جلسه هفتاد و یکم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
در این قسمت بخش ویجت نویسی دسته بندی دلخواه محصولات را برنامه نویسی خواهیم کرد
دانشجویان دوره طراحی سایت فروشگاهی ، به قسمت 71 از دوره خوش آمدید . دوستان چند جلسه است که بخش برنامه نویسی ویجت ها را باهم شروع کردیم و در صفحه اصلی ، هم ویجت نویسی را انجام داده و هم هر قسمتی که باقی مانده را با هم داینامیک می کنیم . یکی از بخش هایی که لازم است تا ویجت نویسی شده و داینامیک شود ، قسمت مربوط به دسته بندی اختصاصی محصولات است . اما این بخش در کدام قسمت سایت است ؟
این بخش همان قسمتی است که ما در انتهای صفحه اصلی قرار دادیم و خاطر نشان کردیم که این قسمت را به شکلی به شما آموزش خواهیم داد که بتوانید هر دسته بندی دلخواهی از محصولات را به هر تعداد که نیاز دارید در این قسمت قرار دهید . این بخش درواقع همان قسمتی است که اکثر فروشگاه های بزرگ در سایت های خودشان دارند . برای مثال دسته بندی گوشی موبایل ، دسته بندی لوازم خانگی ، دسته بندی لپ تاپ و …. در داخل صفحه اصلی این قالب بخش هایی که داشتیم عموما با عناوین جدیدترین محصولات ، پربازدید ترین محصولات ، پرفروش ترین محصولات و … بودند . یکی ازقسمت هایی که برای ما خیلی مهم است همین بخش دسته بندی دلخواه است . وجود این قسمت در فروشگاه های اینترنتی در حال حاضر هم از لحاظ تجریه کاربری و هم از لحاظ دسترسی خیلی حائز اهمیت می باشد .
اما داشتن کنترل کامل بر این قسمت خیلی مهم تر است . بنابراین در این جلسه ، کاری خواهیم کرد تا این بخش به شکلی بسیار انعطاف پذیر برنامه نویسی شود و بتوانیم به هر طریق ممکن بر روی این بخش کار کنیم و آن را توسعه دهیم و هیچ محدودیتی در این بخش وجود نداشته باشد . ثابت بودن این قسمت نه تجریه مناسبی برای کاربران دارد و نه تجریه مناسبی برای مدیریت سایت . پس توجه داشته باشیم که این قسمت ها واقعا مهم هستند و باید در هنگام برنامه نویسی به اینگونه قسمت ها توجه کافی شود .
طراحی قالب فروشگاهی منعطف
هدف از آموزش های این قسمت در کل ایجاد انعطاف در قالب است . زمانی که مدیر سایت قصد ایجاد صفحات منعطف دارد باید بتواند محتوای موجود در سایت خود را به هر شکل ممکن به کاربران نمایش دهد . قسمت هایی که در صفحه اصلی هستند می توانند پیشفرض و تغییر ناپذیر باشند و یا مثل وب سایت ما کاملا قابل تغییر و منعطف . در این قالب ما سعی کردیم تا نهایت انعطاف را در صفحه اول به کاربران و همچنین مهم تر از همه مدیر سایت دهیم .
مدیر سایت می تواند هر دسته دلخواه از محصولات را در هر کجای صفحه اصلی ، بالا پایین وسط ، در هر تعداد نمایش دهد . پس اگر روزی محصولات جدیدتری به این فروشگاه اضافه شدند و دسته بندی جدیدتری ایجاد شد ، مدیر می تواند بدون مشکل این دسته را در قالب یک بخش جدید در صفحه اصلی نمایش دهد .
هر اندازه که بتوانیم کار مدیریت را کمتر کنیم مطمئنا قدرت برنامه نویسی خود را نشان دادیم . قالب های وردپرسی فروشگاهی مخصوصا در مارکت های خارجی به شکل طراحی با صفحه ساز ها هستند یعنی به کمک المنتور و یا ویژوال کامپوزر ساخته شدند . در صورت پاک شدن صفحه اصلی سایت از قسمت برگه ها ، دیگر صفحه اول با دیزاین و طراحی قبلی را نخواهیم داشت . اما در صورت ایجاد این قسمت ها با برنامه نویسی ، مطمئن هستیم که محتوای ما داینامیک و به شکل درستی نمایش داده خواهد شد .
در برخی صفحات داخلی همچون تماس با ما و صفحات مشابه نیز می توان این انعطاف را ایجاد کرد اما صفحه اصلی سایت اصلی ترین بخش موجود در وب سایت ما است بنابراین باید نهایت انعطاف را در ان ایجاد کنیم . اگر شما نیز طراحی قالب های وردپرسی را به این شکل انجام دهید ، یک برنامه نویس و طراح ماهر هستید ، به نحوی که کارفرما از پروژه نهایی شما نهایت رضایت را داشته و از کارکردن با وب سایت لذت خواهد برد .
در دوره آموزش طراحی قالب های وردپرسی همه توان خود را جمع کردیم تا شما واقعا یک برنامه نویس ماهر باشید و صرفا هدف ما آموزش کدهای ساده نمایش محصول و … نبودند که با چند ساعت گشتن در اینترنت می توانید انها را پیدا کنید . اگر قرار بر این است تا نامی خوش از سئو 90 بر جای بماند پس دانشجویان ما باید بتوانند همه رقم وب سایت های بازار کار را حریف باشند و با قدرت در این مسیر پیشروی کنند . هدف در این دوره طراحی یک تمپلیت قدرتمند و منعطف است که هم از برنامه نویسی آن لذت ببریم و هم از استفاده آن ، پس همراه ما باشید .

فیروز بیگلری ، 10 سال است که در زمینه برنامه نویسی وب سایت و همچنین سیستم های عامل فعالیت می کنم . متخصص وردپرس ، PHP کار ، علاقمند به فرانت اند ، تولید محتوا و سئو