چگونه خودمان سایت طراحی کنیم ؟
مقالات طراحی سایتبا چند روش میتوانید یک وب سایت را خودتان به تنهایی راه اندازی کنید ؟ بررسی ساده تری ، سخت ترین ، کم خرج ترین و سریع ترین روش برای ساخت یک وب سایت در این مقاله !

اکنون باتوجه به رشد و توسعه کسب و کارها و فراهم شدن بستری مناسب برای نمایش خدمات و محصولات در بستر اینترنت ، همه علاقمند هستند تا وب سایت داشته باشند و محصولات خود را به شکل آنلاین به کاربران و مخاطبان بیشتری فروخته و یا خدمات خود را در حوزه های بیشتری معرفی کنند . به همین دلیل در حال حاضر داشتن وب سایت یک ضرورت است و هرروز شاهد این هستیم که کسب و کارها به سمت اینترنتی شدن حرکت می کنند .
شناخته شده ترین روش برای داشتن یک وب سایت ، همکاری با شرکت های طراحی سایت است . یعنی شما بعنوان کارفرما ، به شرکت طراحی سایت مراجعه نموده و پس از مشاوره های لازم در خصوص کسب و کار خودتان ، با پرداخت هزینه های مصوب ، پس از مدت زمانی مشخص ، وب سایت خودتان را تحویل گرفته و شروع به انتشار محصولات یا محتوای مدنظر خود خواهید کرد .
اما هزینه های طراحی سایت اکنون افزایش یاقته و اگر قصد دارید تا یک وب سایت متناسب با سلیقه خودتان طراحی شود ( طراحی و برنامه نویسی اختصاصی ) هزینه شما بسیار زیاد است . در حالت کلی اگر به سئوال ” چگونه خودمان سایت طراحی کنیم ” یک پاسخ کامل دهیم ، میتوان گفت چندین روش مختلف و اصلی برای این کار پیش روی شما است :
- سفارش پروژه طراحی سایت به یک شرکت معتبر که بالاترین هزینه را دارد
- یادگیری دانش طراحی سایت بصورت کدنویسی که درآمد بالایی را برای شما تضمین خواهد کرد و محدودیتی نخواهید داشت
- یادگیری طراحی سایت بصورت وب مستری ( توسط قالب های آماده یا سیتم هایی همچون وردپرس )
- استفاده از سایت سازهای آنلاین که در کشور ما نیز وجود دارند
میتوان گفت مسیر هایی که شما میتوانید در آنها پیشروی کنید ، روش دوم و سوم هستند که البته روش سوم ساده تر و روش دوم کمی نیاز به زمان بیشتری دارد . البته روش چهارم یعنی استفاده از سایت سازهای آنلاین نیز چندین سال است که در کشور ما رواج پیدا کرده و شما میتوانید با هزینه کمتری در عرض کمتر از چند ساعت یک وب سایت برای کسب و کار خودتان داشته باشید . در ادامه به شکل کامل مزایا و معایب هریک از روش های گقته شده را به شکلی دقیق بررسی می کنیم تا باتوجه به سطح مهارت های خودتان تصمیم بگیرید که با کدام روش قصد دارید تا سایت خودتان را راه اندازی کنید .
اولین روش ، سفارش طراحی سایت به شرکت های طراحی است که در این شرایط شما ضمن داشتن یک جلسه مشاوره کامل ، میتوانید تمامی انتظاراتی که از وب سایت دارید را برای شرکت بازگو کنید تا نسبت به امکانات و بودجه مدنظر شما ، شرایط طراحی سایت خدمتتان شرح داده شده و سیستمی که برای شما مناسب است انتخاب شود . احتمال دارد شما قصد داشته باشید تا سیستمی بسیار اختصاصی برای سایت خودتان طراحی کنید که در اینصورت هزینه شما به مراتب بالاتر خواهد بود . اما در شرایطی که یک وب سایت شناخته شده با امکانات عمومی نیاز داشته باشید هزینه شما متناسب تر است که در این حالت نیز میتوان با کمک گرفتن از برخی سیستم ها که سرعت کار را افزایش میدهند ، وب سایت شما سریع تر راه اندازی شود .
شرکت طراحی سایت بسته به نوع وب سایت و بودجه شما ، میتواند از قالب های آماده سایت استفاده کند و یا تمپلیت سایت شما را از قدم صفر طراحی و سپس برنامه نویسی کند که بازهم بخش برنامه نویسی میتواند توسط سیستم هایی همچون وردپرس یا سیستم های اختصاصی تر انجام شود . درهرصورت شما در این حالت از طراحی سایت ، هیچ دخالتی نخواهید داشت و نهایتا وب سایت خودتان را تحویل خواهید گرفت و سپس شروع به کار روی آن نموده و محتویات مدنظر خودتان را به آن اضافه خواهید کرد . پس اگر در پاسخ به سئوال که چگونه خودمان سایت طراحی کنیم ، روش اول را پیشنهاد دهیم ، این روش حقیقتا برای شما سودی نخواهد داشت . پس از این حالت عبور می کنیم .
یادگیری طراحی سایت به شکل کدنویسی
اولین روشی که شما خودتان میتوانید به تنهایی یک وب سایت را طراحی و برنامه نویسی کنید ، روش کدنویسی است . یادگیری روش کدنویسی نیازمند چندین سال زمان است به این دلیل که برای طراحی یک وب سایت و سپس برنامه نویسی آن ، شما ملزم به یادگیری چندین زبان مختلف هستید . یک وب سایت درحالت کلی شامل دو بخش فرانت اند ( frontend ) و بک اند ( backend ) است . بخش فرانت اند مربوط به ظاهر سایت ، یعنی همان تصاویر و رنگ و لعاب هایی که شما و مخاطب خودتان هنگام ورود به سایت مشاهده میکنید . بخش دوم که مربوط به بک اند سایت است را فقط مدیر یا مدیران سایت میتوانند مشاهده کنند و شامل یک بخش مدیریتی است که از آن بخش میتوانید محتوای سایت همچون محصولات ، نمونه کار ، اطلاعات کاربران و … را کنترل کنید . یک وب سایت برای کار ، نیاز به هردو این قسمت ها دارد .
اگر شما ظاهر سایت خودتان را به کمک روش کدنویسی دیزاین کنید لازم است تا به این موارد مسلط باشید : زبان نشانه گذاری html ، زبان طراحی css ، یک فریمورک برای واکنشگرا کردن سایت ، زبان جاوا اسکریپت یا کتابخانه جی کوئری ! این موارد حداقل گزینه هایی هستند که میتوان به کمک آنها یک قالب و ظاهر شکیل و قابل قبول برای سایت طراحی کرد . یادگیری تمامی این موارد و رسیدن به درجه مهارت مناسب جهت ساخت بی نقص ظاهر سایت ، ممکن است بسته به تلاش و همت شما از 4 تا 12 ماه زمان نیاز داشته باشد .
پس ازاینکه شما ظاهر سایت خود را آماده کردید میتوانید به دو روش قسمت بک اند آن را نیز برنامه نویسی کنید . اول اینکه از سیستم های مدیریت محتوایی همچون وردپرس کمک بگیرید که بخش های اصلی پنل مدیریت همچون ورود و ثبت و نام ، کاربران و امنیت و تنظیمات و … را داشته باشد و شما به کمک زبان برنامه نویسی این سیستم مدیریت محتوا ، قالب خودتان را سازگار با این سیستم برنامه نویسی کنید تا بتواند روی آن نصب شود که امروزه اکثر وب سایت ها به این روش اجرا میشوند چرا که سریع تر ، امن تر و منعطف تر هستند .
حالت دوم نیز به این شکل است که شما سیستمی همچون سیستم وردپرس را به تنهایی از قدم صفر طراحی و برنامه نویسی کنید که نیازمند مدت زمان بسیار بیشتری است و یک شخص شاید به تنهایی قادر به انجام تمامی فازهای پروژه نباشد . خود این قسمت نیز میتواند توسط فریمورک های برنامه نویسی ساده تر شود اما بازهم تحت تمامی شرایط ، بیشترین زمان را از شما خواهد گرفت . برای تسلط به بخش بک اند و برنامه نویسی سایت شما باید حداقل به یکی از زبان های برنامه نویسی سمت سرور همچون php یا python و یا Asp.net اشراف داشته باشید تا بتوانید پروسه برنامه نویسی قالب هایی که در بخش فرانت اند طراحی شده است را انجام دهید . در کل یادگیری تمامی این مسیر ممکن است 1 تا 2 سال زمان نیاز داشته باشد .
ابته باید توجه داشته باشید که شما با یادگیری کدنویسی ، نه تنها برای خودتان ، بلکه برای سایر کارفرمایان و مشتریان نیز میتوانید وب سایت طراحی کنید و به نوعی مشغول به انجام کارهای طراحی سایت شوید . پس به این ترتیب شما یک شغل پردرآمد را برای آینده خودتان تضمین می کنید .
یادگیری طراحی سایت بصورت وب مستری
یادگیری طراحی سایت به شکل کدنویسی مسیری طولانی تری دارد ، و شاید هرشخصی نتواند این دانش را به شکل کامل یاد بگیرد ، اما در این بین شاید روش ساده تری نیز باشد که بتوان سریعا یک سایت را راه اندازی کرد !! وب مستری واژه خاصی است که شاید تاکنون برای یکبار هم که شده شنیده باشید .
وب مستر شخصی است که میتواند کارهایی بغیر از کدنویسی را برای یک وب سایت انجام داده و یا وب سایت را بدون کدنویسی راه اندازی کند . در حقیقت این افراد ، از سیستم هایی همچون وردپرس استفاده می کنند و قالب های مورد نیاز خودشان یا مشتری را خریداری نموده و بروی این سیستم نصب کرده و سپس تنظیمات مربوط به سایت را انجام می دهند و نهایتا محتوای لازم را داخل سایت قرار خواهند داد .
مسیر تبدیل شدن به یک وب مستر به مراتب ساده تر از تبدیل شدن به یک برنامه نویس یا طراح است و شما میتوانید در مسیری کوتاه تر و بدون یادگیری کدنویسی ، یا آموزش مباحث پایه همچون هاست و دامنه و ماهیت وب سایت و برخی مفاهیم دیگر ، در کوتاه ترین زمان یک وب سایت برای خودتان راه اندازی کنید به شکلی که تمامی کارهای آن را از صفر تا صد خودتان انجام داده باشید . ضمن اینکه با یادگیری این مسیر ، میتوانید مدیریت وب سایت سایر کسب و کارها یا مشتریان خودتان را نیز عهده دار شوید . به نوعی یک وب مستر میتواند بدون دست به کد شدن ، یک وب سایت را در بستر یک هاست و دامنه راه اندازی کرده و آن را مدیریت کند . اما کارهایی همچون توسعه یا انجام تغییرات درهسته سایت و افزودن یا کاستن امکانات در حوزه تخصصی او نیست .
در پاسخ به سئوال چگونه خودمان سایت طراحی کنیم ، پاسخ وب مستری پاسخ درستی است . چرا که میتوانید هم خودتان یک مهارت را یادگرفته و هم وب سایت خودتان را نیز راه اندازی کنید . شما در این روش تقریبا هزینه زیادی را متحمل نیستید و ممکن است مختصر هزینه هایی برای آموزش وب مستری پرداخت کنید .
استفاده از سایت سازهای آنلاین
نهایتا ، ساده ترین روش برای ساختن یک وب سایت استفاده از سایت سازهای آنلاین است . سایت ساز های آنلاینی در خارج از کشور بسیار مشهور هستند همچون shopify یا wix که میتوانید در کوتاهترین زمان وب سایت خودتان را به شکل درگ اند دراپ ( کشیدن و رها کردن داخل صفحه ) و یا به کمک تم های آماده که در این وب سایت ها وجود دارد فورا و در عرض چند ثانیه راه اندازی کنید .
در کشور ما نیز نمونه های مشابهی وجود دارد که با یک سرچ ساده داخل نت میتوانید سایت خود را راه اندازی کنید ، که البته هزینه هایی نیز بایت این وب سایت ها پرداخت خواهید کرد . در این روش شما هیچ دانشی برای کدنویسی یا طراحی نیاز ندارید و صرفا پس از تحویل سایت خودتان میتواند روی آن کار کنید .
مقایسه روش های طراحی سایت
اگر تمامی روش هایی که در بالا کفته شده را از نظر مزایا و معایب بررسی کنیم میتوان آنها را به شکل زیر توضیح داد که شما بسته به علاقه ، زمان و نیاز خودتان میتوانید یکی از روش های فوق را انتخاب نموده و شروع کنید :
در روش سفارش پروژه طراحی سایت به یک شرکت معتبر ، شما نیاز به یادگیری روش ساخت وب سایت ندارید و صرفا پروژه درخواستی خود را به شرکت ارائه کرده و منتظر زمان تحویل آن خواهید بود . هزینه این روش نسبت به تمامی روش ها دیگری که اشاره شد بیشتر است و دردسر آن کمتر ! شما در این حالت فقط یک وب سایت برای خودتان دارید و توانایی ساخت سایت برای سایر کارفرمایان را نخواهید داشت و نمیتوانید مشتری داشته باشید .
در روش دوم یعنی یادگیری دانش طراحی سایت بصورت کدنویسی ، شما نیا به زمان بیشتری جهت ساخت یک سایت دارید اما پس از یادگیری این روش میتوانید نه تنها برای خودتان بلکه برای همه ، وب سایت طاحی کنید ، از روش های مختلف درآمد داشته باشید ، قالب های مختلف و شیک وب سایت را طراحی نموده و درمارکت های فروش قالب جهت ارائه به مخاطبان قرار دهید ، یا بصورت فریلنسری از داخل و خارج از کشور پروژه بگیرید و در بدترین حالت برای شرکت های طراحی سایت با حقوق مشخص فعالیت کنید . میتوان گفت بیشترین درآمد را در آینده میتوانید از این طریق داشته باشید اما همانطور که گفته شد به زمان بیشتری جهت یادگیری و همچنین راه اندازی یک وب سایت نیاز دارید . در این روش شما هزینه هایی را جهت خرید دوره های آموزشی یا شرکت در کلاس های حضوری و غیر حضوری پرداخت خواهید کرد .
در روش سوم یعنی یادگیری طراحی سایت بصورت وب مستری ، شما مدت زمان کمتری را جهت یادگیری و راه اندازی سایت نیاز دارید ، پس از اتمام آموزش ها میتوانید برای خودتان یا مشتریان خود به صورت بدون کدنویسی وب سایت راه اندازی کنید ( دقت داشته باشید که در موضوع وب مستری از کلمه طراحی استفاده نمیکنیم و کلمه درست برای بخش وب مستزی ، راه اندازی سایت است ) . در این روش شما هزینه کمتری نسبت به روش یادگیری طراحی سایت بصورت کدنویسی پرداخت خواهید کرد و نهایتا میتوانید در حوزه محدودتری نسبت به حوزه برنامه نویسی کار کنید .
در روش چهارم یعنی طراحی سایت توسط سایت ساز ها ، شما متحمل هزینه کمتری هستید ، تنها یک وب سایت برای خودتان دارید و میتوانید در زمان بسیار سریع تر و شاید کمتر از یک ساعت ، یک وب سایت داشته باشید اما هیچ دانشی در مورد تغییر یا مدیریت آن ندارید و باید کم کم خودتان به سمت وب مستری حرکت کرده و روش مدیریت محتوای داخل سایت را یاد بگیرید .

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت
نقشه راه فرانت
اگر قصد دارید تا یک طراح ماهر باشید ، ما درست ترین مسیر را برای شما فراهم کردیم و فقط کافیست همراه ما باشید
در این مقاله مهم ترین نکات پیرامون خرید یک هاست خوب با سرعت بالا که ملزم به توجه است را خدمتتان ارائه نموده و کد تخفیف خرید هاست نیز معرفی خواهیم کرد .
سایت استاتیک چیست بسیاری از افرادی که در حیطه طراحی سایت تازه کار هستند در قدم اول با دو مفهوم سایت استاتیک و داینامیک روبرو می شوند و این مفاهیم در حالت کلی برای آنها گنگ است . کسانی که قصد دارند تا شروع به فعالیت در حوزه طراحی سایت کنند از خود می پرسند […]