جلسه پنجاه و پنجم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
در این جلسه قسمت تسویه حساب در فروشگاه را هم برنامه نویسی و هم طراحی خواهیم کرد
دانشجویان دوره پروژه محور آموزش طراحی سایت فروشگاهی ، به جلسه 55 خوش آمدید . در این قسمت یک بخش بسیار جذاب دیگر داریم که جزئی از مراحل تسویه حساب فروشگاه ما خواهد بود . همانطور که میدانید اگر کاربر وارد سایت شده و قادر به خرید محصولی نباشد , عملا فروشگاه ما ارزشی ندارد ، لذا باید بر روی برنامه نویسی و نمایش درست اطلاعات زمان مناسبی را اختصاص داد . در جلسه قبل کلیات قسمت آدرس ها را پیاده کردیم .
در این جلسه وارد برنامه نویسی و همچنین طراحی بخش تسویه حساب خواهیم شد . تسویه حساب اصلی ترین و البته نهایی ترین قسمت در پروسه خرید کاربر است . در حین برنامه نویسی قسمت تسویه حساب شاید با المان ها و فیلد هایی زیادی مواجه شوید که در نگاه اول کمی ترس بر شما وارد نماید اما هماند جلسات قبل ، خواهید دید که چقدر راحت به همراه مدرس می توانیم از چنین قسمت هایی عبور نموده و در قالب های فروشگاهی خودتان به راحتی بخش تسویه حساب را در هر قالب و طرح دلخواه ایجاد کنید . در قسمت تسویه حساب فیلد هایی مثل آدرس مشتری ، آدرس حمل و نقل ، کدپستی و … یا بخش هایی مثل کد تخفیف وجود دارند که نظم دهی به این قسمت و نهایتا ایجاد یک تجربه کاربری مناسب در ان بسیار حائز اهمیت است .
تمامی این فیلد ها نیازمند بررسی و تکمیل هستند . اگر فیلد هایی به شکل اختصاصی به این قسمت اضافه شوند ( که در جلسات بعدی آموزش اصافه کردن فیلد هایی اختصاصی به بخش تسویه حساب را به شکل کامل خدمتتان ارائه خواهیم کرد ) که اعتبار سنجی و ذخیره درست اطلاعات دریافتی و نمایش صحیح و استفاده از آنها بسیار مهم است .
سفارشی سازی وردپرس و فروشگاه ساز ووکامرس
از انجایی که ووکامرس یک افزونه رایگان است و امکانات بسیار زیادی دارد ، ممکن است در حین برنامه نویسی قسمت هایی همچون تسویه حساب با برخی بخش ها مواجه شویم . برای مثال اگر فروشگاه ما تنها در کشور خودمان در حال فعالیت است ، پس به قسمت تنظیم مقدار کشور در هنگام تسویه حساب نیازی نداریم و کاربر می تواند بدون تکمیل این فیلد ها نیز عمل تسویه حساب را تکمیل نماید .
قسمت سفارشی سازی بخش حساب کاربری یکی از قسمت های حساس در برنامه نویسی فروشگاه است . حساس از این جهت که باید مقادیر دریافتی از سمت کاربر به شکل درست ذخیره شود و هم اینکه طراحی ظاهر این صفحه نیز باید کاربر پسند باشد .
در این فروشگاه ، قسمت تسویه حساب را به شکلی بسیار زیبا ایجاد خواهیم کرد . سفارشی سازی این بخش را به جلسات آینده موکول خواهیم کرد چرا که این پروژه یک نمونه واقعی است پس از این جهت باید پروژه به درستی به اتمام برسد . هدف تنها راه اندازی بخش تسویه حساب فروشگاه و نشان دادن به شما نیست . هر اندازه که تسویه حساب با سرعت بیشتری صورت گیرد پس به همان اندازه موفق تر هستیم .
وردپرس و تمامی افزونه های آن به راحتی قابل سفارشی سازی است البته به شرطی که توانایی کار با آن را داشته و مهم تر از آن با دستورات استاندارد وردپرس و ووکامرس کار کنیم . مسلما تغییر در یک سیستم مطابق با دستورات استاندارد و تعیین شده ان ممکن است . اگر به هر دلیلی قصد داشته باشیم تا در استاندارد های سیستم نیز دخالت کنیم پس لازم است تا به تمام بخش ها اشراف داشته باشیم تا کوچکترین مشکل در مجموع کار وجود نداشته باشد .
در جلسات گذشته سفارشی سازی های زیادی را بر روی هسته وردپرس انجام دادیم ، که در ادامه هم وارد سفارشی سازی ووکامرس خواهیم شد و مطابق گفته های بالا ، بخش هایی را فراتر از استاندارد های خود ووکامرس برنامه نویسی خواهیم کرد . این پروژه نه تنها برای شما دانشجویان عزیز در قالب دوره آموزشی تدریس شده است ، بلکه یک پروژه نهایی واقعی برای شما عزیزان است تا در نهایت سایت فروشگاهی خودتان را نیز داشته باشید . البته که تسلط و قدرت شما در انتهای دوره برای ساخت انواع سایت های فروشگاهی با امکانات مختلف کافی خواهد بود . پس همراه ما باشید تا در این جلسه یکی از مهم ترین قسمت های فروشگاه را تکمیل نمائیم .

فیروز بیگلری ، 10 سال است که در زمینه برنامه نویسی وب سایت و همچنین سیستم های عامل فعالیت می کنم . متخصص وردپرس ، PHP کار ، علاقمند به فرانت اند ، تولید محتوا و سئو