جلسه پنجاه و هفتم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
در این جلسه بخش سفارشات ، در داخل قسمت حساب کاربری و همچنین قسمت تسویه حساب برنامه نویسی خواهد شد
دانشجویان دوره پروژه محور آموزش طراحی سایت فروشگاهی ، به جلسه 57 از این دوره رسیدیم . قبل از هرچیزی خسته نباشید . همانطور که در جریان هستید چند جلسه است که وارد بخش های برنامه نویسی حساب کاربری شدیم ، البته تمامی قسمت هایی که به بخش حساب کاربری مربوط هستند نیز برنامه نویسی میشوند . برای مثال در دو جلسه قبل مشاهده کردید که قسمت تسویه حساب مربوط به خرید را به شکل خیلی کامل ، هم برنامه نویسی کردیم و هم طراحی کردیم . در این جلسه به سراغ یکی دیگر از بخش های حساب کاربری خواهیم رفت .
قسمت سفارشات یکی از مهم ترین بخش ها در فروشگاه است . به این دلیل که وقتی کاربر سفارشی را در سایت ثبت نمود ، باید قادر باشد تا وارد سایت شده و وضعیت سفارش خود را مشاهده کند . ممکن است سفارش به دلیل اتمام موجودی لغو شده باشد و وجه پرداختی به حساب مشتری عودت داده شود . پس لازم است تا جزئیات کامل سفارش مشتری در این قسمت نمایش داده شود .
ضمن اینکه بخشی در مراحل تسویه حساب نیز داریم که بخش سفارشات را نمایش میدهد . پس در این جلسه نیز لازم است تا در دو قسمت کار کنیم ، هم در بخش مربوط به سفارشات در حساب کاربری و هم در بخش سفارشات در قسمت تسویه حساب . به دلیل افزایش حجم کد نویسی در هر جلسه ، سعی کنید به همراه مدرس بخش های فروشگاه را تکمیل نمائید اصلا عجله نکنید به این دلیل که در هر قسمتی عجله کنید دوباره مجبور خواهید شد تا بازگردید و ویدئو های آموزشی همان قسمت را مجدد مشاهده کنید . به این دلیل که اکثر جلسات به هم متصل هستند .
سفارشات کاربران در فروشگاه اینترنتی
شاید مهم ترین بخش تعاملی کاربران با فروشگاه شما ، بخش سفارش باشد . اگر وب سایت ما تمامی قسمت های برنامه نویسی را بخوبی رعایت نموده و طراحی مناسب و کاربر پسندی داشته باشد ، اما کاربر امکان ثبت سفارش در ان را نداشته باشد پس عملا هیچ فروشی در سایت وجود نخواهد داشت .
هدف از ساخت یک فروشگاه ، ارائه محصولات و فروش انها به مشتریانی است که به انها نیاز دارند . زمانی که کاربر در سبد خرید خود چندین محصول را اضافه کند ، پس از بررسی و اتصال به درگاه پرداخت ، دوباره می تواند به بخش حساب کاربری خود بازگردد ( در صورتی که در سایت ثبت نام نموده باشد که البته در حال حاضر ثبت نام در سایت به نوعی اجباری می باشد ) و از بخش سفارشات ، محصولاتی که سفارش داده است را مشاهده نماید .
ضمن اینکه مشتری شما باید بتواند از آخرین وضعیت محصولات نیز اطلاع داشته باشد . این بخش ها را میتوان با کمی برنامه نویسی اختصاصی ، پیشرفته تر نمود . برای مثال همچون برخی فروشگاه های اینترنتی پیشرفته کشور ، مراحل پس از سفارش را در پنل مشتری به تصویر کشید . از زمانی که سفارش در سایت ثبت شده است ، تا زمانی که سفارش به انبار محصولات ارسال می شود و مراحل بسته بندی و ارسال آن به بخش پست شهر مورد نظر صورت گرفته و نهایتا مرسوله وارد بخش پست شهر مقصد شود و به دست مشتری برسد .
تمامی این موارد با پیاده سازی یک سیستم برنامه ریزی شده قابل پیاده سازی هستند ( حتی در وردپرس و فروشگاه ساز ووکامرس ) . در این بین هدف از انجام این کارها ایجاد یک تجربه خوب برای کاربر است . فروشگاه هایی که برای مخاطبان خود ارزش زیادی قائل هستند و قصد دارند تا او را برای خرید های بعدی نیز ترغیت کنند ، از طریق ارسال پیامک و مطلع نمودن کاربر از آخرین وضعیت سفارش ، او را از مراجعات متعدد به پنل نیز بی نیاز می کنند .
پس تمامی این موارد دست به دست هم دادند تا موضوع بهبود تجربه کاربری و ایجاد مشتریان وفادار تحقق پیدا کند . از آنجایی که در این وب سایت تا حد توان و در حد امکانات ارائه شده سیستم ، فروشگاه اینترنتی را پیاده کردیم اما با درنظر گرفتن مباحث تجربه کاربر ، سعی می کنیم فضایی را ایجاد کنیم تا کاربر ضمن داشتن سادگی در استفاده از سیستم ، بتواند تجربه خریدی راحت و به یاد ماندنی را داشته باشد .
پس در این جلسه همراه ما باشید تا بخش سفارشات را تکمیل نموده و نهایتا به سراغ برنامه نویسی قسمت های اختصاصی همچون علاقمندی و نمایش و حذف علاقمندی و … رویم . بخش علاقمندی نیز از جمله قسمت هایی است که به شکل پیشفرض در داخل افزونه فروشگاه ساز موجود نیست و ما با یک برنامه نویسی بسیار قدرتمند و استاندارد ، یک سیستم علاقمندی بسیار فوق العاده را بر روی این فروشگاه اجرا خواهیم نمود ، پس در این جلسه همراه ما باشید .

فیروز بیگلری ، 10 سال است که در زمینه برنامه نویسی وب سایت و همچنین سیستم های عامل فعالیت می کنم . متخصص وردپرس ، PHP کار ، علاقمند به فرانت اند ، تولید محتوا و سئو