامه نویسی اپ های موبایل با React Native شوند . به همین دلیل زبان جاوا اسکریپت در سال های اخیر رشد بسیار بزرگی را تجربه کرده است و تمامی این رشد ها بخاطر معرفی ابزارهایی بوده که اصطللاحا به آن بال و پر داده است . دقیقا همانند زبان دارت که پس از معرفی فلاتر ، توانست تا خود را نشان دهد .

زبان دارت همانطور که گفته شد یک زبان نوپا است و به همین دلیل نمیتوان از آن انتظار داشت تا فروم ها ، برنامه نویسان ، انجمن های رفع اشکال و پشتیبانی آن در حد زبان جاوا اسکریپت باشد و اگر در این زمینه با مشکلی مواجه شوید ، منابع رفع اشکال شما کم خواهند بود امامنبع اصلی ارائه کننده زبان دارت یعنی dart.dev یک داکیومنت بسیار کامل و بی نقص دارد که به این ترتیب میزان وقوع مشکلات شما بسیار کم خواهد بود .

چگونه از کدهای نوشته شده در زبان دارت باید خروجی گرفت ؟

اگر شما قبلا با زبان های طراحی سایت در سمت فرانت کار کرده باشید ، میدانید که پس از نوشتن کدها ، تنها به یک مرورگر نیاز دارید تا خروجی کار را مشاهده کنید . اما در مورد زبان دارت کمی باید زحمت بیشتری کشید . اگر با زبان برنامه نویسی Dart قصد برنامه نویسی وب دارید ، باید کدهایی که به زبان دارت نوشته می شود اول توسط یک کامپایلر ، به کدهای جاوا اسکریپت کامپایل شده و سپس در مرورگر کاربر نمایش داده شود . این کامپایلر ، کامپایلر dart2js است که در اکثر مرورگرهای جدید پشتیبانی می شود .

روش دوم استفاده از پکیج SDK برای زبان دارت است که در اینصورت شما مستقیما و به شکل مستقل با زبان دارت برنامه نویسی می‌کنید . مهم ترین ابزار داخل پکیج SDK ، ماشین مجازی اجرای کدهای دارت است که نام آن Dart VM می باشد . در زبان برنامه نویسی دارت عموم کدها با فراخوانی تابع اصلی اجرا می شود برای مثال یک نمونه زیر را درنظر داشته باشید :

void main() {
// write your code here
}

تابع main ، تابع اصلی زبان دارت است برای مثال اگر قصد داریم تا یک متن ساده را توسط دارت چاپ کنیم باید به شکل زیر عمل کرد :

void main() {
print("Hello World!");
}

انواع مختلف داده در زبان برنامه نویسی Dart وجود دارد ازجمله نوع داده String یا رشته‌ای ، نوع num ،int ،double ، نوع داده Boolean و … یا برای مثال دستوراتی همچون if ، دستور if – else ، دستور Switch ، دستور for ، دستور for … in ، دستور while و دستور do … while که در زبان هایی همچون php و C با تمامی این موارد روبرو هستید . یا برای مثال کامنت گذاری در این زبان دقیقا همانند زبان php است یعنی کامنت‌های تک خطی به کمک ساختار (//)  توضیح یک خطی ایجاد می کند و کامنت‌های بلوکی به کمک ساختار (/*….*/) می‌توانند توضیح چند‌خطی ایجاد کنند . اگر علاقمند به یادگیری زبان دارت هستید میتوانید از این منبع ( dart.dev ) یادگیری را آغاز کنید .

برنامه های نوشته شده با زبان دارت چه ویژگی هایی دارد ؟

همانظور که بالاتر اشاره شد زبان برنامه نویسی دارت عموما برای برنامه نویسی اپ های موبایل است و با معرفی فلاتر قدرت خود را بسیار بیشتر کرد . توسط دارت میتوانید اپ های موبایل را یکبار برنامه نویسی کرده و در پلتفرم های مختلف اجرا کنید . در حقیقت نوعی زبان کراس پلتفرم که شما تنها با یکبار کد زدن ، یک اپلیکشن برای چندین سیستم عامل موبایلی دارد . در حال حاضر اینگونه زبان ها بسیار محبوب و ارزشمند هستند . از آنجایی که زبان دارت توسط کمپانی گوگل پشتیبانی می شود ، لذا میتوانید آن را به عنوان یک زبان آینده دار درنظر گرفته و یادگیری آن را شروع کنید .

برای بخش برنامه نویسی وب نیز میتوان بجای استفاده از جاوا اسکریپت به شکل مستقیم از دارت استفاده کرد . Angular Dart یکی از معروف‌ترین سرویس‌های زبان‌ دارت است . یک فریمورک وب قدرتمند که سایت هایی مثل Google Adwords حاصل این فریمورک است . این فریمورک شبیه به Angular است با این تفاوت که با زبان Dart نوشته شده است . گوگل در اکثر سرویس های خود از زبان دارت استفاده می کند . یک نمونه همان وب سایت Google Adwords است که سرویس تبلیغات وب گوگل بوده و سیستمی بسیار عظیم دارد .

یا برای مثال اپلیکیشن Chromium که یک مرورگ و نسخه توسعه یافته از گوگل کروم است و میتوانید در محیطی امن و پایدار به وب گردی بپردازید . در کل انتخاب زبان دارت برای یادگیری مانعی ندارد و میتوانید درصورت علاقه به برنامه نویسی در حوزه نرم افزار های کراس پلتفرم موبایل ، یا وب و ویندوز ، یکبار برای همیشه زمان خود را برای یادگیری زبان برنامه نویسی Dart و فریمورک فلاتر احتصاص دهید .

امید قدیمی

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

چگونه با کمترین هزینه میتوان یک سیستم خانگی یا لپ تاپ را برای شروع برنامه نویس خریداری کرد ؟ معرفی حداقل مشخصات سیستم هایی که با خریدآنها میتوانید به سادگی برنامه نویسی را شروع کنید .

0 171

در این مقاله ماهیت فریمورک Symfony را بررسی کرده و ویژگی های آن را به شکل کامل بیان خواهیم کرد . چرا میتوانید سیمفونی را بعنوان یک فریمورک مناسب برای زبان php بپذیرید ؟

0 142
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است
آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود