جلسه سی و نهم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی
در این جلسه برنامه نویسی صفحات مربوط به Category , tag , search و همچنین صفحه 404 را انجام خواهیم داد و بخش اشتراک شبکه های اجتماعی را نیز تکمیل می کنیم
دانشجویان سخت کوش دوره آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس قسمت 39 را با قدرت شروع کنید . در این جلسه از دوره آموزشی به یکی از فنی ترین قسمت ها در برنامه نویسی قالب وردپرس میرسیم . البته که ما میتوانستیم برنامه نویسی این چند قسمت را در 3 الی 4 جلسه انجام دهیم ولی با بکارگیری یک روش خاص و البته اصولی در وردپرس ، چندین فایل قالب را در یک فایل تجمیع کرده و از آن استفاده می کنیم تا همه بخش هایی که نیاز داریم ، در داخل همین فایل به درستی نمایش داده شود .
داخل این جلسه قرار است تا بخش های مربوط به Category , tag , search را با هم برنامه نویسی کنیم . برای بخش دسته بندی ها فایلی داریم تحت عنوان Category.php که کدها و استایل های داخل این فایل درواقع صفحه دسته بندی سایت را میسازند و وقتی کاربر بر روی یک دسته بندی خاص کلیک می کند ، وارد این صفحه شده و تمامی مطالبی که مربوط به دسته مورد نظر هستند را مشاهده می کند . برای بخش برچسب ها نیز فایلی داریم تحت عنوان Tag.php که همانند دسته بندی ها برای نمایش صفحه برچسب ها به کار میرود . وقتی کاربر بر روی برچسب خاصی کلیک می کند وارد این صفحه شده و استایلی که برای آن تنظیم شده است را مشاهده می کند .
برای بخش جستجو نیز فایلی داریم تحت عنوان Search.php . زمانی که کاربر دنبال محتوایی در سایت است ، نتایج جستجو را برای کاربر نشان میدهد و از استایل این صفحه استفاده می کند . در نهایت ما صفحه Index.php را داشتیم که مربوط به صفحه اخبار و مقالات بود و در جلسات قبلی آن را با هم برنامه نویسی کردیم .
پس ما از همین نکته استفاده می کنیم و البته با چند تابع خاص ، کاری می کنیم تا تنها فایل Index.php برای ما ، به عنوان همه فایل های بالا کار کند . در این جلسه نحوه کار به این روش را یاد خواهیم گرفت . ضمن اینکه در این جلسه برنامه نویسی بخش صفحه 404 و همچنین اشتراک شبکه های اجتماعی نیز تدریس خواهد شد .
بهینه سازی قالب های وردپرسی
همانطور که در این جلسه آموزش خواهید دید ، یکی از اصول طراحی قالب های وردپرس ، توانایی کدنویسی بهینه است . زمانی که برخی شروط در داخل قالب رعابت شدند ، می توانیم قالب هایی با حجم کمتر اما همان میزان کارایی تولید کنیم . این جلسه از دوره ضمن تفسیر و توصیف سلسله مراتب صفحات وردپرس ، تمامی فایل های مورد نیاز قالب در بخش نوشته ها ایجاد شده و نهایتا تمامی آنها به شکل تجمیع شده در یک فایل برنامه نویسی خواهد شد و قالب بدون مشکل به کار خود ادامه خواهد داد .
اگر شما یک قالب نویس ماهر هستید پس باید اصول کاری خود را بر پایه یک سیستم منظم اجرا کنید . شیوه کد نویسی و آموزش در این دوره نیز بر اساس یک رویه مشخص است . البته توجه داشته باشید که با توجه به توضیحات مدرس شما می توانید صفحات قالب را با طراحی های مختلف اجرا نمائید . اما اگر قالب های شما استاندارد طراحی شوند ، نیازی به شلوغ کردن بیش از حد قالب و کدنویسی های اضافه در داخل فایل های مجزا و همچنین فایل استایل نیست . ما نیز با در نظر گرفتن همین نکته ، قالب فروشگاهی خودمان را اجرا کردیم . پس در این جلسه نیز همراه ما باشید تا یکی از بخش های فنی در قالب را با هم یاد گرفته و قالب را به اتمام برسانیم . البته در 3 جلسه آینده ، تغییراتی بر طراحی قالب نیز انجام خواهیم داد . بخش هایی در قالب هستند که هنوز طراحی نکردیم ( نمایش پست های اینستاگرام و … ) و در 3 جلسه آینده این قسمت ها نیز تکمیل شده و نهایتا برنامه نویسی فروشگاه آغاز خواهد شد .

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت