جلسه چهلم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی
تنظیم تصاویر در برگه ها و نوشته ها ، لیست بندی فایل Css ، اضافه کردن فایل Css به داشبورد مدیریت ، تغییر فرم کامنت ، مرتب سازی فایل Functions ، تنظیمات امنیتی در بخش حساب کاربری و کمی تغییر استایل در کل قالب
دانشجویان دوره پروژه محور آموزش طراحی سایت فروشگاهی ، به جلسه 40 از دوره فوق العاده جامع رسیدیم . این جلسه مهر اتمامی خواهد بود بر آموزش های پایه وردپرس و انشالله از جلسه بعد وارد بخش های برنامه نویسی فروشگاه روی سایت خواهیم شد . در این جلسه تعداد 7 تا 8 مورد کلی را با هم تکمیل می کنیم که عبارتند از : تنظیم تصاویر در برگه ها و نوشته ها ، لیست بندی فایل Css ، اضافه کردن فایل Css به داشبورد مدیریت ، تغییر فرم کامنت های سایت ، استایل دهی فرم کامنت ها ، مرتب سازی فایل Functions ، تنظیمات امنیتی در بخش حساب کاربری و کمی هم تغییر استایل در کل قالب . تمام این کارها تنها در 30 دقیقه انجام خواهد شد .
داخل این جلسه تمامی این موارد بعلاوه چند مورد کوچیک را با هم بررسی کردیم تا در جلسه بعدی وارد نصب افزونه فروشگاه ساز و برنامه نویسی بخش های مختلف آن بر روی قالب شویم . همانطور که در جلسه 10 ، یک مرور کلی بر روی قالب داشتیم در این جلسه نیز بعد از اتمام همه بخش های قالب لازم است تا یکسری کارهای تکمیلی بر روی قالب سایت و کدنویسی داخل آن انجام شود تا کاری تمیز و با سلیقه تر داشته باشیم .
این بازبینی ها به شما کمک می کند تا از همان ابتدا نحوه کار اصولی را یادبگیرید ، این بازبینی ها را سرلوحه کار خودتان قرار دهید و در همه پروژه ها وقت های مناسبی برای بازبینی قالب ها اختصاص دهید . در این جلسه تقریبا موارد مختصری هم باقی ماندند که ممکن است برخی از آنها برای شما تازگی داشته و جالب باشند که در کدنویسی وب سایت ها از این روش ها هم استفاده کنید .
بازبینی قالب ها در حین کدنویسی
مطالبی که در این قسمت خدمتتان ارائه خواهد شد جنبه تجربی دارند و شما می توانید با رعایت این نکات ، یک پروسه منظم و بدون ایراد در حین پیاده سازی پروژه های خودتان داشته باشید . زمانی که شما بخشی را طراحی یا برنامه نویسی می کنید ، سعی کنید تا هر طرحی که مد نظر دارید را کامل و بی نقص پیاده کنید و پس از به اتمام رسیدن طراحی یا برنامه نویسی ، به سراغ پیاده سازی قسمت بعدی بروید . یعنی طراحی یا کدنویسی را در فاز مدنظر به اتمام رسانده و سپس به سراغ قسمت های بعدی بروید . در صورتی که پروسه پیاده سازی هر قسمت را به شکل ناقص انجام دهید ، در آینده با افزایش تعداد فایل ها و صفحات قالب ، فراموش خواهید کرد که کدام قسمت ها کامل و کدام قسمت ها ناقص هستند در نتیجه باید یکبار دیگر تمامی فایل ها را مرور نموده و ایرادات و نواقص موجود را کم کم رفع کنید .
البته می توانید در حین اجرای پروژه ، در یک برگ چیک نویس ، بخش هایی که دارای نقص هستند را یادداشت نمائید تا به این شکل مدیریت بهتری در انتهای پروژه داشته باشید . در این دوره از ابتدای دوره ، طراح قالب ، نواقص و بخش هایی که باید در آینده تکمیل می شدند را یادداشت نموده و در این جلسه آنها را بررسی و تکمیل خواهد کرد .
اگر پروژه شما بسیار بزرگ است حتما پروژه را بخش بندی کنید و بخش به بخش طراحی و یا برنامه نویسی را انجام دهید . تصور کنید که وب سایت ما بخش های فروشگاه ، نمونه کار و مظالب را دارد . می توانیم اول از هرچیزی از بخش مطالب شروع نموده و ابتدا طراحی کامل صفحات را به همراه تنظیم ریسپانسیو قالب انجام داده و سپس برنامه نویسی را انجام دهیم . سپس سراغ طراحی بخش نمونه کار رفته و پس از اتمام طراحی به سراغ برنامه نویسی بخش نمونه کار برویم . قسمت محصولات نیز به همین ترتیب . این کار باعث خواهد شد تا شما با روش سیستماتیک کدنویسی و طراحی در پروژه های وب بخوبی آشنا شده و هر زمان به شکل درست و مهندسی پروژه ها را اجرا نمائید .
البته در ابتدای مطلب اشاره نمودیم که این جلسه بخش آخر طراحی خواهد بود . اما در جلسات قبلی دو نفر از دانشجویان عزیز درخواست داشتند تا بر روی طراحی قالب کمی بیشتر کار شود البته این کار مربوط به افزودن بخش اینستاگرام و البته کمی کار بر روی ux قالب است . چندین سرفصل نیز خود ما بر روی این دوره اضافه کردیم تا در انتهای قسمت های طراحی ، تدریس تکمیل شده و قالبی بسیار مناسب و بی نقص داشته باشیم . پس احتمالا یک یا دو جلسه بعدی نیز قسمت های جالبی در رابطه با تنظیم ui . ux قالب و انتقال تجربیات طراحی و برنامه نویسی خدمتتان داشته باشیم .

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت