جلسه پنجاه و سوم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس
در این جلسه پیاده سازی فرم ثبت نام در سایت و همچنین تنظیمات مربوط به پیکربندی این بخش را انجام خواهیم داد
دانشجویان سخت کوش دوره پروژه محور آموزش طراحی سایت فروشگاهی ، به قسمت 53 خیـــــــلی خوش آمدید . دوستان همراه دوره در بخش های لذت بخش برنامه نویسی فروشگاه هستیم و در این جلسه به سراغ پیاده سازی یکی از بخش های خیلی مهم در سایت که بخش ثبت نام است خواهیم رفت .
اگر قسمت ثبت نام در سایت نباشد عملا بقیه قسمت ها مثل پنل کاربری و … معنی ندارند و کاربران نمیتوانند در داخل سایت حساب کاربری داشته باشند و فعالیت هایی که در سایت انجام دادند را مشاهده کنند . این قسمت برای داشتن طرح جذاب و شکیل ، در کنار فرم ورود به سایت طراحی و پیاده سازی خواهد شد تا وجه خیلی زیبایی داشته باشیم . دوستان قسمت ثبت نام یکی از بخش های مهم است که در تجربه کاربری و مبحث UX تاثیر مستقیم دارد و در طی جلسات این دوره ، بخوبی برای این قسمت توضیحات مناسبی ارائه خواهیم کرد .
اگر قصد داریم تا داخل سایت UX خوبی داشته باشیم ، همیشه باید خود را جای کاربر نهایی سایت گذاشت . به این معنی که تصور کنید شما مشتری سایت هستید و قصد دارید تا از سایت خرید نمائید . شما علاقه دارید تا سریع تر داخل سایت ثبت نام کنید یا اینکه یک فرم طولانی را پرکنید ؟ مسلما در حال حاضر شما بسیار تمایل دارید که صرفا با وارد کردن شماره موبایل و احراز هویت از طریق شماره همراه وارد سایت شده و بعدا اطلاعاتی که نیاز است مثل آدرس و … را تکمیل نمائید. پس همیشه توجه داشته باشید که به چه نحوی با مخاطب خودتان برخورد می کنید . جمع شدن این موارد به ظاهر کوچک در کنار یکدیگر ، نهایتا یک تجربه کاربری بسیار مناسب را ایجاد خواهد کرد که نتیجه ان داشتن مشتریان وفادار و همیشگی است . سایت های فروشگاهی بیشتر از سایر وب سایت ها در معرض خطر تجربه کاربری هستند ، به همین دلیل باید دقت داشت که رفتا ما با کاربر چگونه است و تا چه اندازه راحتی او در سایت را تامین نمودیم . موجود بودن یا نبودن محصولات در صورت داشتن یک تجربه کاربری مناسب ، برای کاربر قابل تحمل است . پس بحث UX الویت اول در طراحی یک فروشگاه برای مخاطبان است .
UX و تعامل با مخاطبین فروشگاه
فروشگاه اینترنتی نباید صرفا محل خرید یکبار مصرف باشد . به این معنی که کاربر خرید کننده از شما نباید به همین یکبار بسنده کند . اگر تعدد و کیفیت محصولات در کنار یک تجربه کاربری خوب قرار گیرد ، نتیجه ان داشت مشتریان وفادار است .
اگر سایت شما بخوبی با کاربران تعامل داشته باشد ، در یاد او خواهیم ماند ، و برای خرید های بعدی منتظر بازگشت او خواهیم بود . خوشبختانه در تمامی جلسات این دوره ، توجه مناسبی به UX شده است . قسمت ورود و ثبت نام در این وب سایت بر اساس ایمیل است . البته می توانیم از قسمت اعتبار سنجی ایمیل هم استفاده کنیم .
بخش های پیشرفته همچون ثبت نام و اعتبار سنجی از طریق شماره تماس ، در دوره های تکمیلی بخش اموزش فروشگاه قرار دارند . در صورتی که شماره تماس در سایت ایجاد شود ، یک قدم مثبت بسیار بزرگ در جهت بهبود UX برداشتیم . البته ایجاد فرم ورود یا ثبت نام توسط شماره تماس علاوه بر بهبود مزایای UX برای مدیر سایت نیز امتیازات مناسبی دارد همچون داشتن شماره تماس مخاطبان و دسترسی به آنها در مواقع تخفیفات و جشنواره ها .
در هر صورت باید تا حد توان سعی داشته باشیم تا با امکانات ممکن ، نهایت سادگی را برای مشتریان ایجاد کنیم . شخص شما هنگام ثبت نام در سایت های مختلف ، اگر اطلاعاتی بیشتر همچون نام پدر و کدملی و … را مشاهده کنید ، در بیش از 90% مواقع و درصورتی که احتمال دهید می توانید نیاز خود را از طریق سایت های دیگر رفع کنید ، ادامه ثبت نام داخل آن سایت را انجام نخواهید داد .
در این جلسه یک طراحی زیبا و البته برنامه نویسی امن برای فروشگاه خواهیم داشت . در قسمت های طراحی ، استایل خاصی برای این فرم ها در نظر نگرفتیم اما در این جلسه کاملا شکیل این بخش را پیاده خواهیم کرد . البته در جلسات انتهایی دوره ، به سراغ این بخش باز گشته و بر روی بهبود دیزاین آن کار خواهیم کرد که البته دارای نکات طراحی پیشرفته تری هستند . تنظیم رسپانسیو این صفخات نیز به جلسات آخر دوره محول خواهند شد . پس همراه ما باشید تا بخش ورود و همچنین ثبت نام را در سایت اجرا کنیم . البته نکات امنیتی خاصی نیز در این فرم ها وجود دارند که در این جلسه و جلسات انتهایی به شکل کامل اجرا خواهند شد تا دسترسی های کاربران نیز کاملا امن صورت گیرد .

فیروز بیگلری ، 10 سال است که در زمینه برنامه نویسی وب سایت و همچنین سیستم های عامل فعالیت می کنم . متخصص وردپرس ، PHP کار ، علاقمند به فرانت اند ، تولید محتوا و سئو