جلسه نود و یکم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
در این جلسه بسیار مهم ، روی سفارشی سازی فیلد های مربوط به فرم ثبت سفارش و تسویه حساب کار خواهیم کرد .
دانشجویان سخت کوش دوره طراحی سایت فروشگاهی ، به قسمت 91 از دوره خوش آمدید . دوستان عزیز این جلسه و همچنین جلسه بعدی ، فعلا دو جلسه انتهایی از دوره طراحی فروشگاه اینترنتی خواهند بود و در صورت تقاضای دانشجویان ادامه بخش های آموزش ( آموزش قسمت های سفارشی سازی شده بیشتر و بخش های جانبی ) ، ضبط شده و در داخل پکیج اصلی برای شما قرار داده خواهند شد پس دوره ما ادامه دارد و تا آخر کنار شما هستیم . در این جلسه به سراغ یکی از بخش های بسیار مهم که در موضوع UX به شدت تاثیر گذار است خواهیم رفت .
اگر تا این قسمت از دوره توجه کرده باشید ، در قسمت ثبت سفارش و همچنین تسویه حساب فروشگاه ، فیلد های زیادی داریم که ممکن است کاربر در هنگام ثبت نهایی سفارش خود ، با این تعداد از فیلد های زیاد و غیر ضروری به مشکل برخورد نماید . از نظر بحث تجربه کاربری کار کردن روی این قسمت بسیار مهم است و ما نیز جلساتی به این سرفصل اختصاص دادیم . در این جلسه شما به شکلی اصولی یاد خواهید گرفت که به چه نحوی فیلد هایی که در فرم ثبت سفارش و همچنین تسویه حساب وجود دارند را سفارشی سازی نمائید .
مسلم است که برخی فیلد ها در بخش تسویه حساب همیشه برای ثبت سفارش و نهایی کردن خرید لازم هستند و عملا بدون دریافت اطلاعاتی همچون آدرس و جزئیات حساب کاربر ، نمیتوان خرید را تکمیل کرد . اما در این بین برخی فیلد ها غیر ضروری هستند چرا که این فیلد ها توسط فروشگاه ساز در صفحه تسویه حساب ایجاد شدند و کاربر نهایی ما به همه آنها نیازی ندارد . هر اندازه که تعداد فیلد ها و میزان تقاضای اطلاعات از کاربر کمتر باشد ، تجربه کاربر نیز از جهت استفاده از وب سایت ما بهتر خواهد بود . پس باید تا اندازه ممکن پروسه خرید را به نوعی طراحی کنیم تا کاربر سریعا به هدف خود برسد . پس می توانیم فیلد های غیر ضروری را توسط دستوراتی مشخص که خدمتتان آموزش خواهیم داد حذف کنیم .
علاوه بر حذف ، حتما این امکان را نیز خواهیم داشت تا فیلد هایی را نیز اضافه کنیم و این دقیقا همان چیزی است که شما را در این دوره قدرتمند خواهد کرد . یعنی به هر دو طرف یک سرفصل باید مسلط شویم . شاید کارفرمای پروژه از شما درخواست کند که هنگام تسویه حساب ، یک آدرس دوم هم از کاربر دریافت شود و این فیلد در بخش تسویه حساب وجود ندارد . شما قادر هستید تا هر فیلدی را به این بخش اضافه کنید و هیچ مشکلی در پروسه کاری فروشگاه شما ایجاد نشود . پس در این جلسه هم قسمت حذف و هم قسمت افزودن را کار خواهیم کرد .
شما ممکن است قصد داشته باشید تا به کاربر برخی امکانات خاص را ارائه کنید ، برای مثال بازه زمانی حمل و نقل در ووکامرس وجود ندارد ، و خودما می توانیم این بخش را به فروشگاه اضافه کنیم تا یک امکان خاص نسبت به سایر فروشگاه ها داشته باشیم . با روشی که در این جلسه به شما آموزش داده خواهد شد می توانید خیلی راحت بخش های مورد نظر را اضافه یا کم کنید . پس همراه ما باشید تا این قسمت را هم با یکدیگر به اتمام برسانیم .
تجربه کاربری هنگام خرید از فروشگاه
هدف این جلسه تماما بر روی بهینه سازی تجربه کاربری یا همان موضوع UX استوار است . این موضوع به قدری مهم است که فروشگاه های بزرگی همچون دیجی کالا تاکنون آزمون خطا های بسیار زیادی را جهت بهبود UX خود انجام دادند تا بتوانند هم UX خود را بهبود دهند و هم یک نمونه خوب برای بقیه باشند .
اگر کاربر تجربه مناسب خرید از شما نداشته باشد ، معمولا مراجعه دوم آن به سایت و خرید مجدد کمی سخت خواهد بود . یکی از قسمت هایی که در تجربه کاربر تاثیر دارد همین قسمت تسویه حساب است . علاوه بر این ، قسمت ورود و ثبت نام نیز یکی از قسمت های مهم در بهبود UX است . از این جهت در حال حاضر اکثر وب سایت ها ، پروسه ثبت نام کاربران را با دریافت تنها یک شماره تماس انجام میدهند و تکمیل پروفایل را به مراحل بعدی و پس از ثبت نام محول می کنند . البته بخش ثبت نام با شماره تماس اگر بخوبی بر روی سایت برنامه نویسی شود می تواند تجربه کاربری بسیار مناسبی باشد .
از آنجایی که در فروشگاه های اینترنتی کاربر مشتاق خرید محصول است ، نباید او را زیاد معطل کرد . معمولا نمایش فرم های بلند و خسته کننده ( مثل فرم های کنکور ) برای مشتری و کاربر شما خوشایند نیستند . ما نیز در این دوره سعی کردیم تا در حد امکان ، تجربه مناسبی را برای کاربر ایجاد کنیم . البته موضوع UX چیزی نیست که بتوان تمام جنبه های آن را در این بخش توصیف کرد اما گام به گام سعی کردیم تا در هر بخش دوره UX را نیز مورد توجه داشته باشیم .
البته باید گفت علاوه بر گفته ها و سرفصل های این دوره ، خودتان نیز باید در زمینه بهبود مباحث UX تحقیق کنید ( اگر فروشگاه شما آینده دار است و قصد برند شدن دارد ) تا مشتریان شما به شما وفادار باشند . حقیقتا موضوع UX باید از تمام جنبه ها همچون رفتار کاربر ، تغییر مسیر او در داخل سایت و … به شکلی دقیق بررسی شوند . امیدواریم تا جزئیات این جلسه نیز برای شما مفید واقع شود .

فیروز بیگلری ، 10 سال است که در زمینه برنامه نویسی وب سایت و همچنین سیستم های عامل فعالیت می کنم . متخصص وردپرس ، PHP کار ، علاقمند به فرانت اند ، تولید محتوا و سئو