جلسه سی و هفتم – آموزش طراحی سایت فروشگاهی
در این جلسه برنامه نویسی بخش index.php در قالب و همینطور پیکربندی اصولی صفحات قالب را باهم یاد خواهیم گرفت
با عرض سلام خدمت شما دانشجویان محترم دوره آموزش طراحی سایت فروشگاهی ، در این جلسه به یکی از جلسات پایه دیگر در آموزش رسیدیم . 10 دقیقه اول این دوره حیاتی ترین بخش در داینامیک کردن قالب های وردپرسی است .
داخل این قسمت دو نکته خیلی مهم را به شما آموزش خواهیم داد . در 10 دقیقه اول آموزش تاکید کردیم که حواس را شش دانگ جمع کنید به این دلیل که مهمترین بخش پیکربندی برگه های اصلی سایت که مربوط به صفحه اصلی و صفحه وبلاگ است را با هم آموزش خواهیم دید . بعد از آموزش این قسمت ، شروع خواهیم کرد به برنامه نویسی بخش index.php در وردپرس ولی با یک ترفند خاص . بخش مربوط به Index.php تا امروز صفحه اصلی قالب ما بود ولی بعد از این نیست ؟ چرا ؟ در این جلسه علتش را خواهید فهمید چرا که وارد فاز های جدیدی از سلسله مراتب قالب های وردپرسی خواهیم شد .
در این قسمت یک روش اصولی برای برنامه نویسی ماژولار به شما آموزش داده میشود تا بتوانید با حداقل کد و تنها یک فایل ، چندین بخش از فایل های مختلف را کنترل کنید که این کار به انعطاف قالب و نزدیک شدن آن به استاندارد های سطح بالا بسیار کمک خواهد کرد .
در جلس بعدی نیز به شما آموزش خواهیم داد تا به چه شکلی با یک فایل ، چند فایل دیگر را تماما از صفر تا صد کنترل کنید که البته تمامی این آموزش ها بر اساس اصول سیستم مدیریت محتوای وردپرس است و همیشه بر طبق اصول کار می کنیم . ضمن اینکه دلیل تمامی آموزش ها را نیز به شما به شکل واضح توضیح خواهیم داد تا متناسب با نوع پروژه که بر روی آن فعالیت می کنید ، از روش های مختلف استفاده نمائید .
این جلسه از همان جلساتی است که گفتیم نه تنها شش دانگ حواس ، بلکه شصت دانگ حواس را جمع کنید . مخصوصا در 10 دقیقه اول آموزش که حتما توصیه کردیم بخش اول آموزش در این جلسه را چندین بار تکرار کنید تا مفهوم تغییراتی که در این بخش داده شد را بخوبی درک کنید .
سلسله مراتب در وردپرس
از آنجایی که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا استاندارد است ، پس حتما برای توسعه نیز استاندارد هایی در اختیار ما قرار داده است . یکی از این استاندارد ها سلسه مراتب ها در وردپرس هستند . تمامی ساختار های اصلی در وردپرس همچون پست تایپ ها ، برگه ها ، دسته بندی ها ، برچسب ها و … همگی دارای یک سلسله مراتب هستند که باید به این جدول آشنا باشیم تا بتوانیم متناسب با نوع قالب ، فایل های مورد نیاز قالب را ایجاد نموده و برنامه نویسی کنیم .
این سلسله مراتب ها باعث می شوند تا قالب هایی منعطف داشته باشیم . برای مثال تصور کنید که دسته بندی محصولات ما در برخی قسمت ها متفاوت هستند . برای مثال قصد داریم تا دسته بندی مربوط به لوازم خانگی را در یک طراحی متفاوت نمایش دهیم . با اینکه تمامی این ها محصول هستند و همه آنها از یک نوع هستند ( محصول ) ، شاید در سطح مبتدی وردپرس اینگونه به نظر آید که باید تمامی محصولات در یک قالب نمایش داده شوند اما زمانی که شما به نمودار سلسله مراتب وردپرس آشنایی دارید می توانید به راحتی فایل هایی مختلف با دیزاین هایی متفاوت ایجاد کنید و یا اینکه برعکس ، چندین فایل مختلف را با توجه به گروه سلسله مراتب آنها ، در یک فایل تجمیع کنید که در این جلسه به شکل مفصل خدمتتان توضیح خواهیم داد .
سلسه مراتب در قسمت دسته بندی ها خودشان را بخوبی نمایش میدهند . اما این سلسله مراتب در صفحات سایت نیز صدق می کند و شما در این جلسه در مورد صفحات اصلی که توسط وردپرس شناخته می شوند این موضوع را بخوبی درک خواهید نمود .
در سایت های مختلف شاهد این موضوع هستیم که برنامه نویسان به کمک سلسله مراتب وردپرس و مهم تر از همه ، با به کار گیری توابع اصولی که به ما کمک خواهند کرد ، قالب هایی با صفحات متعدد ایجاد می کنند . این موضوع بیشتر در سایت هایی همچون وب سایت های شرکتی و نمونه کار و طراحی داخلی مشهود است و برنامه نویسان به گونه خاصی برای دسته های مختلف طراحی های مختلف اجرا میکنند تا برای مثال زمانی که کاربر در دسته کاغذ دیواری قرار دارد ، نمای متفاوتی از دسته بندی برای مثال پارکت مشاهده نمایند .
این بخش قدرت وردپرس را بخوبی نمایش میدهد . چرا که پیاده کردن این چنین سیستمی در cms های اختصاصی کمی دشوار است و نیازمند کدهای کنترلی بسیاری است . پس در این جلسه نیز همراه ما باشید تا با یکی از بخش های اصلی در طراحی قالب های وردپرس از جهت نمایش درست محتوا آشنا شده و در قالب اجرا کنیم .

امید قدیمی هستم ، 8 سال است که در زمینه طراحی و برنامه نویسی وب سایت فعالیت می کنم . توسعه دهنده فرانت اند ، طراح و برنامه نویس انواع وب سایت های وردپرسی ، فعال در زمینه تولید محتوا و سئو وب سایت