جلسه پنجاه و هشتم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
در این جلسه برنامه نویسی بخش تنظیمات قالب سایت را براساس فریم ورک Cmb2 انجام خواهیم داد
دانشجویان دوره آموزش طراحی سایت فروشگاهی ، به جلسه 58 از این دوره رسیدیم . در این جلسه برنامه نویسی بخش تنظیمات قالب سایت را براساس فریم ورک Cmb2 انجام خواهیم داد . بخش تنظیمات سایت را می توانیم توسط روش های بسیار زیادی انجام دهیم . اما یکی از فریمورک هایی که می توانیم مستقیما روی قالب برنامه نویسی کنیم و وابستگی به هیچ منبعی نداشته باشیم Cmb2 است . این فریمورک یکی از محبوب ترین ابزار هایی است که میتوانید با یادگیری آن ، برنامه نویسی بخش هایی که در این جلسه و جلسات بعدی خواهید دید را انجام دهید . این فریمورک به قدری منعطف است که می توانید برای هر قسمتی ار سایت حتی پست تایپ ها نیز استفاده نموده و هر قسمت از قالب که قابل کنترل نیست را کنترل نمائید .
این جلسه استارت اولیه استفاده از این فریمورک را با هم خواهیم زد . در قدم اول باید یاد گرفت که به چه نحوی این فریمورک را دانلود و آن را در داخل قالب استفاده کنیم تا قالب ما آن را شناخته و متصل شود . سپس یاد خواهیم گرفت که چه بخش هایی را میتوانیم به کمک این فریمورک پیاده کنیم و دست ما تا چه اندازه باز است . بعد از آموزش بخش های گفته شده ، به سراغ بررسی قسمت هایی در داخل سایت که میتوانیم با فریمورک تنظیمات قالب پیاده کنیم خواهیم رفت و همچنین بررسی اینکه برای کدام قسمت ها باید از این فریمورک استفاده کنیم تا مشکلی در ایندکس محتوا توسط خزنده های موتور های جستجو ایجاد نشود . البته برای یادگیری کامل این فریمورک می توانید از دوره آموزش فریمورک Cmb2 استفاده کنید که در داخل سایت و در قالب یک پکیج فوق العاده کامل در سطح وب منتشر شده است .
این فریمورک در حالت کلی به صورت یک پلاگین ارائه شده است اما در این بخش خواهید دید که چگونه میتوانیم این پلاگین را از حالت بسته نصبی خارج کنیم و تمامی آن را در قالب خود به شکل بخشی از قالب استفاده کنیم . عملا با این کار هرگز نیازی به نصب این افزونه نداریم و به محض اجرای قالب در داخل وردپرس ، بخش تنظیمات قالب برای ما در داشبورد ظاهر خواهد شد .
برنامه نویسی تنظیمات پیشرفته با Cmb2
زمانی که صحبت از تنظیمات می شود تمامی فکر ها به بخش تنظیمات در منو داشبورد وردپرس معطوف می شود چرا که عملا وردپرس تنها یک بخش تنظیمات را تاکنون برای ما نمایش داده است . اما این تنظیمات مربوط به تنظیمات خود سایت هستند . ما می توانیم تحت شرایطی برای خود قالب و امکانات داخل آن نیز تنظیمات برنامه نویسی کنیم .
همانطور که گفته شد Cmb2 در کل یک پلاگین است و حقیقتا استفاده از آن در قالب یک پلاگین برای ما کاربردی ندارد چرا که ما برنامه نویس هستیم و باید تسلط و انعطاف بیشتری داشته باشیم . خارج کردن یک افزونه و به کار بردن ان به شکل فریمورک در داخل قالب شاید برای شما در اینجا کمی عجیب باشد اما واقعا این کار را خواهیم کرد و سپس تنظیمات مختلف را به کمک دستورات و امکانات این فریمورک اجرا خواهیم نمود .
Cmb2 یکی از محبوب ترین ابزار های ساخت بخش های سفارشی شده در وردپرس است . البته نمونه های مشابه همچون تیتان و … نیز وجود دارند که ما برای راحتی و سرعت در دوره از Cmb2 استفاده می کنیم . اگر قبلا در دوره آموزش Cmb2 شرکت کرده باشید و یا حداقل ویدئو معرفی این دوره را تماشا کرده باشید ، مشاهده خواهید کرد که این فریمورک تنظیمات تا چه اندازه امکانات سفارشی سازی شده دارد و تا کدام قسمت ها در وردپرس می توان نفوذ کرد و بخش های سفارشی سازی شده ایجاد نمود .
برای مثال در قسمت نوشته ها ، برگه ها ، محصولات ، کاربران و حتی تنظیمات می توانیم قسمت های دلخواه را ایجاد و داده های مد نظر را ذخیره کنیم . قدرت این فریمورک بسیار بالاست و در دوره اموزشی مختص Cmb2 شاید صدها مثال و نمونه عملی و واقعی را با هم کار کردیم تا دانشجویان بتوانند بدون محدودیت در هر قسمت از وردپرس ، محتوای دلخواه را ایجاد و کنترل کنند . ضمن اینکه بخش های ارائه شده توسط Cmb2 صرفا مختص به کنترل متون نیست بلکه می توانیم گالری تصاویر ، سلکتور ها ، جداول ، متنون پیشرفته ، آپلود عکس و … را توسط ان داشته باشیم . این جلسه به بررسی ماهیت اصلی این فریمورک ، نحوه راه اندازی آن به شکلی متفاوت در داخل قالب و نهایتا برنامه نویسی دو قسمت ذکر شده در بالا خواهیم پرداخت . هنگام شروع مباحث جدید همیشه تقاضا داشتیم تا با حواس شش دانگ در جلسه شرکت کنید تا محتوا ارائه شده را بخوبی فرا گرفته و روی قالب و وب سایت خودتان بدون مشکل آن را اجرا کنید . پس در این قسمت نیز همراه ما باشید .

فیروز بیگلری ، 10 سال است که در زمینه برنامه نویسی وب سایت و همچنین سیستم های عامل فعالیت می کنم . متخصص وردپرس ، PHP کار ، علاقمند به فرانت اند ، تولید محتوا و سئو