جلسه شصت و پنجم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
در این قسمت ذخیره اطلاعات علاقمندی محصولات به روش Ajax در داخل دیتابیس را برنامه نویسی خواهیم کرد
دانشجویان دوره طراحی سایت فروشگاهی ، به قسمت 65 رسیدیم . دانشجوهای سخت کوش که هر قسمت با انرژی بیشتر با ما همراه هستید ، به یکی از جلسات خیلی خوب دیگر رسیدیم . در این جلسه قرار است کمی بیشتر مهارت کسب کنبم و با Ajax داخل وردپرس کار کنیم . تکنولوژی Ajax که یکی از مهم ترین تکنولوژی ها و به نوعی متصل کننده قسمت فرانت به بک اند است در وب سایت های فروشگاهی می تواند بسیار جذاب باشد البته در صورتی که استفاده از ان بر طبق اصول و در جای مناسب خود باشد . بخش علاقمندی های سایت قسمتی است که می توانیم به کمک Ajax یک برنامه نویسی بسیار زیبا بر روی آن پیاده کنیم . Ajax به معنی ماندن کاربر در صفحه جاری و انجام عملیات مد نظر کاربر بدون بارگذاری مجدد آن است .
Ajax قسمتی بسیار جذاب است که البته خود سیستم وردپرس نیز دستورات و توابعی را برای بهبود این خدمات ارائه کرده است و ما هنگام برنامه نویسی قالب های وردپرسی می توانیم تحت یک استاندارد مشخص کدهای Ajax را با پایگاه داده وردپرس در تعامل قرار دهیم . در این جلسه بخش افزودن به علاقمندی را به کمک ترکیب Ajax و همچنین خود وردپرس پیاده خواهیم کرد .
پس کاربر زمانی که بر روی دکمه افزودن به علاقمندی کلیک کند ، لازم است تا بدون بارگذاری مجدد صفحه وب و … محصول مورد نظر خود را به علاقمندی ها اضافه کند . این پروسه باید به شکلی فوری انجام شود و زمان زیادی را کاربر را معطل نکند . شما به عنوان یک برنامه نویس قالب های وردپرسی لازم است تا حتما به بخش برنامه نویسی Ajax در وردپرس مسلط باشید . البته که این قسمت زیاد هم سخت نیست اما چندین نکته در رابطه با Ajax وجود دارد که دانستن این نکات یکبار برای همیشه مسیر را برای شما روشن خواهد کرد تا در پروژه های خودتان بدون مشکل بتوانید کد نویسی کنید .
Ajax و وردپرس
همانگونه که گفته شد Ajax یک تکنولوژی متصل کننده بین بخش فرانت و بک اند است . در وب سایت هایی که کاربر با سایت تعامل دارد می توانیم از این فناوری به شکلی جذاب استفاده کنیم . در دوره آموزشی طراحی سایت املاک با وردپرس ، قسمت هایی همانند ثبت آگهی و … وجود داشت که واقعا به کمک Ajax یک کدنویسی دقیق و بسیار کاربر پسند برای آنها ایجاد کردیم تا کاربر لذت کار با سیستم را در هر دقیقه به شکل RealTime تجربه کند .
در وردپرس نیز قسمت هایی زیادی را می توان توسط Ajax ایجاد کرد . البته همانطور که در بالا اشاره شد وردپرس فکر همه جوانب را کرده است و برای Ajax نیز توابع و دستورات بسیار مناسبی را ارائه کرده است . البته که کار کردن با Ajax در وردپرس برای اولین بار ممکن است کمی سخت باشد . اما به مرور زمان شما به راحتی خواهید فهمید که چگونه می توانیم در بخش هایی که به این فناوری نیاز داریم از آن استفاده و قالب را بیشتر توسعه دهیم .
معمولا داشتن Ajax در قالب یکی از مشخصه های آن محسوب می شود . اگر به قالب های فروشگاهی دقت کنید معمولا همین بخش علاقمندی و همچنین قسمت هایی مثل نمایش و بارگذاری محصولات از جمله بخش های مورد توجه برای استفاده از Ajax هستند . زمانی که شما در فروشگاهی و در داخل صفحه نمایش محصولات آن به سمت پایین اسکرول می کنید ، محصولات بیشتری برای شما بارگذاری می شوند که این قسمت دقیقا با Ajax پیاده سازی می شود .
البته استفاده زیاد از Ajax نیز درست نیست چرا که در هر صورت تعاملات این بخش با دیتابیس و نمایش اطلاعات در همان لحظه اگر بسیار زیاد باشد ، تعامل مناسبی با دیتابیس شاید صورت نگرفته و کاربر مدت زمان بیشتری را در صفحه وب شما معطل باشد . بخش علاقمندی که در این قالب برنامه نویسی شده است تنها در یک بخش افزودن و یا حذف از علاقمندی دارای Ajax است که به کاربر حس خوب استفاده از سایت را خواهد داد . در حقیقت در این بخش باز هم مباحث مربوط به تجربه کاربری مطرح می شود . کاربر هر اندازه که تجربه مناسبی از کار با وب سایت ما داشته باشد به همان اندازه شانس بازگشت آن به سایت را داریم . در حقیقت یک مشتری دائمی برای ما خواهد بود . در تمامی قسمت های این قالب و در جلساتی که نیاز بودند بر روی بحث تجربه کاربر اشاره کردیم . مخصوصا در وب سایت های فروشگاهی این موضوع به اندازه بسیار زیادی مهم است . چرا که هدف ما جذب مشتریان دائمی و ارائه خدمات به انها است .
پس در این جلسه بسیار جذاب نیز همراه ما باشید تا قسمت افزودن به علاقمندی را با یک برنامه نویسی بسیار جذاب پیاده کنیم و وب سایت فروشگاهی را بیشتر و بیشتر به یک نمونه واقعی نزدیک تر کنیم . در قسمت های آتی بخش هایی بر روی این فروشگاه برنامه نویسی خواهیم کرد که امکانات آن قابل مقایسه با نمونه های مشابه نخواهد بود . پس با قدرت در کنار ما باشید .

فیروز بیگلری ، 10 سال است که در زمینه برنامه نویسی وب سایت و همچنین سیستم های عامل فعالیت می کنم . متخصص وردپرس ، PHP کار ، علاقمند به فرانت اند ، تولید محتوا و سئو