جلسه هفتاد و دوم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
در این جلسه بخش مربوط به تبلیغات در صفحه اصلی را به شکل ویجت برنامه نویسی خواهیم کرد
دانشجویان عزیز دوره طراحی سایت فروشگاهی ، به قسمت 72 از دوره خوش آمدید . در ادامه برنامه نویسی صفحه اصلی سایت فروشگاهی به شکل ویجت هستیم و چند بخش از قسمت های صفحه اصلی باقی ماندند که باید این بخش ها نیز به شکل ویجت برنامه نویسی شوند تا تمامی المان های صفحه تماما در اختیار مدیریت باشند و کنترل کامل بر المان های صفحه اصلی داشته باشد . یکی از قسمت هایی که در صفحه اصلی سایت هنوز باقی مانده است بخش مربوط به داینامیک سازی بنر های تبلیغ داخلی یا خارجی در صفحه اصلی هستند . قبلا هم اشاره کردیم که این بنر ها میتوانند هم لینک به داخل سایت باشند و هم لینک به خارج از سایت که البته ترجیح میدهیم در داخل سایت خود ما باشند . برای مثال در داخل فروشگاه ما ، بخش فروش البسه هم وجود دارد که میتوانیم در قالب همین بنر های سایت ، قسمت لباس را معرفی کنیم .
این بخش از جمله بخش هایی است که در فروشگاه ها از لحاظ ارائه دسترسی به کاربران خیلی مهم است . زمانی که کاربر در داخل صفحه اصلی سایت مشغول مشاهده بخش های مختلف است ، برای او جالب است تا بتواند از قسمت هایی که ما به شکل ویژه در داخل فروشگاه داریم هم بازدید کند . اگر محصولاتی به شکل ویژه در داخل فروشگاه قرار دارند میتوانیم در قالب بنر در این بخش ها قرار دهیم . البته که تنظیم این قسمت نیز باید با یک برنامه نویسی دقیق صورت گیرد تا نهایت سادگی برای مدیریت را داشته باشد .
طراحی این قسمت تماما دست خود شما است و متناسب با چینش قالبی که در حال طراحی آن هستید می توانید طراحی و برنامه نویسی خودتان را انجام دهید .
تبلیغات در قالب های فروشگاهی
قالب های فروشگاهی یک زمینه مناسب برای تبلیغات هستند . اما این تبلیغات در حال حاضر به بخش بنر های دسته بندی تغییر کردند . به این معنی که دسته بندی های خاصی همانند بخش البسه که در بالا اشاره شد ، در صفحه اصلی سایت در قسمت های مختلف نمایش داده می شوند تا کاربر بتواند یک دسترسی سریع تر به قسمت هایی شاخص از سایت داشته باشد .
برای مثال فروشگاه ما در زمینه کالای دیجیتال فعال است . اما اخیرا قسمت البسه و کفش هم داخل آن اضافه شده است . می توانیم تصویر شاخص و لینک مربوط به دسته همان محصولات را در صفحه اول طبق طراحی قالب اضافه کنیم . البته در بالاتر نیز اشاره شد که مدیر سایت باید بتواند به راحتی این قسمت را پیاده کند .
زمانی که مدیر قصد اضافه کردن بنر جدید دارد باید بتواند یک تصویر را به شکلی مناسب آپلود نموده و لینک صحیح آن را انتخاب کند . انتخاب این لینک هم می تواند در قالب یک سلکت باکس ( SelectBox ) جذاب برنامه نویسی شود که مدیر پس از آپلود تصویر ، از طریق سلکت باکش ، دسته مورد نظر را نیز انتخاب کند و نهایتا آن را ذخیره کند .
پس مشاهده می کنید که تاچه اندازه می توان تفاوت در برنامه نویسی ایجاد کرد و به نوعی بسیار حرفهای بخش هایی این چنین را طراحی و برنامه نویسی نمود . اگر به قسمت کوئری ها و همچنین کوئری دسته ها آشنایی داشته باشید ( که در جلسات قبل به خوبی توضیح داده شده است ) می توانید با ترکیب حلقه ها ، شرط ها و کوئری ها ، بخش هایی که نیاز دارید را به تنهایی طراحی کنید و نهایتا محتوا ارسال شده را ذخیره و در قسمتی که نیاز دارید نمایش دهید .
پس این قسمت می تواند هم در قالب دسته بندی تصویری وجود داشته باشد و هم اینکه می توان از برنامه نویسی این قسمت الهام گرفت و بخش هایی همچون تبلیغات تصویری در سایدر بار را در داخل فروشگاه برنامه نویسی کرد . اگر تا این قسمت از برنامه نویسی فروشگاه اینترنتی همراه ما بودید بخوبی به این درک رسیدید که می توان از برنامه نویسی یک قسمت برای بخش های زیادی استفاده کرد فقط کافیست تا کمی خلاقیت داشته باشیم و به ماهیت کد هایی که در حال نگارش آن هستیم مسلط باشیم . پس در این جلسه نیز همراه ما باشید تا کم کم بخش های صفحه اصلی را کامل کنیم . قسمت هایی همچون محصولات ویژه و لینک های مشاهده همه نیز باقی ماندند که در جلسات بعدی خیلی سریع این بخش ها نیز تکمیل شده و قالب ما در فازهای طراحی و برنامه نویسی به اتمام خواهد رسید و نهایتا وارد قسمت هایی همچون سئو و برنامه نویسی بخش هایی خاص همچون دسترسی سریع و … خواهیم شد .

فیروز بیگلری ، 10 سال است که در زمینه برنامه نویسی وب سایت و همچنین سیستم های عامل فعالیت می کنم . متخصص وردپرس ، PHP کار ، علاقمند به فرانت اند ، تولید محتوا و سئو