جلسه هشتاد و سوم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
در این جلسه به سراغ آموزش نحوه ارسال مطلب سئو شده در سایت و همچنین شروع کار با قسمت Schema در سایت خواهیم رفت
دانشجویان دوره طراحی سایت فروشگاهی، به جلسه 83 از دوره خوش آمدید . امیدواریم جلسه قبل توانسته باشیم به وعده های خودمان عمل کرده و بخش سئو را در حد توان و گنجایش این دوره به شما آموزش داده باشیم . همانطور که میدانید در جلسه قبل بر روی پیکربندی کامل افزونه سئو کار کردیم . در این جلسه قصد داریم یکی از قسمت های خیلی خوب را با هم کار کنیم که بسیار مهم بوده و معمولا آموزشی برای این بخش ارائه نمی شود . ما در این قسمت از دوره آموزشی قصد داریم تا سراغ این بخش رفته و همه قسمت های آن را بررسی کنیم .
زمانی که ما افزونه سئو را بخوبی نصب و پیکربندی کردیم ، باید یاد گرفت که به چه شکلی از این افزونه استفاده کنیم . این افزونه بعد از نصب و پیکربندی در داخل قسمت برگه ها ، نوشته ها و محصولات متناسب با تنظیمات ما ظاهر خواهد شد . برای نمایش نحوه کار با این افزونه ، در این جلسه قصد داریم تا به شما آموزش دهیم که به چه شکلی یک مطلب سئو شده را در سایت خودتان منتشر کنید . نحوه کلی کار با این بخش در تمامی قسمت ها ( برگه ها و محصولات ) به یک شکل است و تفاوتی ندارد . پس بخوبی دقت کافی در این بخش را داشته باشید تا با کلیات به کار گیری افرونه سئو آشنا شوید . این جلسه حاوی دو نکته بسیار مهم است که میتوان گفت 80% از موضوع ایندکس شدن سایت شما در کسب نرخ کلیک مناسب را تامین خواهد کرد . پس با دقت تمام این قسمت را شروع کنید .
اگر در حین انجام تنظیمات افزونه سئو به ماهیت مباحث پست تایپ ها و همچنین ایندکس شدن مسلط شوید ، می توانید به راحتی با اضافه شدن هر قسمت دیگر در داخل سایت ( مثلا بخش نمونه کارها یا سفارشات ) ، خودتان بخوبی متوجه این موضوع باشید که پیکربندی ایندکس این قسمت برای موتور های جستجو آیا الزامی است یا خیر و چگونه باید به درستی انجام شود . پس صرفا نباید تمرکز ما بر روی بخش نوشته ها ، برگه ها و محصولات باشد . مدرس نیز سعی نموده تا با تفهیم مناسب این بخش ، شما را در پیکربندی سایت هایی جز فروشگاه هم راهنمایی کند .
ورود به بخش Schema و نشانه گذاری سایت
شاید قبل از این با کلمه Schema آشنا باشید اما احتمال میدهیم که بسیاری از دوستان هنوز با این موضوع به خوبی آشنا نیستند و از انجایی که چند جلسه از این دوره به سئو اختصاص داده شده و خوشبختانه ما در حال کدنویسی یک فروشگاه هستیم پس لازم است تا بخش Schema در فروشگاه ما و همچنین در بخش مطالب بخوبی اجرا شود .
خود واژه Schema به معنی ظاهر و نشانه شناخته می شود . در دنیای وب این Schema برای علامت گذاری و تفهیم بهتر محتوای وب سایت های شماست . تصور کنید که خزنده های موتور های جستجو وارد وب سایت شما شدند . خزنده ها همیشه قسمت کد صفحه وب شما را مشاهده می کنند و همانند کاربران قادر به دیدن طراحی های مختلف و دیزاین و ظاهر کار نیستند .
زمانی که خزنده ها وارد صفحه شدند ، این صفحه ممکن است صفحه مطالب باشد ، یا صفحه نمونه کارها و یا صفحه محصولات . این خزنده ها باید از کجا بفهمند صفحهای که در حال خزیدن داخل آن هستند یک محصول است یا یک نمونه کار ؟ خزنده ها قدرت فهمیدن این موضوع را در بلند مدت دارند و این بلند مدت بازه زمانی مشخصی نیست . شاید هم هرگز متوجه نشوند . پس در نتیجه وب سایت شما از سایر رقبا عقب خواهد ماند . از این جهت لازم است تا یکسری نشانه گذاری و تعدادی علامت و سرنخ البته با مقادیر صحیح داخل سایت قرار دهیم تا وقتی این خزنده ها وارد سایت شدند ، متوجه این موضوع شوند که وب سایت ما در این صفحه چه نوعی محتوایی را ارائه می کند .
در این قسمت موضوع Schema را به شکلی مفهومی بررسی خواهیم کرد و نهایتا نحوه کار با دستورات Schema و تنظیم آن برای قسمت نوشته ها و مطالب سایت را خواهیم داشت . از آنجایی که وب سایت ما یک فروشگاه است پس محصولات برای ما الویت بیشتری دارند . در جلسه بعدی Schema را بر روی محصولات پیاده خواهیم کرد تا جز به جز وب سایت ما با نشانه گذاری مناسب آماده تولید محتوا باشد . البته که بحث Schema بحث بسیار گسترده و جالبی است اما در همین چند قسمت شما به 0 تا 100 این موضوع مسلط خواهید شد پس جای نگرانی نیست .
برای افزودن Schema ما در این جلسه و جلسه بعدی از روش کد نویسی کمک خواهیم گرفت ، که افزونه های این بخش نیز برای وردپرس وجود دارند . اما زمانی که شما در داخل کد هستید و قادر به تنظیم این نشانه ها هستید لزومی به استفاده بیهوده از افزونه و سنگین کردن وب سایت ندارید . پس در این قسمت هم همراه ما باشید چرا که با یک بخش بسیار جذاب و کمی سرگرم کننده کار خواهیم کرد .

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت