بخش Vip سئو نود

بهترین فرصت برای یادگیری در قسمت Vip سئو نود هم اکنون برای دانشجوبان عزیز فراهم شده است

جزئیات بیشتر
آموزش یکبار برای همیشه
پیش فروش دوره جدید " چگونه در سئو شکست بخوریم ؟! " جزئیات بیشتر

نصب وردپرس در لوکال هاست xampp + ویدیو

مقالات وردپرس

در این بخش به شکل کامل ، درقالب ویدیو و همچنین مقاله آموزشی ، کاملترین و اصولی ترین روش نصب وردپرس بر روی زمپ را به همراه تمامی موارد ریز و درشت آن خدمت شما عزیزان آموزش دادیم .

6 1,566 5
نصب وردپرس در لوکال هاست xampp + ویدیو

همانطور که قبلا در مقاله وردپرس چیست خدمت همراهان عزیز توضیح دادیم ، وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا موجود در دنیای وب است و امروزه اکثر وب سایت های دنیا از این سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنند اما برای یادگیری بیشتر ، بهترین راه ، تمرین و تکرار عملی است که برای این مورد در گام اول ما آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست و xampp را در نظر گرفتیم .

از آنجایی که در گام های اول یادگیری وردپرس ، هنوز هاست و دامنه خاصی خریداری نشده است ، و هدف صرفا تمرین ، یادگیری و نهایت کار بر روی پروژه های مختلف در حالت آفلاین است ، این امکان فراهم شده است تا بتوانیم به کمک یک نرم افزار شبیه ساز ، سیستم هاستینگ را داخل سیستم و رایانه خود شبیه سازی کنیم .

لوکال هاست چیست ؟

اگر کمی با معانی کلمات انگلیسی آشنایی داشته باشید به راحتی متوجه خواهید شد که لوکال هاست ( localhost ) به معنی هاست محلی می باشد . در کل در سیستم های کامپیوتری ، کلمه لوکال عموما به سیستم خود شخص اشاره دارد . در مورد لوکال هاست هم موضوع این چنین است و ما یک هاست محلی بر روی سیستم خودمان در اختیار داریم که این هاست از سیستم ما و منابع آن ( هارد ، رم و پردازنده ) به عنوان یک سرور استفاده می کند .

اصولا وقتی قصد داریم تا بر روی پروژه خاصی که با زبان های سمت سرور برنامه نویسی می شود کار کنیم ، باید ابتدا بر روی لوکال هاست کار کنیم و پس از اینکه پروژه به اتمام رسید آن را بر روی یک هاست در اینترنت که متصل به یک دامنه است انتقال دهیم . پس معنی لوکال هاست در کل همین است و ما قصد داریم تا در روی کامپیوتر خودمان امکان این را داشته باشیم که با زبان های برنامه نویسی قابل اجرا در سمت سرور کار کنیم . تنها تفاوت پروژه کار شده بر روی لوکال هاست با پروژه های سطح وب این است که در حالت لوکال هاست کسی قادر به دیدن پروژه شما در اینترنت نیست ، اما سایر جزئیات کاملا یکسان هستند .

وردپرس با زبان برنامه نویسی php پیاده شده است ، و این زبان از این جهت که یک زبان سمت سرور است ، نیازمند یک ماشین برای اجرا است . تمامی موارد مورد نیاز داخل یک هاست واقعی وجود دارند اما در کامپیوتر خود ما این امکان در دسترس نیست . سیستم apache یک نرم افزار سرور وب چند پلتفرم رایگان و منبع باز است . اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم ، جهت مشاهده خروجی کدهای php ، ما به وب سرور آپاچی نیاز داریم تا بتوانیم کد هایی که در زبان ها برنامه نویسی سمت سرور از جمله php نوشته شده است را در یک خروجی مناسب ، مشاهده و پردازش کنیم . نرم افزار apache یکی از موارد مورد نیاز جهت شروع کار با وردپرس است .

اما مورد دوم که برای کار با سیستم وردپرس نیاز داریم یک پایگاه داده است . از آنجایی که هر وب سایت دارای اطلاعات است و این اطلاعات باید در محلی ذخیره شود ، از این جهت یک دیتابیس برای هر وب سایت داینامیک نیاز است . میتوان از پایگاه داده های مختلف جهت ذخیره و بازیابی اطلاعات استفاده کرد . یکی از معروف ترین دیتابیس ها ، Mysql می باشد . پس نرم افزار پایگاه داده نیز جهت کار با وردپرس جهت ذخیره سازی اطلاعات سایت برای ما نیاز است .

اما برای شروع کار با وردپرس لازم است تا اینهمه سختی کشید ؟؟ در پاسخ باید گفت خیر!!

نرم افزار Xamp  ( زمپ ) یکی از نرم افزار های شبیه ساز سرور است که با جمع کردن apache , Mysql و چند سیستم دیگر در کنار هم ، کار را برای ما ساده نموده است تا تنها با نصب یک نرم افزار ، بتوانیم به راحتی کار خود را آغاز کنیم و محیطی همانند محیط یک هاست واقعی داشته باشیم . گرچه میتوان هر کدام از نرم افزارهای ذکر شده را نیز به شکل مجزا دانلود و نصب نمود و نهایتا کار با وردپرس را آغاز کرد . اما عقل حکم می کند که برای راحتی کار و مهم تر از همه داشتن یک سیستم یکپارچه از نرم افزار های شبیه ساز استفاده کرد . همچنین نصب هر کدام از سرویس ها به شکل مجزا برای افراد مبتدی بسیار مشکل است .

نرم افزار های شبیه ساز سرور که بسیار محبوب هستند

در این قسمت به 3 نرم افزار شبیه ساز اشاره شده است که البته در این آموزش نیز از یکی از این نرم افزار ها استفاده شده است

  • نرم افزار xampp ( زمپ –  یک سرویس‌دهنده وب کراس پلتفورم نرم‌افزار آزاد است که از سرویس‌دهنده HTTP آپاچی ، پایگاه‌داده mysql و یک مفسر اسکریپت‌ های php و perl تشکیل شده‌است ) – قابل استفاده در اکثر سیسستم عامل ها
  • نرم افزار wamp ( ومپ سرور wampserver به پشته نرم‌افزاری که برای مایکروسافت ویندوز است بر می گردد که توسط رومین بوردون ایجاد شده و شامل وب‌ سرور آپاچی، اپن‌اس‌اس‌ال برای پشتیبانی از ssl ، پایگاه داده mysql و زبان برنامه‌نویسی php است ) – قابل استفاده روی سیستم عامل ویندوز
  • نرم افزار mamp – قابل استفاده بر روی سیستم عامل های Mac

این سه شبیه ساز از معروف ترین نرم افزار های شبیه سازی وب سرور در سیستم عامل هستند که در حقیقت یک localhost برای شما ایجاد خواهند نمود . از آنجایی که نرم افزار زمپ عمومیت بیشتری دارد ، لذا در این آموزش ، در قسمت متنی و همچنین ویدیویی ، کار با این نرم افزار آموزش داده شده است .

گام اول – نرم افزار زمپ

اولین کام جهت نصب وردپرس بر روی سیستم ، دانلود نرم افزار زمپ است . توجه داشته باشید که نرم افزار های شبیه ساز به دلیل پشتیبانی از زبان های سمت سرور ، باید توجه داشت که با کدام نسخه های زبان های برنامه نویسی سازگاری دارند . اگر به صفحه دانلود نرم افزار زمپ مراجعه کنید ، خواهید دید که این نرم افزار بر روی نسخه های خاصی از php ارائه شده است . در حال حاضر php نسخه 8 نیز در حال کار است . اما برای اینکه از جهت کار با کدهای وردپرس نیز مشکل نداشته باشید توصیه میکنیم تا نرم افزار زمپ را حتما با نسخه php 7 دانلود کنید . همچنین توجه داشته باشید که دانلود متناسب با نسخه سیستم عامل شما صورت گیرد . سیستم عامل ما ویندوز و نسخه آن 64 بیتی است پس دانلود را متناسب با آن و در نسخه php 7 دانلود میکنیم .

مراحل را میتوانید همانند تصاویر ارائه شده ادامه داده و نرم افزار زمپ را دانلود کنید . توجه داشته باشید که لینک صفحه دانلود این نرم افزار نیز خدمتتان ارائه شده است .

صفحه اصلی دانلود نرم افزار زمپ ( در صورت باز نشدن سایت مجبور به استفاده از نرم افزار گذر از تحریم هستید )

تصاویری که در ذیل برای شما عزیزان ارائه شده است ، به شکل ترتیبی مراحل دانلود نرم افزار زمپ را نمایش میدهند . البته این دانلود از سایت اصلی ارائه کننده نرم افزار انجام شده است . شما میتوانید از وب سایت های ایرانی نیز این نرم افزار شبیه ساز را دانلود نمائید .

گام اول دانلود برنامه زمپ

گام دوم دانلود برنامه زمپ

گام سوم دانلود برنامه زمپ

گام چهارم دانلود برنامه زمپ

پس اینکه نرم افزار زمپ دانلود شد لازم است تا آن را به درستی نصب نمائید . نصب نرم افزار زمپ بسیار راحت است . شما کافیست تا نصب کننده آن را از داخل پوشه دانلود شده اجرا نمائید . در مرحله اول بر روی next کلیک می کنیم . در مرحله دوم گزینه هایی که توسط نرم افزار زمپ برای ما نصب خواهد شد نمایش داده می شود که توصیه می کنیم تمامی سرویس ها را نصب نمائید . درست است که فعلا پایگاه داده Mysql، زبان برنامه نویسی PHP و وب‌سرورهای لینوکس برای وردپرس نیاز است ، اما بقیه سیستم ها را نیز نصب کنید چرا که ممکن است بعدا بخواهید تا از آنها استفاده کنید .

گام اول نصب برنامه زمپ

گام دوم نصب برنامه زمپ

گام پنجم نصب برنامه زمپ

مرحله بعدی تنظیم پوشه مد نظر یا همان مسیر اصلی نصب نرم افزار است . به شکل پیشفرض این نرم افزار در درایو c نصب می شود ، اما میتوانید بر روی درایو های دیگر نیز نصب نمائید . اما توصیه میکنیم بر روی همین درایو نصب کنید .

پس از این قسمت مراحل نصب آغاز خواهد شد . بعد از اتمام نصب نرم افزار ، ممکن است یک گزینه برای شما ظاهر شود که به محض اتمام نصب ، نرم افزار را برای شما اجرا نماید . شما میتوانید این تیک را برداشته و نرم افزار را در مسیر برنامه های نصب شده در منوی استارت ویندوز  در حالت Run as administrator اجرا کنید . ( اگر به محض اتمام نصب نیر نرم افزار اجرا شود مشکلی پیش نمی آید ) . همچنین میتوانید وارد درایو نصب زمپ شده و از داخل پوشه xampp فایل xampp control panel را اجرا کنید .

اجرای برنامه زمپ

پس از نصب ، در درایو c ، یک پوشه با نام xampp ساخته می شود ، که در داخل پوشه xampp نیز تعداد بسیاری از پوشه های دیگر وجود دارند . در بین تمامی این پوشه ها ما تنها با پوشه htdocs کار داریم . در ویدیو ارائه شده تمامی مراحل به شکل کامل خدمتتان توضیح داده شده است .

پوشه htdocs

اکنون برای دسترسی به سرویس های نرم افزار زمپ ، پس از اینکه پنجره نرم افزار به شکل زیر ظاهر شد ، ( البته ممکن است قبل از نمای این پنجره ، یک پنجره کوچک تر تحت عنوان انتخاب زبان ظاهر شود که شامل پرچم دو کشور آلمان و ایالات متحده است که می بایست پرچم زبان انگلیسی یا همان ایالات متحده انتخاب شود ) ، ما باید دو سرویس را برای خودمان start کنیم تا بتوانیم کار با وردپرس را آغاز کنیم .

کنترل پنل نرم افزار زمپ

همانند تصویر و طبق توضیحات ویدیو ، دو سرویس apache و همچنین mysql باید استارت شوند . apache برای اجرای کدهای زبان php و mysql جهت دسترسی به پایگاه داده و ساخت دیتابیس برای پروژه است که با کار بر روی وب سایت ، اطلاعات به مرور در داخل آن ذخیره خواهد شد . ( هر زمان که سیستم شما خاموش شد و قصد داشتید تا مجدد بر روی پروژه کار کنید ، باید نرم افزار زمپ را اجرا و مجدد سرویس ها را استارت کنید ) .

مشکلات احتمالی پس ازنصب زمپ – بخش اول

بخش اول مشکلات که البته مشکلاتی محتمل تر هستند در این قسمت توضیح داده شدند ، اما برخی مشکلات احتمالی نیز وجود دارند که با درصد کمتری اتفاق می افتند و این موارد نیز در انتهای همین مقاله توضیح داده شدند . اگر شما قبلا پورت های سیستم خودتان را دستکاری نکرده باشید و اگر حتی با این موضوع هم آشنایی ندارید پس نگران نباید چرا که سرویس ها در روی پورت هایی که مشخص شده است ( apache در پورت 80 ، 443 و mysql در پورت 3306 ) اجرا خواهد شد .

استارت سرویس های زمپ

اگر به هر دلیل بر روی پورت های سیستم خود دستکاری نمودید ، میتوانید در صفحه نمایش نرم افزار زمپ بر روی قسمت config در سمت راست کلیک کنید .

تغییر پورت های برنامه زمپ

در پنجره باز شده میتوانید در پایین وارد قسمت service and port settings شده و با انتخاب هر کدام از سرویس ها ، پورت های آن را تغییر داده و ذخیره نمائید تا پورت ها ریست شده و سرویس ها بر روی پورت های جدید به شکل استاندارد اجرا شوند . ( پس از تغییر پورت ها و ذخیره ، ممکن است سرویس هایی که پورت آنها تغییر داده شده ، اتوماتیک ریست شوند ، اما اگر این اتفاق نیفتاد ، سروریس مد نظر را یکبار stop و مجدد start کنید . ( درصورتی که قبلا پورت ها دستکاری نشده باشد و همگام با ما پیش آمده باشید ، نرم افزار کامل اجرا شده و چراغ های هر 2 سرویس سبز خواهید شد ) .

توضیح مختصر پنجره نرم افزار زمپ

در داخل نرم افزار زمپ ، 5 سرویس با نام های apache , mysql , filezilla , mercury و tomcat وجود دارد . در مقابل تمامی این سرویس ها ، دکمه های start  stop )  , admin ) وجود دارند . استارت و استاپ که توضیح داده شدند . اما دکمه admin برای چیست ؟

اگر بر روی دکمه admin مقابل سرویس apache کلیک کنید ، مرورگر پیشفرض اینترنت شما باز شده و وارد آدرس localhost/dashboard خواهید شد . این صفحه همان صفحه اصلی داشبورد نرم افزار زمپ است .

اگر بر روی دکمه admin مقابل سرویس mysql کلیک کنید وارد صفحه localhost/phpmyadmin خواهید شد ، این بخش نیز در حقیقت صفحه دسترسی به پایگاه داده است که امکان کار با آن ، توسط نرم افزار زمپ برای ما فراهم شده است .

با کلیک بر روی گزینه explorer در سمت راست نرم افزار ، مستقیما وارد پوشه xampp خواهید شد . قسمت هایی که فعلا لازم است تا از نرم افزار زمپ بدانید در همین حد کفایت می کند .

گام دوم ساخت یک پایگاه داده برای پروژه

در این مرحله و قبل از دانلود و نصب وردپرس لازم است تا یک پایگاه داده جهت ذخیره اطلاعات اولیه وردپرس ، ایجاد جدول های پروژه ( که بصورت اتوماتیک ساخته می شوند ) و همچنین ذخیره اطلاعات وب سایت ایجاد کنیم .

برای این کار در نرم افزار مرورگر خود ( کروم یا موزیلا ) وارد آدرس localhost/phpmyadmin شوید . ( حتما سرویس ها apache , mysql استارت شده باشند ) .

پس از ورود به آدرس بالا با محیط زیر مواجه خواهید شد ، که البته عین همین محیط را در بخش هاستینگ نیز مشاهده خواهید نمود . در این بخش ما فقط باید یک پایگاه داده بسازیم و کار سختی در این قسمت نداریم .

محیط phpmyadmin

در این پنجره از سمت ستون سمت چپ شما باید بر روی گزینه new کلیک کنید تا امکان ساخت پایگاه داده جدید به شما داده شود . این قسمت اسامی تمامی پایگاه داده هایی را که شما ایجاد کردید نمایش خواهد داد . با اسامی قبلی که در این قسمت نمایش داده میشوند کاری نداریم . ( اگر بعد ها لازم شد تا پروژه های دیگری هم کار کنیم برای هرکدام لازم است تا از همین بخش پایگاه داده های مجزا بسازیم ) .

پس از کلیک روی گزینه new وارد صفحه زیر خواهیم شد که لازم است تا یک اسم به شکل انگلیسی و بدون فاصله ایجاد کنیم . در فیلد بعدی که به حالت select میباشد و مربوط به بخش collation است باید گزینه utf-8 persian-ci را انتخاب کنید تا پروژه شما از لحاظ زبان فارسی نیز مشکلی نداشته باشد .

ساخت پایگاه داده در زمپ

نهایتا بر روی گزینه create کلیک کنید تا پایگاه داده شما با موفقیت ساخته شود . میتوانید در همین پنجره که مربوط به بخش mysql است ، از تب دیتابیس نیز اقدام به ساخت پایگاه داده جدید کنید . در هر صورت پس از ساخت پایگاه داده حتما از اسم آن در مراحل بعدی استفاده خواهیم نمود .

گام سوم – وردپرس

پس از اینکه نرم افزار زمپ را طبق توضیحات بالا ، دانلود و نصب نمودید و یک دید کلی نیز نسب به بخش های آن پیدا کردید ، اکنون زمان آن میرسد تا به خود وردپرس برسیم . اول از همه لازم است وردپرس را از وب سایت رسمی آن دانلود کنیم .

توجه داشته باشید که در صورت دانلود وردپرس از سایر وب سایت ها ، ممکن است برخی تبلیغات و دستکاری ها داخل آنها ایجاد شود که باعث اذیت شما گردد . پس توصیه ما دانلود وردپرس ازصفحه رسمی خود آن است که در زیر آدرس آن نیز برای شما قرار داده شده است .

پس از اینکه وردپرس را در آخرین نسخه آن دانلود نمودید ، یک فایل zip برای شما دانلود خواهد شد . این فایل زیپ تمامی محتویات وردپرس را در داخل خود دارد .

دانلود وردپرس از سایت اصلی

اکنون زمان آن میرسد که وردپرس را به محل پروژه منتقل کنیم و همانطور که گفته شد ، در داخل پوشه xampp که درون درایو c یا درایوی که شما هنگام نصب زمپ در نظر داشتید ، فقط با پوشه htdocs کار داریم . وارد پوشه htdocs شوید . در داخل htdocs شما چندین پوشه و فایل را از قبل مشاهده می کنید که ما با این موارد کاری نداریم .

پوشه htdocs

شما در داخل این دایرکتوری هر تعداد فولدر که بسازید به معنی پروژه های مجزا هستند . ما برای اولین پروژه خودمان در داخل این مسیر یک پوشه با نام seomind ساختیم . این اسم میتواند هر نامی باشد اما دقت داشته باشید که در نام پوشه جدید که میسازید از فاصله استفاده نکنید . پس پوشه پروژه خودتان را بسازید .

وردپرسی که دانلود کردیم و در قالب یک فایل زیپ بود را در داخل پوشه ساخته شده قرار میدهیم و سپس آن را از حالت فشرده خارج میکنیم . در حقیقت الان ما در داخل مسیر c:\xampp\htdocs\seomind هستیم . وردپرس دانلود شده را در این مسیر از حالت فشرده خارج می کنیم . پس از خارج شدن از حالت فشرده یک پوشه به نام wordpress یا اسامی مشابه برای شما از داخل فایل زیپ خارج خواهد شد .

محتوای پوشه وردپرس

در هر صورت حاصل اکسترکت فایل فشرده یک پوشه است . شما باید این پوشه را باز نموده و تمامی محتوایی که داخل آن هستند و شامل چند پوشه با نام های wp-content , wp-admin  و … می باشند را به شکل کامل cut نموده و از داخل این پوشه ، یک مسیر به عقب انتقال دهید یعنی تمامی فایل های داخل پوشه به مسیر c:\xampp\htdocs\seomind منتقل شوند . به عبارتی زمانی که ما پوشه  seomind را باز کردیم باید فایل ها و محتوای سیستم وردپرس را مشاهده کنیم . در این حالت کار ما کاملا درست است .

ورود به پروژه و شروع مراحل نصب

تا این بخش شما نرم افزار زمپ را نصب کردید . دو سرویس گفته شده دربالا را استارت نموده ، پایگاه داده پروژه را ساخته ، فولدر پروژه را ایجاد نموده و وردپرس را در داخل آن قرار دادید . اکنون زمان نصب وردپرس فرا میرسد .

جهت نصب هر پروژه که پوشه آن در داخل مسیر c:\xampp\htdocs ساخته شده است کافیست تا نرم افزار مرورگر خود را باز نموده و مسیر لوکال هاست را به همراه نام پروژه خود وارد کنید . ما یک پوشه seomind ساختیم ، برای اینکه به این پروژه دسترسی داشته باشیم ، لازم است تا در نوار آدرس مرورگر وارد آدرس localhost/seomind شویم .

به محض ورود به این آدرس ، اگر مراحل را مطابق توضیحات و ویدیو انجام داده باشید ، صفحه نصب وردپرس را به شکل زیر مشاهده خواهید نمود .

شروع نصب وردپرس در زمپ

در این صفحه یکسری توضیحات برای شما ارائه شده است که وردپرس برای نصب شدن ، به اطلاعات پایگاه داده شما نیاز دارد تا بتواند به آن متصل شود . در این مرحله ورود اطلاعات خاصی نیاز نیست و با کلیک روی گزینه بزن بریم! وارد صفحه بعدی خواهیم شد که در این بخش لازم است تا اطلاعات پایگاه داده پروژه را جهت اتصال و ساخت جداول مورد نیاز توسط خود وردپرس وارد کنیم . همانگونه که در این صفحه مشاهده می کنید ، نام پایگاه داده ، نام کاربری ، کلمه عبور ، میزبان و نهایتا پیشوند جدول را باید تکمیل نمود .

نکات مهم بخش اتصال پایگاه داده هنگام نصب وردپرس

در این فرم 5 ورودی باید تکمیل شوند تا وردپرس با پایگاه داده ساخته شده در مراحل قبل ارتباط برقرار نموده و آماده ساخت جداول و ذخیره سازی اطلاعات شود .

پیکربندی دیتابیس وردپرس

نام پایگاه داده ، همان اسمی است که در مراحل قبل و در بخش create database برای دیتابیس درنظر گرفتیم . پس در این قسمت لازم است تا عبارت seomind_db وارد شود . بخش دوم نام کاربری پایگاه داده است .

ما در حین ساخت پایگاه داده فقط اسم پایگاه داده را ساختیم . خبری از نام کاربری و رمز عبور پایگاه داده نبود . زمانی که بر روی سیستم خودمان در حال کار هستیم ، به شکل پیشفرص ، نام کاربری پایگاه داده root و کلمه عبور نیز خالی است .

پس در محل نام کاربری عبارت root و بخش کلمه عبور نیز باید خالی باشد . دقت داشته باشید که یک عبارت رمز در این محل وجود دارد که شما باید این رمز را نیز حتی پاک کنید و این بخش کاملا خالی باشد . پس بخش اول root و بخش دوم خالی .

گزینه بعدی قسمت میزبان است که بر روی همان localhost قرارخواهد گرفت و با آن کاری نداریم .

گزینه بعدی بخش پیشوند جدول است . بعد از اینکه از این مرحله عبور کنیم ، وردپرس تعدای جدول در داخل پایگاه داده خواهد ساخت . تمامی این جدول ها با یک پیشوند شروع خواهند شد . پیشوند جداول خود وردپرس wp_ است . بعنی برای مثال جدول کاربران به شکل wp_users است .

این پیشوند را جهت امنیت تغییر دهید . ما این مقدار پیشفرض را به smd_ تغییر دادیم . اگر تمامی موارد درست و همانند آموزش باشد ، با کلیک بر روی گزینه فرستادن ، صحت اطلاعات بررسی خواهد شد . در صورت موفقیت آمیز بودن مراحل نصب ، پیغام زیر ظاهر خواهد شد .

در این مرحله وردپرس توانسته است تا با پایگاه داده ما ارتباط برقرار کند و آماده تکمیل اطلاعات هستیم . با کلیک بر روی گزینه بزن بریم میتوانیم وارد صفحه زیر شویم .

برقراری اتصال موفق با پایگاه داده وردپرس

در این قسمت نیز برخی اطلاعات باید تکمیل شوند تا بتوانیم مراحل نصب وردپرس را به اتمام رسانده و وارد داشبورد مدیریت شویم . در این بخش با چندین گزینه مواجه هستیم .

  • نام سایت ( نام وب سایت شما است مثلا سئو نود آموزش طراحی سایت )
  • نام کاربری ( همان username ورود به بخش مدیریت شما )
  • کلمه عبور ( همان رمز ورود به پنل مدیریت )
  • تایید رمز ( اگر رمز شما مناسب نباشد ، وردپرس مسئولیت این رمز را با پذیرفتن شما قبول خواهد کرد )
  • ایمیل شما ( یک ایمیل معتبر که جهت اطلاع رسانی های وردپرس برای شما استفاده خواهد شد )
  • نمایش به موتور های جستجو ( اگر این گزینه را تیک بزنید محتوای سایت شما به موتور های جستجو نمایش داده نخواهد شد ، این گزینه را به هیچ عنوان تیک نزنید )

نام وب سایت شما میتواند فارسی باشد ، برای وب سایت های فارسی نام وب سایت معرف برند و زمینه کاری شماست . نام کاربری باید انگلیسی باشد و فاصله نیز در بین آن قرار ندهید .

تکمیل اطلاعات نصب وردپرس

کلمه عبور را توصیه میکنیم تا از رمز ساخته شده توسط خود وردپرس استفاده کنید . در همین قسمت مشاهد می کنید که رمز پیشفرضی توسط خود وردپرس ساخته شده است . اگر به هر دلیل رمز را خودتان وارد کردید ، باید رمز پیشفرض خود وردپرس را پاک نموده و رمز خودتان را وارد کنید ، اگر رمز شما سست باشد باید تیک مربوط به تایید رمز را قرار دهید .

نهایتا ایمیل خود را وارد نموده و بر روی گزینه راه اندازی وردپرس کلیک نمائید . در این مرحله بین 30 تا 60 ثانیه باید صبور باشید تا وردپرس جدول های خود را در داخل دیتابیسی که ایجاد کردیم ( seomind_db ) را ایجاد نموده و اطلاعات پروژه را ثبت نماید .

پس از چند ثانیه صفحه ورود به داشبورد برای ما نمایش داده خواهد شد . شما همیشه میتوانید از آدرس localhost/projectname/wp-login.php وارد بخش مدیریت شوید . که بخش projectname همان نام پوشه پروژه شما است .

در این صفحه ما با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور که در مرحله قبل انتخاب کردیم می توانیم وارد صفحه مدیریت وردپرس شویم . این اولین گام موفق برای ورود شما به دنیای وردپرس است .

صفحه ورود به وردپرس

توجه داشته باشید که در حفظ نام کاربری و کلمه عبور نهایت دقت را داشته باشید چرا که همیشه از این موارد جهت ورود به بخش مدیریت خود استفاده خواهید نمود .

رفع خطاهای موجود در هنگام نصب زمپ

برخی از مشکلات ممکن است هنگام نصب زمپ برای شما پیش آید ، البته این مشکلات معمولا بسیار کم پیش می آید ، اما در هر صورت لازم است تا این موارد نیز جهت تکمیل این آموزش خدمتتان توضیح داده شود .

حل مشکل پورت 80 در زمپ

ممکن است پس از نصب نرم افزار زمپ ، زمانی که بر روی دکمه start در مقابل آپاچی کلیک میکنید ، این بخش بر روی پورت 80 اجرا نشده و چراغ پشت آن سبز نشود . این مشکل ممکن است به دلیل دستکاری در پورت های سیستم و یا اشغال پورت 80 توسط نرم افزار دیگری باشد . شما برای حل این مشکل میتوانید از همان بخش config در صفحه نرم افزار زمپ و بخش service and port settings اقدام به تغییر پورت ها نمائید .

روش دوم این است که وارد مسیر xampp شده ، همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید پوشه apache را باز کرده و سپس با مراجعه به پوشه conf فایلی که با عنوان httpd.conf را در آن وجود داره را با استفاده از یک برنامه ویرایشگر متن همچون ++notepad باز کنید.

در این نرم افزا میتوانید با کلید های Ctrl + F دنبال عبارت Listen بگردید تا خط زیر را پیدا کنید.

در اینجا با تغییر پورت 80 به مثلا پورت 8080 ( تمامی اعداد 80 را به 8080 تغییر دهید ) ، پورت را تغییر دهید . نهایتا نرم افزار زمپ را در پنجره خود نرم افزار با گزینه Quit کاملا بسته و مجدد نرم افزار را اجرا نموده و مجدد سرویس را استارت کنید . در این حالت با تغییر پورت ، وب سرور آپاچی برای شما اجرا خواهد شد .

Listen 0.0.00:8080 #
Listen [::]: 8080
Listen 8080

حتما توجه کنید زمانی که پورت را تغییر دادید هنگام وارد کردن آدرس localhost باید پورت را نیز وارد کنید برای مثال اگر پورت را به 8080 تغییر داده باشید باید از این پس برای دسترسی به پروژه ها و یا لوکال هاست از آدرس localhost:8080 استفاده کنید.

! اگر در این مورد مشکلی داشتید حتما در بخش نظرات ارسال فرمائید

رفع خطای Maximum execution time of 30 seconds exceeded

این مشکل یک حالت امنیتی است . به شکل پیشفرض به دلیل افزایش امنیت در php مدت زمان اجرای یک پردازش بر روی 30 ثانیه محدود شده و به این معنی است که اگر در این مدت ، سرور شما قادر به پردازش اطلاعات نبوده و خروجی نداشته باشد ، این خطا نمایش داده خواهد شد . و زمانی که در سایت شما یک اسکریپتی برای اجرا شدن نیازمند زمانی بیشتر از 30 ثانیه باشد این خطا رخ می دهد. برای رفع این مشکل میتوانید روی config مربوط به appache در نرم افزار زمپ کلیک کنید و سپس php.ini را انتخاب کنید و مقدارد max_execution_time را به 60 یا مقدار بیشتری تغییر دهید فایل را ذخیره کنید و یکبار دیکر appache را stop و start کنید تا مشکل حل شود.

رفع خطای xampp-control.ini Access is denied

یکی دیگر از خطاهایی که ممکن است هنگام کار با XAMPP یا نصب وردپرس بر روی لوکال هاست برای ما پیش آید خطای xampp-control.ini است . این مشکل معمولا ناشی از رفتار کاربر است بدین معنی که با بستن چندین باره نرم افزار زمپ این خطا پیش خواهد آمد . حتی در صورتی که نرم افزا با حالت ادمین اجرا شو ، این مشکل که راه حل آن توسط تعریف سطوح دسترسی است ، ممکن است پیش آید .

برای رفع این مشکل به محل نصب نرم افزار زمپ مراجعه کنید .
در پوشه ای که زمپ در آن نصب شده فایل xampp-control.ini را باز کنید . روی فایل xampp-control.ini راست کلیک و گزینه Properties را انتخاب کنید . به سربرگ Compatibility رفته و در آن قسمت گزینه Run this program as an administrator را فعال کنید و نهایتا دکمه ok را کلیک کنید. با بستن نرم افزار زمپ و اجرای مجدد آن ، بدون مشکل میتوانید به کار خود ادامه دهید .

رفع خطای object not found در زمپ

این خطا در اثر وقوع اشتباه در پوشه هدف که وردپرس در آن نصب شده رخ میدهد . اگر نام پوشه که وردپرس در آن نصب شده تغییر کند ممکن است این مشکل پیش آید . با تغییر نام این پوشه به همان اسم قبلی مشکل غالبا حل خواهد شد .  اما گاها لازم است تا وارد دیتابیس پروژه شده و از طریق جداول وردپرس این کار را انجام داده و مسیر جدید را وارد کنیم .

امید قدیمی

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت

نقشه راه فرانت

اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید

شاید این مطالب نیز برای شما جالب باشد

تاکسونومی در وردپرس چیست و چرا باید درمورد آن اطلاع داشته باشیم ؟ چگونه می‌توان یک Taxonomy به وردپرس اضافه کرده و از آن استفاده کرد ؟ در این محتوای بسیار مهم و کاربردی همراه ما باشید .

0 117

افزونه فرم ساز WPForms را چقدر میشناسید و از امکانات آن خبر دارید ؟ معرفی ویژگی های پرطرفدارترین افزونه فرم ساز وردپرس

3 411
دیدگاه ها و نظرات
توجه کامنت های انگلیسی تایید نخواهند شد در صورت داشتن مشکل ، قبل از ارسال دیدگاه نظرات سایر دوستان را نیز مطالعه فرمائید برای مشاهده پاسخ دیدگاه ها بر روی علامت " " کلیک کنید
اشتراک دیدگاه
captcha
تکمیل تمامی فیلد ها الزامی است

دیدگاه های شما
linda ۱۰ / ۱۴۰۲

سلام خیلی خوب و دقیق بود دستتون دردنکنه حتی خیلی راحت تر از ویدیو من با متنی که نوشتین نصب کردم دقیق و مو به مو همه مرحله ها گفته شده دستتون دردنکنه لطفا نصب در داخل سی پنل هم آموزش بدین مرسی

علی رضا ۰۴ / ۱۴۰۲
5

عالی بود حالا بکاپ سی پنل را چگونه نصب کنیم

امید قدیمی ۰۴ / ۱۴۰۲

سلام ممنون ، در قسمت آخر دوره قدم اول وردپرس کار روی سی پنل هم آموزش داده شده خدمتتون

سهیل ۰۵ / ۱۴۰۱
5

تشکر از نحوه آموزش خوب در این بخش واقعا به همین سادگی میشد نصب کرد چندین بار امتحان کردم به مشکل خوردم و حتی راه حل خطا های منم در اینترنت نبود دم شما گرم استاد عزیز

امید قدیمی ۰۵ / ۱۴۰۱

سلام و سپاس از نظر لطف شما دوست عزیزم ، خوشحالم که براتون مفید بوده

حسام ۰۴ / ۱۴۰۱
5

این آموزش بسیار عالی و بدون نقص بود دقیقا همانند فیلم اول صفحه نصب کردم بدون مشکل و خطا قبلا شاید 10 بار تست کردم ممنون از این آموزش عالی شما

آموزش های رایگان بیشتر در آپارات و یوتیوب سئو نود
کانال آپارات سئو نود چنل یوتیوب سئو نود